Daji se nekde sehnat ocelove prevodniky? Tusim ze kdysi je delal 2XM ale ted maji v nabidce snad uz jen dural.
Daji se nekde sehnat ocelove prevodniky? Tusim ze kdysi je delal 2XM ale ted maji v nabidce snad uz jen dural.
2 placka na Deore je ocel. To je 32z. nejnizsi placka 22 taky ocel (shodne s LX, kde jsou 2 nejvetsi prevodniky Al)
32z na Deore je ocelova? To se divim ze na ni porad slysim nadavky jak odchazi.
Jo jinak jsem konecne sehnal kontakt na 2XM a pry ty ocelove porad delaji a v nabidce jsou dokonce i nejake Ti
rec je o 2XM. Ono neni ocel jako ocel, Shimano deore prevodnik je normalni mekky zelezny plech. 2XM prevodnik je trochu tvrdsi. No trochu, hodne tvrdsi. Nesrovnatelne
Zelezo smisene s hlinou a vypekane v troube z bambusu u vietnamcu. To je Deore ocelovy prevodnik :(
Nemyslim ze Deore ocelovy prevodnik je takova tragedie. Rozhodne vydrzel vic nez kliky samotne (vakl mezi klikou a pavoukem) cca 9kkm. A ted jsem ten jetej prostredni prevodnik nasadil na Truvativy (FireX SL) a jezdim dal. Duralovej original na tech Truvativech nevydrzel ani tolik (cca 7kkm).
Nevim , jakej mas ty, ja mam Deore Hollowtech styrhran model 2002. Po asi 4tisicich km, kdyz jsem nasadil novou retez, pricemz pastorky ok, mala i velka pila ok, tak stredni prevodnik divne posunoval retez. Spravilo se to asi po mozna 100–300km .. ale ty zuby .. hruza a des. Takze asi tak. Poznal jsem to jenom na nove retezi.
Pro upresneni, mam Deore 2000, taky duty, taky ctyrhran, zuby vypadaji jeste docela ok. Pro uplnost, jezdim docela silove a casto v humusu a bahne, retez neperu, takze to nesetrim, ale retezy menim poctive.
Ja je menil taky … ono to sice v mem prispevku vypadalo, ze jsem prvni retez menil po 4000km :-)), ale neni to tak. Celkove to byla uz nevimkolikata. Musim se zamyslet … prevodnik mohl mit tehdy najeto asi tak ,hmm … joo, tak to nebylo 4000, to jsem hoodne pridal. Ne, bylo to asi tak max. 2500–3000km. Retez byla treti SRAM a predtim jsem mel jeste jednu Shimano. Kazdou jsem menil predtim, nez byla v pulce mirky.
stejne zkusenosti mam z prostrednim prevodnikem z LX a XT (hlinikovym)
skvely :-(( tedka mam nejake Truvativ Stylo SL nebo jak se to jmenuje, zatim dobry, jenom se mi uz nekolikrat stalo, ze se mi namotala retez pri razeni z nejvetsiho na nejmensi. Naposled ted v nedeli. Skontroloval jsem zuby, byl tam jeden dost chyceny .. nevim jestli nasledek nebo pricina … zabrousil jsem jej .. uvidime.
taky semtam pretahnu zuby na prevodniku ci kazete pilnikem, pak to zase fici jak ma. Mne treba pripada nejvetsi prevodnik na Deore jako blato. Jednou mi tam napalil sutr a 1 zub kompletne pryc a dva okolo nic moc. Na nejvetsi placce retez nedela takovy bordel, protoze je tam vetsi pocet zubu, celkove se to pomaleji sjede, i kdyz to je treba mekci nez prostredni…
jj, je to tak.
Možná jen neumíš řadit ;) Vím, že vás nespokojenejch je víc, ale s mym prostřednim převodníkem Deore se už 2 roky nic špatnýho neděje.
ja ho menil po 1 sezone, ale mou chybou. Ted drzi porad jak ma…
viz. muj prispevek vyse. Delaji se na nem zraloci zuby. A vypada jako kdyby ho rozzuval pitbul. Ale to je od vyroby.
Napiš sem kontakt. (Našel jsem jen nějaké krejčovství 2XM.)
tel.382522305 mob.724039066 e-mai: 2XM@iol.cz