Zajímalo by me, jestli kdyz se sjizdi nejake lesni cesty nebo nerovnosti: pokud se postavite na pedaly, jestli mate uplne narovnate nohy, nebo je mate pokrcene
Zajímalo by me, jestli kdyz se sjizdi nejake lesni cesty nebo nerovnosti: pokud se postavite na pedaly, jestli mate uplne narovnate nohy, nebo je mate pokrcene
hmm, já bych řekl, že to ani s nataženýma nejde, to pěkně vymlel, jinak jezdím s pokrčenýma a pružím, aby to tolik neskákalo…
ježíš co to je, chtěl jsem napsat? to bych se pěkně vymlel… :))
Pokud mozno se na prvni vetshi nerovnosti (kamen. koren) odrazim a snazim se prelet cim jak nejvic dalshich… :o)
Nepasuju se na sjezdaře, ale myslím, že napnutý být nemůžou. Tlumí v kotníku, koleni a asi i v kyčli. Taky po drsným sjezdu je člověk zadýchanej jak kdyby jel do kopce. To nebude jen tak. Odpočne si člověk jen jdyž sedí na sedle, ale to ryskuje kopanec nebo defekt.
taky jsem byl překvapený jak mi ve sjezdech vyletí tep nahoru, jsem myslel, že odpočívám, a ono houby :o)
ja su zadychany, protoze jedu se zatajenym dechem a pak ho (dech) nemuzu popadnout :))
V tom pripade si musis davat pozor aby ten zjazd nebol moc dlhy. To by si mohol v polke kopca kludne stratit vedomie :-)
Když si potřebuji jednou za rok potvrdit, že jsem sračka a připletu se k nějakýmu závodu, tak po delším rozbitým sjezdíku pravidelně dostávám v následujícím kopci křeče.
no jasny je ze trochu pokrceny.takhle od stolu se mi to tezko vybavuje jak vlastne:-).ale dulezity je ujasnit si jakou nohu mas vepredu,protoze ja treba s levou dopredu jdu pri jakymkoliv skocku do strany.. atd..
a este bez helmy :-D
no ja myslim ze to se mnou snad nebylo tak strasny..:-)
ne, bylo to v pohode, nic nerikam :-) Naopak obdivuju resp. divim se jak jezdis bez helmy! nedavam si to ani s helmou a bez ni bych se bal :-)
Pokud jedu pomalu, tak v kolenou pěkně pokrčený, stehna tlačím k sobě a zapřu se jima o sedlo, pak se dá v pomalých technických úsecích s kolem mnohem líp manévrovat. V rychlý sjezdech se naopak snažím co nejvíc uvolnit pokrčím kolena i lokty a nechám kolo a? podemnou pěkne blbne :o)
proc? rekni mi proc?
Základní poučka ze školy DH , kterou psal Franta Mrázek okolo roku 96 v Peloton Bikebuletinu zněla, že základní pružící element je sám jezdec . Takže nějaký zdvihy vás nezachrání pokud na kole jste jako prkno. Pokud narovnáte nohy nemůžete nikdy pořádně reagovat na terén.
Velku vascisnu pobere bike jazdim fulla ,takze no problem.Na ht je to noha=tlmic ,ako pri lyzovani tak isto aj ruka telo musi pracovat nasmie klast odpor.
Cha cha! Moje kolo ma zdvih 23cm… kolik dokazou nohy? Metr?
Nový stroj?
jj :)
No a kdy se pochlubíš?
Az ho Zac vyfoti.. a ja ho jeste trochu upgraduju.
a-line?
jj. Zatim v podstate seriovej. Pak ho trosku poladim k obrazu svemu, ale na tom kole uz neni moc co menit z funkcniho hlediska.
Souhlas. 05 nebo 06.
05. Mi staci, ale 06 by se mi taky libil vic :)
Koukal jsem na ně a mimo rámu je to skoro to samý. Zdvih to má stejnej, takže to bude jen o vzhledu a geometrii.
jj. hlavne jde o tu geometrii (a taky jiny patky). Si myslim, ze zrovna me sedi vic ta letosni, ale pro zavodni ambice bude mozna 06 lepsi.
Máš pravdu. Ta 06 je opravdu více race-friendly. Delší, nižší.
Mně konkrétně se nejvíc líbí shore 04. Asi bych ho nevyužil, to spíš sixe, ale fakt je to krásnej bajk.
No tak neni to spatny. Uz jsem mel tu cest. Zase o palec vic zdvihu (7")… idealni jako univerzalnejsi kolo. Nic na zavodeni.. snad jedine, ze by se rozjel poradne freeride :)
Taky nemám ani ty nejmenší závodnický ambice. V podstatě jsem spokojenej s tím, co mám, nicméně nějakej palec zdvihu navíc by mi nevadil :-)
Ram Six 05 je ted za peknych 24990,– ;)
Dlužim milion :-( A k tomu bych musel koupit novou vidli.
S 66kou je lepsi ;)
Věřím. A dražší.
Toto mi nedelej. Ja se ted snazim setrit na jine veci nez je bike a ty tady furt davas tu vyhodnou nabidku. To je potom problem to zase neutratit za novy ram :-)
No, vidli bys k němu měl…
Hele, kamos na 200/200 zdvizich obrubnik da aniz by poznal ze neco prejel… a fakt si sedi jak v kresilku, takze, myslim, ze to tlumeni na biku taky k necemu je.
pruzeni a tlumeni hlavne zajistuje maximalni kontakt s povrchem a pro kolo 200/200 je obrubnik skutecne nepatrna prekazka. na 80/80 to bude uz neco jinyho.
se podivej, ze kdy ta poucka je… tehdy asi moc biku s 200/200 nebylo;-) a taky se sjizdely z myho pohledu strasny veci;-)
amme doma jeste par zbytku techhle casaku a obcas se opravdu nasmeju.. tehdy prevratny odpruzeny vidlice, prevratny fully… opravdu vesele…
"A v budoucnosti naši prapravnuci se na nás budou dívat z jejich novověku na náš středověk a budou říkat nonono-všimněte si jak jsem tolerantní"Konec citátu:-)
No kdyby jste vedeli, ze tenhle clovek si na jeste rozbitejsi trate, nez byly tenkrat, veme fulla s vidlici se zdvihem 130mm a jeste provokativne prohlasi, ze u nas jsou trate jednoduchy a ze vetsi zdvih nema smysl… asi byste mluvili jinak. Na tyhle teorii neco bude i kdyby byly zdvihy 50cm.
Dlouhodobým průzkumem jsem zjistil, že 90% sportů včetně kuliček je v hlavě a v kolenou :-)))
Spravne. Proto mam v kolenou vodu a v hlave vzduch. :-)
ohnivou vodu ? :o)
tu mam v zaludku. Po vcerejsku je ale spis zaludek na vode … desny. Uz nikdy nebudu pit vodku :-)
vodka je sviňa… piješ,piješ a najednou se probudíš doma a nevíš jak jses tam dostal:-)
to zas takova svina neni, kdyz ses probudil u sebe doma, to dokaze i jiny piti :-)
a zblité kalhoty se počítají? :-)
asi jsem se nikdy pořádně nestřískal, protože si BOHUŽEL všechno vždycky pamatuju :o)
Me obcas vypraveji takove historky, ze bych si je skoro chtel pamatovat ;)
Ja snad ani ne … nektery jsou strasny.
Lepsi je, to se mi nastesti stalo jenom jednou, ze: pijes, pijes, pijes v Praze, a najednou rano ses v uplne cizim byte v Nymburce. Dodnes nevim jak sem se tam dostal. Kamaradka taky nevi :-)
Hlavně že je dál kamarádka :-)
ja si stoupnu. napnu nohy i ruce a doufam ze to zdvihy poberou. na skocich to delam stejne – mam prece ty zdvihy a od toho ten full je!
:-P
nejlepší je slízt a při chůzi vedle kola nohy vždy střídavě pokrčit a narovnat :-)
No jo, ale z prudkýho kopce dolů moc nohy nenarovnáš. Bys šel jak retard :-))