Cau, potřebuji sehnat rám na přesmykač o pruměru 28,9 mm, tak poradte, kdo takové rámy vyrábí a tak do 8000kč.
Cau, potřebuji sehnat rám na přesmykač o pruměru 28,9 mm, tak poradte, kdo takové rámy vyrábí a tak do 8000kč.
řekni přesmykačovi, a? si sežene rám sám, když ho potřebuje. Ty si ale kup rám dle tvých představ. Když se výsledek nebude přesmykači líbit, tak ho za litr vyměníš a je to. Přece se nebudeš přesmykem omezovat v tak stěžejní věci jako je rám.
Jo,jo,jo.
ja, das ist humor
ja si to taky myslim…hned bych to udelal, ale je to pro otce, ma 6 roku starou sadu 105 a rozhodl se ze chce AL ram, ale komponenty si chce nechat…nechapu, ale nerozmluvim mu to!!
Pak je to jasný a nezměnitelný. Zkus napsat nebo zavolat do Fortu a Duratecu. Na www. maj geometrie, ale ne průměry trubek. Pak zbývá jen chodit po krámech a měřit.
a to ještě narazíš na problém s hlavovým složením – rozměr a možná má závitové ? taky průměr sedlovky… projeď si všechny ty rb, duratecy, lucase a další, ale asi často bude přesmyk na objímku právě kvůli průměru…
teda objímku na rám, na kterou se přichytí přesmyk bez objímky :-)
to je fakt jak vtip.prysmyk 105 stoji okolo 600,– Kc a shanet k vuli tomu ram, aby pasoval, hm to je fakt sila. Ovsem pokud nechces sahnout do staqvajicich komponentu, tak by jsi mel uvest zda ma byt vedeni pro horni a nebo spodni tah, dale prumer hlavovky a sedlovky. To vse muze byt jine nez u puvodniho kolo, vcetne sirky stredove mufny, typu zavitu (BB, Italsky), dale tam je take dulezity typ rizeni , zda zavitove, ci ahead (pokud neenchas puvodni vidli), tech faktoru jem celkem dost. kazdopadne Al ram s timto prumerem presmyku nesezenes, takze jeste dodej shanim ocelak ram…Jo jeste jeden udaj je potreba upresnit a sice vyska brzdovych celisti, existuji tri zakladni vysky tedy vzdalenost stredu cepu brzdy po cep botky- potazmo stredu rafku. I to by jsi mel do sveho pozadavku uvest.No snad jsem jiz za nic nezapomnel. Takze pouceni. Kup ram , ktery Ti vyhovuje a castecne obmen sadu, nic jineho Ti stejne nezbyva.Tezko to doladis beze zmen.
Pokud jde o závitovou hlavu, tak by měl napsat i maximální délku hlavové trubky. Jestli má páčky na rámu – bude potřebovat čepy, hodně rámů, počítá s dualama a neni kam páčky přidělat.
mas pravdu, na to jsem zapomnel i to je dulezite.
jo, tak to bude 28,6 a ne 28,9, ale stejne Al trubky se v tomhle prmeru fakt asi moc nepouzivaji… bude stacit koupit presmyk a sedlovku a nejak vyresit vidlu s hlavovym, zbytek si muze nechat
Nezapomeň si říct, aby ti to nastříkaly do barvy se starou otrhanou omotávkou :)))
Pokud kvůli přesmyku chceš vybírat rám,tak něco takového vařil Šírer z oceli.
Na čo všetko ľudia neprídu? Ja mám doma jedno koleso zo Škoda 1000MB a nejdem zohna? k tomu karosériu,uff.
no to je mazec,co takhle nějaké šrotiště??:-)))
už mám vyhliadnuté, tam zahodím to koleso.
Kočička! Haf!