Mate nekdo delsi zkusenosti s temahle brzdama nez prnich 50km, jaky jsou po 2.000–10.000-X km? Prehrati? Sjizdeni desticek? Necekana prekvapeni? Mam hayes comp a hledam neco lehciho na maratonsky special (musim celou novou sadu).
Mate nekdo delsi zkusenosti s temahle brzdama nez prnich 50km, jaky jsou po 2.000–10.000-X km? Prehrati? Sjizdeni desticek? Necekana prekvapeni? Mam hayes comp a hledam neco lehciho na maratonsky special (musim celou novou sadu).
znamy má Lx jezdí docela dost i ten nějaký zavod je snima velice spokojeny..
mam shimano XT (BR 765). mam na nich celou letosni sezonu – vsechno v horach, opravdovy kopce – vcera jsem daval dopredu uz 3. desticky. jsem velice spokojenej, bezudrzbova brzda, nemel jsem jedinej problem. puvodne jsem tam mel 07 (resin) desticky, pak jsem dal 06 – metalic (horsi davkovatelnost, o malicko lepsi ucinek), pak cool stopy – zacal mi predek vybrovat, vzadu jsou v pohode) a vcera sem tam dal goldreny…a vypada to, ze ty jsou zdaleka nejlepsi…
…vibrovat…
to zni dobre, diky
Tobě ty goldfreny fakt brzdí líp než originály?Já je dal na lx a nebrzdili vůbec-a to jsem je do poloviny sjel-ale mám tam kotouč smrt 75.Ty budeš mít asi originál kotouč na centrlock XT, že.
mam original shimano kotouc, 6 sroubu – pocitam, ze je to 2004 model, ale nevim to jiste. vcera jsem dal na goldfrenech prvni velkou jizdu a rekl bych, ze jsou tak o 10 procent lepsi nez 06 (jeste by se mohly zlepsit), plus se mi zda, ze maj lepsi davkovatelnost. navic jsou levnejsi nez original. ale v podstate je to jedno – tahle brzda ubrzdi vse, co se da sjet. jeji moznosti konci na moznostech plaste – jezdim 1.95 XC plast.
a sakra – omlouvam se, GALFER desticky, ne goldfren…
a kde jsi je sehnal.Nepálí se jako originální shimano organiky?
http://cgi.ebay.com/…cmdZViewItem jsou levnejsi nez shimana, ale bez pruzinek. nepali se, zatim opravdu nejlepsi – mam je v predu, v zadu kool stopy. nejlepsi ucinek, plynule davkovani.
mám lx.Dost asi záleží na kotouči a destičkách.Mám to s s kotoučem shimano s.m.r.t75.S originálníma destičkama-brzdí dobře, ale přehřívají se.Goldfreny. mi vůbec nebrzdí!! a faststopy brzdí dobře a nikdy je nepřehřeju.S těma goldfrenama to nechápu XT mají stejné průměry pístků, takže teoreticky by měla působit stejná síla a někteří si je na nich vychvalují.Asi bude záležet i na kotouči, zkusím tam hodit ten od a2z-ten hayes typ.S faststopama mi ty LX připadají jako skvělé brzdy.
Mám brzdy LX 2005 a kotouče Aligator 165mm, brzdí to dobře, ale při extrémních sjezdech se předek silně přehřívá a brzda vadne. Budu tam dávat 180mm kotouč, pak to snad bude OK.
s originálními destičkami vadla, ale ne kvůli přehřátí třmenu ale kvůli rozehřátým destičkám.Dal jsem fastopy destičky a je to OK.
Ty Fastop jsou organický?
myslím, že jo ale nepálí se.
já mám radikálně opačné zkušenosti.
Zajímavé.Je pravda, že ten největší záhul ještě nedostaly.Nevím kdy se do voj.p. zase dostanu. Co ty koolstopy, jak se zahřívaj a jak vadnou ty.To jsou další co chci vyzkoušet.
Koolstopy dobrý, LEpší než original Shimano.. Přehřívání a fialovění kotouče nepozoruju, a vadnutí je ve snesitelných mezích. JEnže když se na Koolstopy dostane voda (třeba po projetí hodně hlubokou kaluží, tak hodně se sníží tření na nějakou dobu, tak jako u Shiman.
to je u tebe celkem bezny.
Mam LX a k tomu desky XTR, ma to zvlastni zvuk, ale brzdi to skvele
Mám XTRka + LXka páky… A brzdí to tak pekelně , tak že se bojím, že mi to zlomí vidli… A pak jsem se svez na XT a proti XTR to skoro nebrzdilo, pokud můžu doporučit, tak zkus splácet tenhle komplet…
no a nebyly na těch brzdách na každé jiné destičky?Protože páky xt a lx od shimana jsou co se týká průměrů pístků stejné.