Povedlo se vam nekomu uz rozsmelcovat fotak v batohu?? Premejslim jesli mi ty fotky dtojej za to tahani Camelu a moznost ze se vyrakvim spolu s fotakem… Respektive jaky je relativne nejbezpecnejsi misto pro fotak…
Povedlo se vam nekomu uz rozsmelcovat fotak v batohu?? Premejslim jesli mi ty fotky dtojej za to tahani Camelu a moznost ze se vyrakvim spolu s fotakem… Respektive jaky je relativne nejbezpecnejsi misto pro fotak…
dtojej= stojej
Jestli chceš fotit tak ti to za to asi stojí ne?
Jj, ale stejne kdyz ho mam s sebou nic se neda fotit… (dest, nebo proste zadna situace) a kdyz ne tak bych ho potreboval
no podobny problem resime take. kdyz jezdim sam, tak ho rozhodne neberu..obcas lituju, na takovy vyhledy se s pritulkou nedostanu ;o( Kdyz jezdim s ni, tak ho beru do baglu v bytelnem obalu a jezdim o poznani opatrneji. Letos premyslime nad vylepsenim, ze by si prilkyne koupila dorpedu na riditka takovou brasnicku, do ni fotak a mapu. Mame problem, ze ten nas fotak je neskladnej (minolta Z1). Klasickyho kompakta bych daval kklidne i do podsedlovky, do ramovy brasny.
Mam dimage z5 :-/ Taky neskladnej… A drazsi… :-(
no jelikoz ho mam rok a pul a stal tehdy 16kkc, tak si nejsem jistej, ze drazsi ;o)) Mam na nej fakt super pouzdro .. mel jsem ho v batohu a dal salto na bezkach, primo na batoh. Fotacek je uplne v pohode. Chce to ale vetsi prostor.
jake pouzdro? Vyrobce a model…
kdyz mi hlavu urezes, tak si ted nevzpomenu. Mam ho doma, slibuju ze se na nej kouknu a dam odkaz na web. Mam ho preci jenom uz pres rok a pul ;o) Ale vim, ze sme tenkrat obehali desitky obchodu, nez sme nasli kompaktni pouzdro, do kteryho se vleze Z1. Nechteli jsme zadnou „krabici“ :o)
Mam sice Z2, ale je to to same. Taky sem dlouho shanel a nakonec koupil Fomei, perfektni tvar, super ochrana, hodne mista inside. Fotku ti muzu poslat na mejla pokud budes chtit.
http://www.fomei.com/…br_blank.php?…
DigiPeak SLR
Lowepro TX 100 – brašna (16 × 7 × 11,5) … http://www.patro.cz/…4185246.html?… je to fakt vyborne pouzdro, fotak je tam jak v bavlnce, akorat rozmerem a nijak v tom neplave. Pritom se da dat dobre do batohu (ne jako ty standardni „krabice“ a je rychlo a dobre pristupnej
jo a ustrihli jsme tomu ten bazmek sitovanej, co je vepredu. Je uplne zbytecnej, protoze predni kapsicka je stejne na zip. V ni je prostor na nahradni baterky + fotofiltry.
Nejak jsem nepochopil tvuj prispevek. Je uplne mimo misu. TAKZE: Nevytahuj se… s Z1 zase foti o 2 roky dele… Za dva roky to budes taky mit starej kram.
tak tebe jsem teda vubec nepochopil.je ti dobre,nejsi na slunicku?
Neni ti blbe?
Vubec ne… prislo mi, ze sis spletl forum… Nejak jsem nepochopil tvuj prispevek do sekce kde se rozebira pouzdro na fotak. Nebyl tam zadny dotaz ani poznamka o tvem pouzdru nebo jak ho prevazis. Jedine co z tohoto prispevku dycha je, ze se chces jako vytahnout s novym pristrojem a dat vsem najevo, zes za nej dal spoustu penez. nic vic… Asi jsem to dal znat ponekud ostreji, tak sorry.
no me se to nepovedlo a sel sem s nim prez zada, teda byl v brasne a ta brasna v batohu(Minolta Z1), rek bych ze nakej kompakt, kdyz bude v polstrovanym pouzdre musi vydrzet dost, horsi to bude s fotakama co maj velkej objektiv
Určitě do bytelného pouzdra a pak do batohu na záda. Pády by tak měl vydržet lépe než ty. Nikdy ne na kolo – otřesy, to by muselo být superjemný celopéro ;)
No rek bych ze otresy na kole fotakum moc vadit nebudou, mely sme tu Z1 primontovanou na motorce, samozrejme na gume, ale stejne to vybrovalo a po ujeti asi 10 km to bylo OK a to ty vibrace na ty motorce jsou docela intenzivni
KOukam, ze tohle je klub minolty Z1–5 ;o)))
jenom se časem vysype objektiv, ale ten k focení není potřeba :-) Používám Canon EOS 30 a Olympus C 5060 WZ a na kolo nesměj. Když chci fotit na kole beru si starej fo?ák. V pohodě jsou i fo?áky na jedno použítí.
No stejne vetsina fotaku zadnej objektiv nema, takze neni co by upadlo a u levnejch ultrazoomu se ty slkicka desne vyklaj uz od vyroby:-)
vyklá se tubus, v kterým je skupina čoček. Pokud si skupinu čoček rozhodíš mužeš tím fotit tak maximálně v zrcadlovým bludišti na Petříně.
to je mi jasny, ze kdyz vypadaj opicky cleny tak je to vcelku k nepotrebe, ale proc by to delaly? psovy se taky vocas vrti a neupadne:-)
pripadne jeste zamotat do nejakyho kusu hadru, treba do nahrdniho dresu
Vozim (Olympus C350Z), padam a uz mi upadl kryt pametovy karty, ale slepila jsem ho elektrikarskou izolepou, jako vsechno, co se mi momentalne rozbije na cestach, nevypada to tak hrozne a drzi to. Od sobotniho padu mam zakazany vozit uz i svuj mobil, kterej spolu s fotakem vzdy pred jizdou prebira muz :))
Problem ale neni jen pad samotny, ale ono to cloveku taky parkrat spadne, nebo se s kejmlem hodi na zem a najednou krup… jezis, on tam byl fotak! :D
Tak jsem vozil zrcadlovku v batohu, ale měl jsem fakt o ni strach tak jsme koupili málý digi?ák a teď vozím ten, pěkně v batohu a v pouzdře. Pokud chci opravdu hodně fotit tak vezmu zrcadlovku a vyrážím pěšky i se stativem. Na kole většinou fotím jen momentky, občas se ale povede i lepší záběr.
moje rec, na kolo zrcadlovka nepatri .. kazdi to dojem z obojiho. Clovek se boji na kole quli fotaku a poradne si nezajezdi, protoze foceni chce precijenom svuj cas ;o) Take vyrazim pesky (popripade autem) na fotolovy se stativem;o)
neco malo fotoaparatu se uz resilo..
byls rychlejší přesně o 17 sekund :-)
kdyby sis chtěl počíst kdo kde jaký fo?ák vozí tak si pročti tohle, je tam toho dost :-) http://www.bike-forum.cz/forum/forum.php?…
včera jsem koukal na camelback od scott kde se vlezl i fo?ák, byla tam special kapsička, která měla vrchní díl vytvrzenej nějakou umělou hmotou.Na kolo vozím jen digitální kompakt co má i manuální režimy a po eos 300d 350d stále jen pokukávám,a asi u toho zůstane-velikost , váha, musel ybch být na kole opatrný.
camel scott? Kde? Objem? Cena? /Minulej tyden sem prosel vsechny shopy a nikde nic/
ostrava-je to na nádražní ulici jak jsou ty obchody na proti sobe.Myslím Jogi a Jumpsport a byl to ten Jogi-nebo tak nějak.stál 1400,–Objem z hlavy nevím. je na http://www.scottusa.com/product.php?…
„vozím jen digitální kompakt co má i manuální režimy“ – jaký konkrátně? O nějakém takovém uvažuji.
Ja mam konktretne Pentax Optio 5Si. Jedine, co na nem rucne nemuzu nastavit, je clona a cas.
„Jedine, co na nem rucne nemuzu nastavit, je clona a cas“ – což znamená, že nemá (!) manuální režimy. A ptal jsem se vlka.
Dobre, i kdyz jsi se ptal Vlka, tak Ti znovu odpovim.
Mam jeste Canon PowerShot G6, kde uz oboje nastavis, ale nevim zda jej chces zahrnou do kompaktu – na to je dost velky. Jsem zvedavy (to neni nararazka), zda fakt existuje maly kompakt s rucnim nastavenim clony a casu. U to ho Pentaxu mas moznost alespon rucne ostrit a to v nekolika rezimech, nastavenou clonu i cas tam vidis. Rucni nastaveni bile povazuji za samozrejmost.
V Kelvinoch ? :-)
U kompaktu mi staci rucni nastaveni dle zamereni na neco bileho. Nevim, co si chces dokazat, ale z kompaktu nikdy neudelas fotku jako ze zrcadlovky. A pokud budes chtit od kompaktu dalsi a dalsi veci, budou rust i jeho rozmery. Pokud fakt existuje maly skladny kompakt, ktery tohle vsechno umi, budu moc prekvapenej.
Fotoaparáty dělím na zrcadlovky a kompakty. G6 je kompakt. Pro mě se jeví velmi zajímavý. Malý kompakt s manuálem by měl být údajně např. Minolta G400. Ale asi to nebude až tak žhavé, clona se snad dá nastavit jen ve dvou (třech ?)úrovních.
Pokud to beres takhle, tak jo, mas pravdu. Me jde u kompaktu i o rozmery. G6 si na bika neberu.
BTW : Ta Minolta vypada dobre, zel uz je to s krizkem po funuse.
Oprava : Mne jde…
Maly kompakt Canon Powershot A60 ma plny manual – mozes nastavit cas, clonu, vzdialenost, nastavenie bielej, citlivost, vykon blesku – vsetko naraz a manualne. A pritom sa dopredaval len za 99,–EUR.
Je to super fotak na bike. Este mam Olympus 5060 ale ten je na nosenie v drese trochu tazky a velky.
Co vsetko ten fotak prezil mozes vidiet na martt.wz.cz. A prezil toho aj viac. Uprimne teda som spotreboval za dva roky tri kusy ale ved kompakt je tiez spotrebny material.
canony Axx teda rozhodne nejsou maly:-). ja mam ixus 500 a ten uz je docela malej.ale nerikam ze nestoji za hovno a ze nebyl nechutne drahej na to co umi:-))
ixus 500 mam vo firme. Ten je uz prilis maly. Powershot A60 ma imho idealnu vekost. Bez problemov vlezie do dresu, bez problemov sa da odtial vytiahnut aj za jazdy a bez problemov sa s nim da aj za jazdy fotit.
Na porovnanie Oly5060 nema slucku na ruku, takze ho nemozes nudzovo pustit ak potrebujes dat pravu ruku na riditka. Da sa iba zavesit na krk, vtedy ale mlati do predstavca. Navyse ma normalny dekel na objektiv, na to potrebujes dve ruky aby si ho dal dole. Do dresu je uz trocha tazky.
Idealny fotak na bike by bol nieco ako Sony V1 ak by mal normalne AA clanky alebo akumulator, co zvladne aspon tisic fotiek.
ono je focení a focení. jednou rukou za jízdy… no nevím, to už je možná lepší potom doma namalovat
sak sony V1 si jinde nez v batohu neumim predstavit.ja bych si nedal do dresu ani toho ixuse.ono to na biku obcas i drnca:-)
Canon A85/80 nebo A95 rozmery o neco vetsi nez ten pentax(ale porad jeste pomerne skladny) – preference clony, casu, manual.
Ty kokso, skoro som skolaboval od smiechu… Predpokladám že kedže nemožeš nastavi? clonu a čas tak sa aspoň semtam pohráš s nastavením White Balance v Kelvinoch… :-)
sony p100, p150, p200, w1, w12, w5, w15, w7… ty pxxx jsou mensi, ty wxx maji vetsi lcd.
Ja mam treba Canon A520. Ma plny manual, clonovou i casovou automatiku.
já mám stařičkou canon a60-velice kvalitní fotky.Kamoš vozí teď novou canom 520.Ta má taky docela slušné fotky, ale oproti má špatnou barevnost.-nejsou věrné originálu.Má to Av, Tv, M,P, Auto a programy.Co mi u cannonů vadí je měkká kresba fotografií-to je ale zase + pro další úpravu v PC.Ale ve srovnání z olympusem 740 dělají lepší fotky.Ale jak říkám pokoukávám po pravé zrcadlovce-digitál.
no EOS 300D je skutecny hovado, vetsi fotak sem nevidel, na to aby si mel kletr
To jsi toho tedy ještě moc neviděl.
no to asi ne
300 je naopak jedna z nejemnsich a nejlehcich zrcadlovek.
Tedy pánové, fakt jsem se dost pobavil. Díky za prodloužení života. Velmi zjednodušeně – kompakt je všechno z čeho nemůžeš sejmout objektiv a vyměnit za jiný a? má rozměry jaké chce. Pravé zrcadlovky mají výměnné objektivy a systém zrcadlo-hranol, který přivádí skutečný obraz snímaný objektivem od objektivu do hledáčku. Elektronické zrcadlovky se snaží o toto el. cestou – avšak s malým úspěchem. Tady mám něco pro fouska co neviděl velký fotoaparát. http://www.linhof.de/…tsystem.html
samozrejme linhof a sinar su najvhodnejsie fotaky na bike :-) Ak niekto hlada maly kompakt, tak tieto firmy su ten pravy dodavatel. A ak niekto chce subkompakt, tak sa da doporucit Hasselblad – testovany aj na mesiaci :-)
… kompakt z měsíce Hasselblad je pravá zrcadlovka na střední formát… Linhof a Sinar atp. jsou jen pro fouska co viděl největší fo?ák na světě ;)
Máš tam nesmysl – existují pravé i elektronické zrcadlovky s nevýměnnými objektivy. Nelze tyto přístroje řadit mezi kompakty.
…elektronické zrcadlovky jsem uvedl až v řádce pod pravými tzn. nevztahuje se na ně obsah věty předchozí… Uveď mi prosím pravou zrcadlovku bez možnosti výměny objektivu – fakt si nemohu vzpomenout…
..hmm máš pravdu velmi nepovedený kousek, přesto se bráním tomu že to není opravdu „řada“ zrcadlovek. Spíš bych řekl netypická výjimka E-20 a slpol. Každopádně jde samožřejmě o ta optická nikoli digitální zrcadla tzn. obraz od objetivu do hledáčku, nikoli hledáček oddělený/umístěný nezávisle na cestě objektiv-film/čip. Výměnné objektivy jsou standardem u tohoto systému již kolem 50ti let, kdo tu možnost nenabízí, zabíjí nejpodstatnější výhodu zrcadlovek.
Nebraň se tomu. Pokud se obraz do hledáčku dostává přes objektiv (je jedno zda elektronicky nebo soustavou zrcadlo-hranol), je to zrcadlovka. Možnost výměny objektivu s tím nemá nic společného. Flexareta taky nemá výměnný objektiv a je to zrcadlovka jak vyšitá a dokonce dvouoká :)
…;))) tak jo:
Flexareta… však se taky dočkala velké slávy a vároba dvouokých zrcadlovek zcela lehla popelem díky paralaxe a neobratnosti a především díky nemožnosti vyměnit objektivy. ale aby mi někdo nemusel opravovat: Yashica dělala dvouoké zrcadlovky s výměnnými skly a Rolleiflex (jakož i nějaká ta asijská kopie) se dělá pro milce klasiky doposud. Elektronické jsou sice „zrcadlovky“, avšak tedy úplně nezrcadlové a dočista bez zrcadel (ten název je víc než přenesený) a hlavně jsou naprd, protože obraz v nich je tak špatný, že rozumně s ní manuálně zaostřit se vpodstatě nedá. Ale už se nebudu přít, z původního velmi obecného a hlavně „zjednodušeného“ moc zabředávám. Nic co jsem uvedl není 100%, protože výjimky potvrzují pravidlo.
Hmm, da se s nima ostrit o kapku lip nez se standartnim objektivem k EOS 300D protoze vetsinou nabizej pri ostreni zoom coz ten objektiv nenabizi a segmety sem tam fakt nevidel
není nad ostření pravou zrcadlovkou-jsou tam zcadla ane display.-Disply nemá tak velkou rozlošovací schopnost aby se to dalo přiřovnat pohledu přes zrcátko.Navíc v noci je to skoro nepoužitelné.
Myslis jako KOMPAKTNI zrcadlovky?:)
koukněte pro mě ja pojem zdrzadlovek vždy spojen se zrcátky-takže v hledáčku vidím, přesně to co budu Fotit.ty takzvané elektronické zrcadlovky- to není většinou nic jiného než kopakt, který má místo optického hledáčku malý display.Což je úplně na hovno.To už je lepší klasický kompakt.Tam když cghci tak fotím přes display a předevšív v noci votím přes průhledový-to je digi hledáček k ničemu.
Už ze slova zrcadlovak-vyplývý slovo zrcadlo.Zbytečně slovíčkaříte.Chci na kolo fotoaparát velký jako a řada cannonu.S av, Tv a M režimy.Clonou tak 2,6 max-8 stejnou v plném rozsahu zumu, 2 dolní by byla lepší.Objektiv. 28–105mm.Iso 1600 a bylo alespoň okolo iso 800 nebylo žádné šumění.A chci kledáček typu zrcadlova-tedy zrcátka s přímým prům,ětem do hledáčku.Aby to dlouho vydrželo na baterie a mělo čistou kresbu, minimální, nebo 0 se blížící aberaci.
Pokud si přečteš nevýhody, tak to je přesně ten důvod, proč bych si zrcadlovku s digotálním hledáčkem nikdy nekoupil. Manuální ostření je s takovým fo?ákem opravdu nemožné. Jedině jednookou digitální zrcadlovku s kasickým hledáčkem to je podle mě nejrozumnější investice pro solidnáí focení. Teda pokud nechceš fotit černobíle. Na to se digitál absolutně nehodí.
…jo a ještě k tomu plnému manuálu. U digitálu se tím rozumí možnost manuálního nastavení clony a času nezávisle na měření expozice – symbol „M“ (manuální nastavení vyvážení bílé či korekce expozice není v žádném případě plný manuál), déle pak může jít o manuální nastavení zoomu, manuální ostření… Zatím co u klasické zrcadlovky jsou to manuálně nastavitelné všechny funkce včetně přetočení filmu a natažení závěrky – vpodstatě fotoaparát nezávislý na bateriích.
Další nesmysl – řada plně manuálně nastavitelných klasických zrcadlovek má elektronickou závěrku – tj. i při manuálně nastaveném pevném čase bez baterek nelze fotit.
…pak to není plně manuální zrcadlovka to se na mně nezlob…;)
Je plně manuální, protože všechny parametry se dají nastavit manuálně a nezávisle ne sobě. Není pouze plně mechanická.
…promiň náčelníku, promiň. V tomhle máš samozřejmě plnou pravdu. Nebo? jsem se upnul na to manuální přetáčení-natahování závěrky a nevím proč jsem si myslel, že mluvíš o el převíjení, když šlo o elektromagnetickou závěrku… Chi chi , půjdu si raději uvařit kafe…
aby som Ta poopravil a vysvetlil to Alibabovi, tak aj tie zrkadlovky s elektronickou zavierkou vacsinou su schopne fungovat aj bez baterky. Vtedy ale maju len jeden pevne nastaveny cas 1/60 alebo 1/125. Vtedy sa to uz ale neda povazovat za manualne nastavenie lebo ten cas nemozes zmenit. :-)
…díky, to nemusíš tak dopodrobna, to bysme se nakonec dostali opravdu na všechny varianty a je to spíš do jiného fóra. O téhle možnosti vím a netýká se jen zrcadlovek, ale kupříkladu i některých klasických kompaktů. …Máme tu i poloautomaty, kde byla nastavitelná automatika clony a času s prioritou jednoho či druhého …jako jediná varianta …jinde se zároveň dalo obojí nastavit i ručně, přičemž závěrka byly mechanická. Pak je tu varianta, kde byla expozice plně závislá na automatice a tudíž i baterii a přitom byla závěrka mechanická a clona rovněž, avšak elektronicky „nepřiřazený“ čas znemožňoval spustit závěrku, atd. atd. …jednosuše každý pes jiná ves
A proc to pises mne?
350 je jště menší a lehčí.