Ahoj, potreboval bych poradit jake si mam podle vas koupit naslapy+boty na MTB. Jestli pripisete par rad nebylo by spatne. Znami mi jinak rikali, ze to je celkem nebezpecne, tak co si o tom myslite?
Ahoj, potreboval bych poradit jake si mam podle vas koupit naslapy+boty na MTB. Jestli pripisete par rad nebylo by spatne. Znami mi jinak rikali, ze to je celkem nebezpecne, tak co si o tom myslite?
Pouzij prosim vyhledavani, nic noveho snad jiz nelze napsat.
poslední dobou se tady opakují pořád stejný témata,protože lidi holt ignorujou to, že tu ja jakási historie threadů..pořád dokola-jaký pláště,jaký nášlapy atd atd..Lidi, prosím vás, používejte historii,jen po shlídnutí aktuální stránky fóra tam jsou aspoň teď už 2 podobný dotazy,stačí se dívat.
Pokud já vím, tak je to nebezpečné pouze na začátku… to se vyklopí na stranu většina lidí:)
Já sem se taky poprvé vyklopil
Když to bereš takhle, tak ono je nebezpečný i vylézání z postele:))
Pokud jsi jezdil s klipsnama, tak je to bezpečnější a lepší. Pokud ne, tak holt párkrát spadneš, no, ale většinou při rychlosti < 10 km/h. Když si usteleš při vyšší rychlosti, tak se ti většinou nohy vypnou, ani nevíš jak. PS: Author Sport 01 nekupuj!!!
Hlavně si to chce boty pořadně vyzkoušet…
ale houby.Jezdil jsem dřív klipsny a nášlapy jsou neporovnatelně lepší.Při pádu se vycvaknou ani člověk neví jak.Výstupy, hned jsem si zvykl.V postatě jsem nikdy nespad kvůli nášlapům.Jednou se mi stalo če jsem letěl přes přední kolo a neodcvakl jsem se a jak jsem dopad s kolem na zem povolilo to stejně jako vázání na lyžích.Rozdíl v nášlapech a bez nich je asi takový jako u lyží klasické vázání a prvoprepublikové lyže s řemínky.Není se čeho bát.Ještě tak aby se mi podařilo přesvědčit přítelkyni, furt jezdí s klipsnama.Musím vymyslet nějakou lepší strategii
Ukázal jsem mamině krásné stříbrne DMT tretry a bylo rozhodnuto , má nášlapy :-)
tak, tak. Je potreba rozvinout tuhle strategii :)
Nechceš mi taky ukázat nějaký slušivý tretry? A třeba půjčit na ozkoušení? :-)))
Vzdy? tak jsem to myslel
Já osobně jezdím s SPD jednu sezónu, nikdy sem nespad a JE TO TO NEJLEPŠÍ, CO SI MŮŽEŠ K POJÍZDNÝMU KOLU KOUPIT. (To ti klidně podepíšu :-))
Jinak slušný Shimano SPD seženeš za 1k z loňské sérky a boty si musíš zkusit jak ti sednou a kolik seš do nich ochotnej vrazit … a taky na co je budeš mít.
A nebezpečný to není, známí ti kecaj ,)
Tak me staci naslapy pro jezdeni po lesich asi jednou za tyden. jednou za rok bych si snima dal maraton. Staci mi nejake levnejsi, ale ucelne. Tak jeslti byste mi mohly poradit?
Pro ty co ze ne musim myslet: http://www.velotrade.cz/…H-PDM540.jpg nebo levnejsi alternativa http://www.velotrade.cz/…-PDM520L.jpg a me stacej treba i tyhle http://www.velotrade.cz/…e/PDM505.jpg
A co boty, odlišují se zvláš? na MTB? Mně by stačily zase na to moje rekreační ježdění. Max 2000Kč
No samozřejmě koupíš buď první nášlapy a na ně boty a nebo obráceně ale hlavně obojí aby do sebe pasovalo :-)) je několik druhé „zámků“ … Ale úpro tebe na asi ideální SPD
Mám PDM505 a nic moc, Stači trocha bláta a jdou vycvaknout podstatně hůř, navíc občas docela skřípou o podrážku – tretry Answer (možná s jinýma tretrama v poho)