zatim mam pifku na Trance 2. Nejake jine navrhy?
zatim mam pifku na Trance 2. Nejake jine navrhy?
copak? Neco zacelujes diru mezi drobkem a meridou? :-)
ne to ma byt prima nahrada za Meridu.
Giant NRS (XC a maratonky), Giant Trance (Enduro)
Giant rulez
enduro je spis Reign ne?
já si taky myslím
Enduro je Reign
me prijde i Trnace jako enduro, urcite to neni XC full. Ale muzu se plest.
Taky bych rekl – Reign ma zdvih 150 / 150. Trance 100 / 100. Jinak nejake pocteni o Reign je v jarnim Velu. Je tak recenze i jinych enduro biku (Marin, Kona, RB, Norco)
musím:-). Nerve XC 7, pokud Ti nevadí dualy: http://www.canyon.com/…s/index.html?b=48
ale já bych šel do ES 6: http://www.canyon.com/…tattung.html?b=45
Myslím, že tenhle model mají ve výloze na Karláku.......vyadá moc pěkně, ještě by mě zajímali zkušebosti Snaila po delší době jěždění na Canyonu.......
Já jsem maximálně spokojený, ale jelikož je to můj první full, tak nemám s čím porovnávat
vypadá pěkně:)
co treba toto .. http://www.kola-radotin.cz/…-disc-05.htm
Ja uz bych davno mel kdybych na nej mel .. :( u me to vypada asi tak ze budu stavet na ramu Giant NRS, pac 60.000 asi dlouho dohromady nedam .. :(
Epic je cool, jen co jsem slysel ponekud nepohodlny (taky kvuli Brainu), urceny na XC a maratony, ne na pohodovy vejlety…
pises, ze hledas XC full, ja si pod tim predstavuju svihovej zavodni full, to mas napsat enduro full ..
a u toho epica prej jde ten tlumic upravit, aby nekopal ..
sorry,ja v tech kategoriich mam trochu chaos. Nicmene enduro kategorie vim jak asi vypada a to uz je moc (zdvihu a vahy)
Sice jezdím HT (kvůli penězům), ale 12,5kg u toho Canyona je cca stejně jako moje HT. A zdvih je relativní, je to jenom otázka času,až si zvykneš, nebudeš chtít jinak. Měl jsem půjčenýho RB Monster EN a vracel jsem ho s hodně smutným obličejem.
hmm, to by se mi taky moc libilo! :-( Este trosku potunit a bylo by to luxusni kolecko!
no pegal mi nasadil brouka do hlavy :). Co bys na tom potunil?
zalezelo by na financich. Urcite kliky a sedlo. Casem i brzdy. No a pak by tak nejak postupne. Treba takovy SLka by tomu moooc slusely! :-P
Nechci rejpat, ale obavam se, ze presednuti z drobka na Epica… asi bude v pohodli trochu rozdil :-))
Brzdy jsou dobry ..
ale mechanicky
Avid BB7 mechanicky, strci do kapsy lecktere hydry, troufam si rict i ze Hayes HFX9 ..
BB7 sem zkousel jen se 185mm kotoucem. brzdilo to dobre, ale s normalnim kotoucem sem to nezkousel. Chtel bych spis zkusit, jak to brzdi v nejakym dlouhym sjezdu. Tam nemam s hydrama problem. Mechaniky proste nemusim. A brzdy tu resit nebudem – no flame! :-))
Si taky myslim .. :)
at brzdi jak chce,stejne ani s nejlepsima bowdenama nemuzou mit tak prijemny chod paky a to je pro me jeden z duvodu proc mit kotouce.jinak muzu klidne vecka,taky to brzdi.
hydraulicky koutouce:-)
Asi by ses divil ale muzou :)
rekni bowdeny se kteryma to tak je.i s nokony je to o necem jinem.
bowdeny s tim maji pramalo spolecnyho, pokud to nejsou totalni smejdy.
hm,tak to abys je pak menil dost casto. takze paka muze za vsechno.no dobry..
Takhle … ono s bowdenem nebyva az takovej problem. Treba ja je nemenim .. neni duvod. Problemem jsou konce bowdenu, kde se to trepi a hlavne koroduje. Dulezite je mit take spravne lanko. Taky se to da udelat i konzervaci. A taky samozrejme spravne natahnutej bowden. Paka je dulezita ale ne uplne. Taky je dulezita i samotne telo brzdy. Celkove je mozne vyladit system paka/lanko/bowden/trmen tak, aby se chodem vyrovnalo hydre. Akorat, ze obvykle se to rychle cele posere :)
Připojuju se – vyladit chod mechaniky se dá, že je lepší než mnohá hydra (v dávkování stejně, v lehkosti lepší, v nastavení ergonomie neskonale lepší):
Ale taky véčko vzadu mi chodí za sucha tak, že od hydry nepoznáš rozdíl (páka XT, bowden XTR, čelist Ultimate, špalky Avid). Až nebudu líný a vyměním páku za Ultimate, budu brzdit i do kopce, jak se mi chod bude líbit :-)
a zavonil zvonec a td
… hlas akdemika :-)
Tak se přidám. Je teda pravda, že věškerá moje zkušenost s hydrama, je jen z toho co jsem osahal v obchodě, ale skoro u všech mě překvapil poměrně velký odpor, který klade páku prstům. Nevím jestli se to dá vyladit, ale moje přední brzda má odhadem odpor tak poloviční, a to mám bovdeny hodně staré, jen je občas namažu :-)
Nemám zkušenost s mechanikama, ale srovnávat véčko s hydrou, to bych si nedovolil. Neměl jsem nějaký super véčka, ani páky, ale bovdeny Nokon mám, byl jsem spokojenej, ale prostě se to s hydrama nedá srovnat. Chod páky hyder je nejenom lehčí, ale taky kratčí, klade menší odpor a síla stisku je tak čtvrtinová na stejný brzdný efekt.
Muzes mi prosim te rict vcem jsou ty Nokony lepsi nez normalni? Za tak hrisny penize ..
Snad jenom v pevnosti a utěsnění, jinak nevim. Možná ještě barevná škála :-)
Tak s tím nemůžu souhlasit. Chvilku jsem měl bika s Hydr.Deorkama a jakživo mě tak prsty a zápěstí ještě nebolely. Pokud chodíš do Progrcycle, mám tam bika na servis, nechej si ho ukázat a sáhni si jak chodí brzdy …
Jako je hezky, ze ti chodi lehce mrtvej zdvih pacek, ale mackas je preci kvuli brzdeni, ne? A tam uz je ten komfort jinde.
:-) Jsi nebezpečně rychlej, nejsi tu perzonifikovaný vícero lidmi ? Rozdělme to (komfort, vztaženo k brzdám na mém biku):
Rozdíl V x kotouč (silný) je znát v mokru a s různým bordelem na ráfku – ten nikde nerozporuju. (teď spouštím stopky :-)
My jsme team :) Nikdy jsem k brzdeni nepouzival vic nez jeden prst… taky musim necim drzet riditka. A tim dalsim nejak nevim co jsi chtel rict. Takze u predni brzdy zadny komfort nemas. To je blby a u zadni je necitliva a smykujes. Je to tak?
Ne, ne, zadní smykuje, ale to nepoužívá.
Opravdu dobrý čas, udělám si na tebe agenta a budu ti měřit rychlost reakce :-) Takže znovu, jinými slovy:
Paňátno ?
srovnavat s 525 neni zrovna stastny,asi vis ze je to ten nejvetsi lowend..:-) ja furt nechci vytahovat hopy,ale zkus nekdy..:-)
Někde jsem četl, že jsi měl s M4 nějaké problémy. O co šlo? Nešlo třeba o nechtěné zavzdušnění?Právě se rozhoduji mezi mechanikou Avid a Hope mini. Pro můj styl jěždění by měly stačit…Když jsem je zkoušel v prodejně na jednom bajku, tak mi přišel že brzd. páka chodí hodně ztuha o proti V brake a také měla docela vakl.
jde o to,ze je pri kazdy jizde musim jakoby rozbrzit:-),nekolik zabrzdeni.ne treba po pul hodine ale po dni jo.nejak moc nikde nevedeli cim to je:-).ale uz to nehodlam resit:-).paky maji vakl,to potvrzuju:-),ale ja jezdim neustale s ukazovackem na pace takze to nernci a nedela to ani nic jinyho.jo a paka chodi prave tak,ze malem ani nevis ze ji mackas.
Je pravda, že jsem je zkoušel jen v prodejně, bylo by lepší se na Mini projet. Ten vakl mě trošku zklamal, na tak krásně udělaný brzdě si to mohli vyřešit :o( Takových závad se právě u hydraulik bojím, ještě chvilku počkám a pak se rozhodnu :o)
a co jsi v těch Deore měl za destičky? Pokud original Shimano M08, nebo destičky jedné, raději nejmenované, značky, tak se vůbec nedivím, že tě bolely zápěstí, protože s těmato deskama to brzdí prachbídně – jako véčka, dokonce v mokru M08 brzdí hůř než véčka a to tak, že nebrzdí téměř vůbec.
Už je to skoro rok, nevím jistě, ale tipnul bych si že šly na bika z krabice, tedy desky orig.Shimano. Fakt je, že desky udělají moc jak v brzdném účinku tak i v průběhu síly.
Včera jsem měl v rukách Hayes nine (XC), ty se mi projevem líbily, jen ta páka daleko od řidítek …
Z kopce jezdím tak, že mám páku lehce namáčknutou a to prakticky žádná hydra neumožňuje – buď má páka velký odpor a bolí z ní ruka, nebo už brzdí. Teda taky mrak véček jsem viděl seštelovaných tak, jako by majitel měl mechanické protézy s hydraulickým pohonem místo rukou :-)
Asi si budu muset půjčit Juicy, abych si to mohl naštelovat „do ruky“ a pak posoudit hydry znovu.
Paku si muzes pritahnout az temer k riditkum. Navic diky kratkemu mrtvemu chodu je zbytecny takhle jezdit s hydrama.
U většiny hyder ne. Já si za ty roky zvykl, že když jedu z kopce, musím mít páku trochu namáčknutou pod prstem. Všude jinde mi páka blízko gripů vadí – takže mrtvý chod na brzdě mi vyhovuje.
Kde to nejde ? Budu si pravdepodobne kupovat hydry tak at vim.
aj 525ky maju moznost menit vzdialenost paky od riaditok..vacsina to ma
Tak to bylo velmi zabavne.
I kdyz tvrdim, ze chod u meho Avidu je krasne hladky a davkovatelny (bodeny Aligator v cele delce, teflonove lanko) a brzdny vykon je vysoky, ma mechanika predsi jen jednu nevyhodu – dlouhe sjezdy (v loni v Alpach) – tam mi opravdu trnuly prsty. Ale v nasich podminkach bez problemu (v ramci XC, at me nikdo nechyta za slovo). Dalsi vec je ta, ze i pres tvrde bovdeny citis na konci propruzeni (to ale pouze na miste, kdyz testujes chod, pri jizde tak paku nikdy nezmacknes), coz u hyder neni. Na druhou stranu je jednoducha servisovatelnost kdekoliv, nepotrebuji s sebou na dovolenou tahat odvzdusnovaci sadu a kapalinu (i kdyz v pripade DOT to neni problem, benzinky jsou vsude). Ja se dlouho rozhodoval a nakonec jsem kvuli maximalni jednoduchosti a servisovatelnosti sahl po tom Avidu a vubec toho nelituji.
hmm tak uz nejsou :(((
Epici uz dosli? Hm tak nic ..
slecna povidala: uz tu mame jen jedno lko, ale to uz taky vlastne nebude (asi uz ho mel nekdo zamluveny) Ted doufam ze mi Sterba sezene toho Trance velikost 22"
Kolik meris? Ja jsem minuly tyden kupoval 20" a staci. Vyska kolem 186cm
Ale Trance 3
ja mam 193.
a co? jak se na nem jezdi?
Prvni full, takze nemam s cim srovnavat. Ale tak nejak to splnuje moje ocekavani. Akorat ta technika :(. Budu muset pres zimu potrenovat
ha! tak v listopadu ho muzu mit. Jen je tu jeden kosmeticky problem: bude s vckama. Sice je vymenim za kotouce, ale zustanou tam ty CEPY!! Hruza! Nebo ne?
kosmeticky problem zmensi rozbruska! :-))
trance je dobrej. nebal bych se ho a z toho co tu bylo napsano bych ho bral i nejvic (nebo reigna).
pojd nekdy vyvencit drobka na Tocnou. uz jsem v cajku :-)
Prima. ja ale asi mesic na kole nesedel – budu potrebovat chvili na rozhejbani..
OK dam vedet az pojedem na tocnou.
tak ja se pojedu taky podivat :)
vzhledem k tomu, jak je zacinam pochybovat ze to bude jeste letos.. :(
Dawg / Dawg dee-lux
No ta barva je takova… nezvykla. Jak se chová zadek u Kony? Mam dojem že to má nějaký mouchy..
chova se OK (stejne jako drobek, je to totiz stejny system) a navic Dawg bude IMHO i v tvoji velikosti dost tuhej ram. Pritelkyne ma Dawga a kdyz sem si ho pujcil tak muzu rict jenom to, ze nemam vyhrady. funguje. a mouchy ma kazdy kolo. nektery ma musky a nektery celej roj :-)
je to muj prvni full, ale nemam vyhrady. Jsem maximalne spokojenej jaky ty mouchy maj bejt
jsem na konci vety zapomnel otaznik takze jaky ty mouchy ma dawg mit?
jaka je citlivost na mensi nerovnosti?
nevim cemu rikas mensi nerovnost, ale pokud to nahustim na SAG 25% tak vcelku pobere vechno co ma, navic na ramu sou dve polohy tlemice. Ja to mam v te dal od ramu. Ta blizsi je snad progresivnejsi ci co, ale nezkousel jsem to. Jasne taky malonko houpe, ale zvyk sem si a ted si to uzivam. Chtit utrati 60K tak koupim dawga a necham ci vymenit vidli za nejakou poradnou.
jestli chces, zitra ti naskenuju test Dawg Dee-lux ze zarijovyho MBA… ze 6 endur skoncil ctvrtej, nic moc
nemusis, Konu stejne nechci.
JAké další kola v tom testu byly?
serazeno podle poradi vysledku (u poslednich dvou si nejsem jistej poradim):
giant reign 2 marin rock springs cann prophet kona dawg dee-lux gf cake gt idrive
Pokud to nakonec budeš skenovat tak jedna kopie by se mi hodila. Sive jsem zatím svůj nákup odložil, ale do příští sezony bych našetřit mohl.
co tohle? http://www.mtbs.cz/obrazek.html?… 11 nebo 14cm zdvih, ale kdo vi, kolik to bude vazit.
to ma hodne zajimave udelany system zadni stavby…neni to neco jako VPP?
jo, melo by bejt. http://www.mtbs.cz
Scott Genius MC 50, ve slevě a ve velikosti XL přesně pro Tebe: http://www.cykloshop.cz/…2/karta.php3?…
hmm hmm, jezdi to nekdo? Mam to koupit nebo ne? Ani google moc nezjistil..
v prázdninovém Velu je testu fulů, a tohle kolo to vyhrálo
nelibi se mi ze tlumic zaroven slouzi jako blatnik :(
na to můžeš dát neoprén, ne? mně se teda dost líbí..
podle detailnich fotek http://www.cykloshop.cz/…galerie.php3?… to asi nebude trivialni s tim neoprenem.
vypada to blbe ale imho to je lepsi nez treba Stumpjumper. Ale nevidel jsem to v blate tak nemuzu rict presne jak to bude zasvinene.
tam je to udelane tak ze v klidu je cely pist v plasti tlemice a pri akci se vysouva ⇒ presne obracene nez ostatni tlumice ⇒ v klidu je chraneny pred bordelem, lae prakticka zkusenost = 0 aspon u mne :))
takze: „Kolo v teto velikosti jiz neni skladem v CR, jsme schopni zajistit z evropskeho skladu, bohuzel za cenu 59.990,– /sleva 10% z puvodni ceny/.“ :/
no vidíš, to Ti z těch 60 000,– zbyde i na jednu tra?ovku :-)))
nevim jestli sou rohliky idealni tratovka! :-))
6 rohlíků nebo tatranku, ještě má na výběr
objednano..uz se tesim na cisteni toho tlumice po kazdy jizde.
to jsem zvědavej. kdy ho máš mít?
do pulky zari.
kteryho roku :-)
Stoleti ? :-)
Neeeeeeeee!!! Uz zadnej nezbyl! Fak fak fak fak!
Planujem kupit Meridu ram. Neslo by sa niekde stretnut, ze by som si mohol skusit tvoj, ci mi 22" nebude malo? A zaroven odskusat ako sa to hybe.
no neke, vazne jdes do fulla? Pred vikendem se domluvime kde a kdy se sejde OK?
Pokial si z priamo z Prahy, ja by som si dosiel aj skor. Je zlava na 9000 za ram+tlmic+hlavove, tak ju nechcem prepast. 22" palcov sice len tak hocikto nekupuje, ale ak sa najde podobny zufalec ako ja…