jenom by mne zajímalo jak často měníte konkrétně minerální olej nasvých kotoučovkách.fakt nevím jak často se to má dělat.
jenom by mne zajímalo jak často měníte konkrétně minerální olej nasvých kotoučovkách.fakt nevím jak často se to má dělat.
no pri kazdom odvzdusnovani, nie? ak sa tam nedostane vzduch tak by mal vydrzat.
Pokud je nezavzdušníš tak ani po 5 letech se nic neděje!! Mám to z vlastní zkušenosti akorát ten magurácký olej už nebyl zelený (nový je modrý) ale připomínal spíše černou břečku,ale fungoval bez problému.
No pak ti tahle břečka může ucpat hadici…
Barvou břečka-konzistencí pořád olej!!!
Nikdy!!!!!!!!!!! (protože je nemám) :-D
budu měnit olej v kotoučovkách XT a chtěl bych se zeptat jestli je možne nahradit sh olej nějakym jinym olejem jake máte zkušenosti dík popřípadě nejakej typ díky
asi budes muset pouzit original olej Shimano, jinak bys mohl rozpustit tesneni. Proc ten olej chces menit. Mineralni olej neni brzdova kapalina a neni ho nutno menit kazdy rok. Pokud nezavzdusnis, nemenit.
Muzes pouzit libovolnou mineralni brzdovou kapalinu. Hodne krat se uz to tu reshilo… Dela to tushim Citroen. Takze rychle na benzinku… Pro prishte: vyhledavani!
COZE ?
Je to pravda…Citroen brzdova kapalina je mineralni olej a lze pouzit do Shimano kotoucovek – stejne jako do Magur…jedine v cem se lisi je barva…
ja myslel ze je to mineralni olej do hydraulickych systemu u citrona a ne brzdovka. Jak vydno clovek se furt uci
Ja bych tam dal jeste na konec smajlika. V autech se nevyznam, ale ja pouzil to prvni. Jestli tim Citroen i brzi…
Jestli s tim brzdi tak panbuh s majiteli auta :-)
Pocitam, ze to strkaj nekam mezi pedal a desticky ;)
Najezdil jsem v aute s timto resenim za par let nekolik desitek tisic km a zadneho panaboha jsem s sebou nevozil :-). Jenom trochu LHMky v kufru pro jistotu na pripadne doliti (ale stejne jsem ji nepotreboval).
Jo, nektery Citroeny tim i brzdi (BX, Xantia), je vse v jednom.
Tak to potes panbuh kdyz cakne olej na desticky. U brzdovky to jde ale s olejem to pujde jeste rychleji :-)
Proc dyt brzdovka je vlastne taky olej;)
no zrovna jako Havířovák bych moc neradil.. :-)
od Citroenu tam mam taky. V deoreckach a je to fpoho.
ja taky, vpohode, ale neni ruzova, ale zelena
ty růžovoučkou nerad? :-)
To neni vtipny…ja tu mam ted celoruzovy ram v novym laku :o))))
luzova je fajn, mam ji vzadu, vepredu zelenace ;)))
Bude novy pinkTink?;-)
Mrkni se mi do bazaru a odpovez si sam :o)
Nejaky problem? :o)
Goofy,jo.Pod Bludovičákem,Shellka,Aral,speciálka u Aralu,Benzina na rondlu,Mototechna na Podlesí,nikde nic.nakonec,práveě pod Bludovičákem mi na objednávku dovezli hydr.olej Paramo,a bylo to.Fachčí jako origoš a nemusím platit citroen:-).A to mi Seli nesehnal v Ostravě Castrol.
No dobre… je mi to jasne jak si to myslel, ale nakonec si sehnal… ;o)
To me ***** na holou hrud. Ja jsem potreboval operativne odvzdusnit Maguru, tak jsem zajel do nejblizsiho mestecka s jedinou benzinkou a tam jsem ten olej do Citroena normalne koupil.
To vish, Severni Morava… To jsme uz to predmesti Moskvy… :o)
No je pravda, ze tohle bylo v Zapadnich Cechach.
jo je to mineral od vitroenu LHM.leju ho do cody a je zelenej.stoji asi 3 kila litr a kdyz myslim ze ted sehnal znamej do auta za 2 kila
Tu hydraulickou kapalinu LHM dela pro Citroen Total, a da se koupit treba na www.olejservis.cz Total – technicke kapaliny. Ale ve sve Julii jsem to jeste nezkousel.
LHM je snad olej do hydraulickeho perovani Citroenu. I v magurach funguje na 100%.