co delate kdyz udelate do rafku zub? vyklepavate si to sami nebo to nesete do servisu nebo koupite novej?
co delate kdyz udelate do rafku zub? vyklepavate si to sami nebo to nesete do servisu nebo koupite novej?
jestli myslis vyboulenej rafek, tak musis posoudit, zda stoji za to ho opravovat, nebo radej koupit novej. ja to jednou rovnal ve sveraku…
Na to pomůžou kotoučovky, pak zuby od šutrů není třeba řešit
by ses divil…;
Je-li už ráfek rovně a vycentrovaný tak nožem seříznout, možná jemný pilník a pak šmirgl… v pohodě jsem takto spravil ráfek zničený vlastní hloupostí na vysokém obrubníku. Pokud má dobrou geometrii tak jde jen o to jak velký ten zub je, pokud chybí kus materiálu tak to bude problém, jinak to jde spravit.
ted vidim, ze sem vys odpovidal asi na neco jineho O:-) zub neserezavat nozem (proc ho nicit), ale radekem. a doladit jemnym pilnikem. smirgl na to nestaci (roztrha se)…
S podivem jsem vážně velké přečnívající otřepy rychle, snadno a dorovna sundal starým nožem, pilník je stále dost hrubý a tak nakonec ten šmirgl.
na jemno sem to delal malinkym modelarskym pilnickem. smirgl byl bud moc hruby nebo se roztrhal. ale kdyz to delas, jak rikas a de ti to, proc ne.
Ja jsem to do servisu nenesla a poradila jsem si po svojem :-) Nejak blbe jsem doskocila na sutr. Kupodivu jsem nemela defekt, ale v jednom miste se mi rafek jakoby rozevrel a pri brzdeni to skubalo. Doma jsem vzala drevenou hranatou tycku na rajcata tak, aby zapadla tak akorat do rafku a busila jsem do rafku kladivem tak dlouho, dokud to nebylo rovne :-). Potom jsem vzala smirgl a doladila jsem sekance, ktere jsem vyrobila kladivem :-). No a rafek byl skoro jako novy :-D Az jsem to mela hotove, napadlo me, ze jsem do toho mohla busit pres neco, abych neomlatila rafek. Tak to muzes zkusit ;-)
takovy remeslne dokonaly kousek bych od krehke divky z tveho profilu rozhodne necekal ;-)
A to ještě zdaleko nevíš všechno! Třeba rozborka hlavového složení během švihu a tak, to bys mrkal na drát ;o)
Pocas jazdy? :)
jj, takle sem to delal minulej mesic taky, akorat ze to nebylo poprvy tak ze sem si tam dal nakou podlozku abych si to nerozmlatil tim kladivem :D
Mne sa stalo to iste … akurat v malom zjazdiku a bol z toho snake:-) … trochu roztvoreny rafik v spoji a sklbe to brzdami … ale dnes kupujem nove kolesa:-) a casom dopredu a snad aj dozadu kotuce … a hlavne solidnejsie rafky, dozadu alex dm24 a dopredu uvidime, vyskusam nejaku vueltu, mozno aj dh excalibur:-D
Hmmm dodle toho jakej zub:-/
Kombynačky , sikovky, kladivo, svěrák → dojezdit → vyhodit
Já přejel předním kolem placatej kámen co se zvedl a přímo bum zadní kolo na jeho hranu. Po výměně duše jsem se rozjel a po přibrždění zjistil, že mám oba boky ráfku vyhnuté směrem ven. Doma jsem to srovnal kleštěma a vzniklý nerovnosti okrájel nožem, šlo to až podezřele snadno. A kolo jezdí dodnes :o)
no doskocil jsem zadnim kolem do diry a je o na malym miste mirne vyhly do vnitr.spis se bojim aby na tom kole nebyla mala osma(neni to zatim znat) ale mam par dratu vypletu povolenejch i kdyz jsou dotahly na fest tak se mirne vyklaj(asi dva draty).nevim jestli je to tim zubem nebo ne.
„šlo to až podezřele snadno“ a nemas nahodou ty kosmicke noze, jak to inzeruje v teleshopu ? :-))
Ráfek Mavic M232 OEM a kudla nějaká od Mikova ;o)
To sa nam s kotucmi nemoze stat :))
Ty dneska zase perlis
Mam dobru naladu :)