25. 09. som sa vracal od zeleznej studnicky z nedelneho vyletu. Tí ktorí poznáte cestu na zeleznu studieku od vojenskej nemocnice viete, ze sa tam nachádza viacero rybnikov s parkom a uz aj prirodnym lesom. Je to jedno z oblubenych miest oddychu pre Bratislavu a ked je pekne, stretnete tam stovky ludi. Niektori opekaju, iní chytajú ryby, byciklujú alebo vsemozne trávia volny cas.
Uz cestou na vylet som si vsimol mnozstvo odpadkov po okoli. Ale ked sme sa
vracali jedna vec ma sokolovala. Toto by som neuveril, keby mi niekto rozpraval.
Partia mladych bez nároku na odmenu sa rozhodla, ze bude v nedelu zbierat odpadky. Zobrali vrecia a cistli chodniky a aj miestami spinavy potok. Sami
od seba.
Okoloiduci dedko ich udal a zavolal na nich policajtov a aj rybnu straz. My sme ich stretli prave vo chvili ked s nimi robili policajti pucung. Rybna straz bol chlap, co vyzeral ako hlupy jano a tucny masiar v jednom, ktory na tych dobrovolnikov rucal co si to dovoluju cistit potok / presne ako citujem, co si dovoluju cistit ten potok / a policajti hned brali obcianske a dovodili to tym, ze pre aby mali zaistene osoby na nahrady skod / preboha
akych skod, ked tie decka zbierali smeti / Na otazku co robia zle, rybar povedal ze on presne vie co robia zle a oni nemaju o tom ani potuchy. Ked sa opat domahali vysvetlenia,odpoved bola, ze vraj tym ze zbieraju smeti otravuju pstruhy / takyto neszmysel som pocul na vlastne usi / Vsetci sme ostali dost v soku a divali sme sa jeden na druheho. Policajti vsak boli velmi horlivi a aktivni a hned sa pustili do veduceho a spolu s tym masiarom zacali ho spracovavat , kde je povolenie na cistenie potoka /
viete, ze potrebujete povolenie na zbieranie odpadkov, chvalabohu, ze nie na odhadzovanie… /. Vraj to co maju nestaci, tych povoleni treba vela a vy ich mate malo, budete sa zopovedat za skody co napachate a podobne.
Takto trapnu situaciu som este asi nezazil. Stale ma vsak prekvapuje ako ti dospeli policajti, udavacsky dedko a aj porybny boli ochotni robit zo seba úplnych tupcov a ze im to neprislo vobec divne alebo trapne. Lutujem uprimne tych mladych a dufam, ze nebudu mat zo svojej snahy a ochoty problemy.