Zdravim.tak som sa po dlhsej dobe a po precitani mnozstva clankov konecne odhodlal ku kupe sporttestru. dnes som ho bol prvy krat vyskusat na kopci ktory som uz tento rok siel nespocetne vela krat.hned som sa ale zhrozil dost vysokehu tepu a preto som ubral a snazil som sa ist podla tepovej frekvecnie.skusil som ist aj na maximum aby som aspon priblizne zistil svoju maximalku. Dosiahol som max nieco okolo 205 tepov za min.mam 20 rokov. ked som siel ten kopec svojou zvycajnou frekvenciou slapania a na zauzivanom prevode tak som sa pomerne rychlo dostal az na hranicu 190 tepov.to sa mi zda neumerne vela pre rozvoj kondicie a tak som trosku ubral.lenze to uz zase mi pripadalo ze idem ako slimak a tak som cely vyjazd absolvoval v tepoch od 170–185 tepov.chcem sa preto opytat ci to nie je rozvoj kondicie trosku privela.cielom mojho treningu je byt dobry vrchar lebo kopce ma strasne moc bavia(rovnaky kopec si dam niekedy aj 3× za sebou).ako som spominal mam 20 rokov a jadim svihovo.dnes som mal vsak pri dodrzovani tepaku(tych 170–185) aj dost zly cas ktory si na tomto stupani meriam pravidelne.nerobi mi problem ist ten kopec aj hadam 10 minut rychlejsie(7km stupanie) a s dychom som relativne v pohode.da sa povedat ze pri tych 185 tepoch som sa iba trosicka zadychal.viete mi pls niekto teda poradit ci mam jazdit v takychto vysokych frekvenciach. pytam sa preto lebo som prestudoval vela diskusi aj cele kpo(hadam 10×) a zda sa mi to moc.dik moc.sportu zdra.Laktatovu curvu si xcem dat spravit az na jar.