?
?
Teoreticky jo.
Po zásahu posledního mechanika v to doufám.
adam ?
Taxi to trefil, zničená záslepka a žvejknutá osa, ale David to nedělal osobně.
ja teda nemam zadnou odobni zkusenost, ale vsichni je hrozne chvalili… No ja si to stejne nejlip udelam sam :-) p.s. Normalne bych tam udelal bordel a reklamoval, zatim mi takovej pristup docela prochazi… kdyz ti to znicili…
Já tam jedu v půlce měsíce, tak uvidim. To co mi tam dělal byla taková velmi přátelská výměna ložisek zdarma.
Jako strojař to vidím dost bledě. U nalisovamného spoje se musí přesně zpočítat přesah a poté to vyrobit v rámci přesně dané tolerance. Pokud spoj jednou rozlisuješ bude díra po rozlisování o pár stovek větší a náhradní osa by tedy musela mít také o něco větší průměr abys dosáhnul stejné pevnosti spoje. Tenhle problém jsme u motokrosových motorek řešily při rozlisování klikového hřídele kvůli repasi. To se dalo udělat jednou a klika už stejně nedržela vycentrovaná. Po druhém rozlisování se vyráběli čepy s větším přesahem. A to byla ocel. U hliníku si to neumím představit, protože je mnohem méně pružný a tedy mnohem náchylnější na přesnost lisovaného spoje. Tolik teorie. Ale netvrdím, že to nepůjde. Jenom já bych na tom už nejezdil :-)
Ta osa by sla zvetsit napriklad nanesenim tvrdochromu a naslednym obrousenim.Ale tezko rict jak to tam mam Shimano nalisovany a jestli tam nejsou nejaky drazky nebo vystupky pro jisteni spoje.
Přesně tak. A platí to i o přelisovávání sloupků vidlic.
A proč bys to dělal?
kup si normalni ctyrhran, na praci to akorat staci, mam na ose pres 2Otisic, stoji tri kg a je to v klidu
Tak tak.Na pracovnim kole mam XT ctyrhran a naprosta pohoda uz mnoho a mnoho km.
ja mam kliky deore – sestej rok,prevodniku bylo vic a os taky, ale tahle od Kinexu ma pres dvacet, kolik presne to bych musel nejak zpocitat ale bez vule…
takže kliky pověsim na hřebík ?
reklamovat reklamovat reklamovat reklamovat reklamovat
presne tak reklamace a pak ten hrebik :-D
Reklamace a hřebík a dát vedět jak to dopadlo.
Dopadne to asi tak, že si poskládám starýho APACHE.