• gersa

Nazdar, podarilo se mi definitivne zrusit zadni rafek na silnicce… a uvazuju o koupi nejakych kompletu. Ne nic drahyho, cca do 6k Kc. Muzou se zdejsi silnicari podelit se zkusenostma?

BTW, zruseny rafek samozrejme nahradim novym a stavajici kola asi pripadnou drahe polovicce… to jen abych predesel spekulacim

0 0
    • PT  

Ja si taky pohravam s touhle myslenkou,protoze uz moje rafky maji za sebou pres 20tis kilaku a vypadaji uboze.Tak si prohlizim,co se da koupit.Nemam vubec zkusenosti,ale pry jsou dobre Campagnolo Vento,Scirocco,do­cela pekne jsou kolem ctyr tisic Shimano,maji 2 modely cca tisicovka rozdil a nevypadaji zle,jen nevim,jak jezdi.Pak snad jeste Mavicy Equipe.Mne zase rekli,ze se daji udelat lehci kola,kdyz si to nechas vyplest sam.Tak kdyby zkusenejsi napsali,nebylo by to od veci.Kazdy si draha Ksyria nekoupi,ze?

0 0
    • Clodman  

Koupil bych Mavic cosmos, dobrý kola a teď se nechaj koupit cca za 5800, napřiklad na www.trinnity.cz

0 0
    • zouf  

Mám Mavic Aksium, pořizovací cena 4100,– , poštovné kilo a unesou i mých sto kilo. Prodává je třeba kolokrám, ořech je potřeba domluvit, mají převážně shimi, ale mně dali po domluvě campu.

0 0
    • Pebe  

mám ty R550, po týdnu bude potřeba lehce docentrovat zadní kolo, přední neustálo přejezd kamionem, asi se ohnula osa a je z toho pěkná osma. Jinak jízdní dojmy super, nevěřil jsem, že to tolik udělá. Až na to nepohodlí :-)

0 0
    • yetti  

Mam Aksia od Mavicu a muzu smele doporucit. Jedou opravdu slusne na danou cenovou kategorii. Jsou sice trochu tezsi, ale zase by mohli neco vydrzet. Dneska uz se daji sehnat i pod 4k

0 0
      • Pebe  

taky jsem o nich přemýšlel, ale oproti WH-R550 jsou těžší, dražší a přední dráty jsou u náboje zalomený, Shimana maj přímou hlavičku.

0 0
        • yetti  

Nevim to jiste, ale myslim, ze shimana nejsou na rozdil od Mavicu na prumyslovych loziskach.

0 0
          • Pebe  

no to nemaj, ale neřekl bych, že je to až takový problém

0 0
            • yetti  

ak si zkus jaky je to rozdil tocit osou na prumyslech a s konusama. myslim, ze je to jeden z duvodu, proc ty kola tak dobre jedou.

0 0
              • Pebe  

to jsem zkoušel na těch Aksiích, a moc rozdíl nepoznám. Co mě ale dneska dostalo je servis těch Shiman. Byl v Shimano servis centru a přední ráfek samostatně není, dá se koupit akorát samostaně přední kolo, cca 2500,– :-(

0 0
                • Gorgov  

hehe tak to je taková menší nevýhoda :) na druhou stranu rafek na moje slka nebude levnější :o)

0 0
                • quassar  

A u Aksii neni problem vymenit rafek? Resim ted taky volbu zapletenych kol a favoriti byly zatim Shimana ale po tomhle fakt nevim…

0 0
    • vozejk  

mam na tréninky ty shimana R550 a sem s nima naprosto spokojenej…jediný co je limituje je váha…jinak jedou super,dobře vypadaj a zatim drží vpohodě

0 0
    • Tino  

pred mesiacom som si kúpil shimano 550. kúpil som ich cez DE e-shop za 100 eur. pokiaľ ide o pomer cena/hodnota sú to špičkové kolesá.

0 0
    • kusabi  

koupil sem si Campagnolo VENTO 2005-jsou tezky jako Aksia, ale co sem zatim mohl vyzkouset, tak sou tuzsi a zdalo se mi i ze lip jedou…mno uvidime :)

0 0
      • yetti  

Zase na druhou stranu Venta maji svazkovy vyplet a ten v pripade poskozeni nelze centrovat narozdil od klasickeho vypletu co maji Aksia

0 0
    • gersa  

Takze nakonec to u me vyhraly FSA RD200… jen pokud by to nekoho zajimalo. Za 5k jsem to nemusel dlouho resit

0 0
      • yetti  

To je super kauf :-) Dej pak vedet jak jedou

0 0
        • gersa  

Vic nez super, mam je uz od konce lonskych prazdnin a jen sama chvala :)

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.