Rozřízl jsem ze středu do boku na textilní výplet modrou rubenu. Je jak nová, je mi líto ji vyhodit. Nezkoušel jste někdo lepit pláš??
Rozřízl jsem ze středu do boku na textilní výplet modrou rubenu. Je jak nová, je mi líto ji vyhodit. Nezkoušel jste někdo lepit pláš??
Jasně! Vezmi kousek smirkového plátna, odmasti ho tech.benzínem, odmasti okolí té díry, napatlej pláš? i to plátno chemoprenem, nech to chvíli zavadnout připleskni k sobě a nech to pár hodin ve svěráku. Funguje to, mám to vyzkoušený…
ja proříz úplně novej Z-max :-)) Jen jsem to odmastil, pak klasicky prilepil velkou zaplatu co se používá na duše a nakonec jsem to celý přelepil vetsim kusem staré duše. Plašt jsem pak jezdil pořád a bez problemů. Sjel jsem ho úplně na slick a pořád to krásně drží. Takže podlep a jezdi dál :-))
ja som velmi nemal cas na riesenie, dal som tak kus skatule od mlieka :) , ani som nelepil, vlozil som to tam, tlak vzduchu to drzal, neskor som to prilepil chemoprenom. Jazdil som tak ten plast az do konca (irc mythos xc asi 3 cm diera). Ale asi bude predsa len lepsie nejake platno
Ten smirgel vyzera dobre, alebo skus z nejakeho stareho plasta vyrezat nejaky tenky kus (asi niekde z boku).
pry je jeste lepsi kus stare galusky. Da se sehnat v servisech.
nejdriv jsem sesil (stehy zhruba po 1 cm) , pak podlepil zevnitr ovalnou zaplatou…slo o bok Pythona Golda…ten „smirgl“ ale vypada taky dobre :-)
zaplatu musis spravit z niecoho co sa nenatahuje → teda za predpokladu, ze si presekol aj vlakna kordu. Teda nie gumene zaplaty apod.
Ja pouzivam viacero vrstiev „duct tape“, co je taka silna lepiaca paska s „textilnou vlozkou“. Tu pasku dam na celu plochu plasta aby bola zacviknuta do rafu na oboch stranach. Ak ale ten plast riadne nafukam, tak nad 4 ATM (60 psi???), tak sa opravovane miesto trocha naduje aj tak. Zatial to ale neprasklo, opravoval som tak viacere plaste a este sa na nich odjazdili aj nejake maratony a XC preteky.
Já už bych pláš? neopravoval, zdraví mám jen jedno a to se vyčíslit nedá. Kolegovi se otevřel lepenej Python gold a já mám v kumbálu prořízlýho Pythona air light. Ale pokud vám to funguje, klidně na tom jezděte.
Asi zalezi, jak je kdo sikovnej. Ja jsem taky uz jeden slepenej plast odjezdil a nic :)
Tu gumu lepil kámoš v pneuservisu. Já se na to ptal Půlpána a ten mi to nedoporučoval lepit, ani zašívat.
Je to o prachach. Ja bych ti taky doporucil koupit si novej, ale kdyz je treba uplne novej a prachu nemas na zbyt, tak na zimaku svoji praci jeste odvede.