Prosim o radu, mam vidli Suntour SR 60 a jsou na ni prachovky typu cerna harmonika. Ty porad vylejzaji a do vidle se vesele prasi.. Neznate na to nejakej figl??? Uz ten prizpevek pridavam potreti a furt se nechce zobrazit!!!!
Prosim o radu, mam vidli Suntour SR 60 a jsou na ni prachovky typu cerna harmonika. Ty porad vylejzaji a do vidle se vesele prasi.. Neznate na to nejakej figl??? Uz ten prizpevek pridavam potreti a furt se nechce zobrazit!!!!
Hureeej
ja je mam taky (na Bomberu) a nevyjizdeji:-) co treba zkusit takovy ty umelohmotny zadrhavaci pasky?
Normálně vezmi izolepu a dole to omotej a máš po problému.
hod to cely na hnuj a kup vidli a ne suntour:)))))
To je celkem jedno. Dle mých zkušeností spíš lepší. Mě sice prachovky na RS Jett SL držely, ale protože mě nenapadlo si je řádně prohlédnout – vždy? je přeci používá renomovaný výrobce a tudíž to má vychytaný – na prachovky jsem dojel… Alespoň ty moje mají ve spodní části otvory ( bohužel je měly maskovány otočením směrem k podkově ), které slouží k vyrovnávání tlaku vzduchu uvnitř prachovky při stlačování vidle. V laboratoři paráda! V praxi to prima saje prach, vodu i bláto do prostoru mezi prachovkou a šavlí. Výsledkem jsou šavle hloubkově korodované. Sákne tudy olej atd. Pokud prachovky nějak zalepíš, nebo stáhneš páskem, nejdřív řádně vyčisti prachovky a šavle ( já jsem je odřízl a už je na vidli nikdy nechci vidět ) a pečlivě nastříkej silikonovým olejem. Tak alespoň můžeš předejít podobným problémům, které mám já.