Marzocchari, mam novou MX comp ETA a nikdy jsem marzocchi nerozebiral.Jak se dostanu k internimu reboundu a ve ktere je vlastne noze?V manualu zadne schema neni a tvari se,ze staci sundat jenom dust cap…Na jedne strane ETA,na druhe vzduch,kudy?Diky
Marzocchari, mam novou MX comp ETA a nikdy jsem marzocchi nerozebiral.Jak se dostanu k internimu reboundu a ve ktere je vlastne noze?V manualu zadne schema neni a tvari se,ze staci sundat jenom dust cap…Na jedne strane ETA,na druhe vzduch,kudy?Diky
V prave noze dlouhym imbusem otocis ventilem. Je to vsechno! v tech manualu. Hledej chlape.
Nejdriv ale budes asi muset vysat nebo vylit olej. Protoze ta dirka je hrozne malinka a pres ten olej ji asi nenajdes (teda aspon ja ji nevidel). Ja jsem ten olej nechtel vylejvat (mel jsem na vidli najeto asi 100km) a tak jsem ho vysal strikackou s takovym dlouhym slahounkem. Otocit s tim imbusem pak jde lehce (odpor je asi tak stejny jako kdyz zaviras/oteviras nohu s etou).
olej netreba vylevat, diru najdes intuici. Ale zajimave je, ze nepodarilo se mi nikdy imbus nasadit tim zaspicatelym koncem, nezaspicatelym koncem to vzdy slo na prvni pokus.
OK,na prave noze je ventil na vzduch v 21 mm sestihranu.Ten se cely sundava?V manualu to vypada(a pisou to tak),ze sundas dust cap a finito, ale tam je ten ventilek, a protoze nemam nejmensi tuseni,jak to v te vidli vevnitr vypada a slozeni v manualu rozhodne neni, sundavat neco, co ma na sobe ventilek mi prislo zinantni.Jestli je ale pod tim jen hladinka oleje a v ni sroub,chapu,ze vam to prijde k smichu.Radej bych to ale vedel na sichr…
Sundas dustacap, vypustis vzduch, sundas 21klicem zatku, prestavis imbusem rebound, nandas zatku, nafouknes, vratis dust-cap. Alespon tak je to u me MXC Air.
Podle manualu a mych zkusenosti by to tak melo byt.
Diky moc,zkusim
Mate niekto prehlad, ake rozpatie (kolko otacok) ma regulacia tlmenia a ako je to nastavene od vyroby? Ja som zatial nemal dovod to menit.
nevim presne, ale je to hodne otacek.
Menil som olej a tak so to vyskusal. Ma to cca. 6.5 otacok a od vyroby je to nastavene v strede (3.5 otacky od spodu).