Zvazujem nakup noveho hlavoveho zlozenia Race Face Deus. Jazdite ho niekto? Na mtbr.com je pomerne mala hodnoteni. Kinga nechcem – je mimo cenovy ramec ktory som ochotny zaplatit za hlavove. Dik za nazory…
Zvazujem nakup noveho hlavoveho zlozenia Race Face Deus. Jazdite ho niekto? Na mtbr.com je pomerne mala hodnoteni. Kinga nechcem – je mimo cenovy ramec ktory som ochotny zaplatit za hlavove. Dik za nazory…
Anketa: Ake hlavove zlozenie by ste si kupili?
Jsem velmi spokojen s Cane Creek S2.
Pripada tiez do uvahy. Race Face mi pride trosku, ehm kultovejsi :-) Teda nie ze by na tom az tak zalezalo, ale…
Já bych se RF taky nebránil, ale zkušenosti s ním nemám. Špatná volba to ale jistě nebude.
canecreek je pro me teda trochu vetsi kultovka, nez race face
moze byt. cane creek sa mi zda hodne rozsirenejsi ako RF. preto ma to prevazuje na stranu RF…
No to tedy ne :)
ja taky
Ja bych rek ze to je jedno. Az na toho Kinga to asi bude furt to same. Mam dobrou zkusenost s FSA ktere se da sehnat i za dobrou cenu.
RITCHEY
Kup si Ritchey, a si v <> :)
ktore konkretne FSA si vozil?
Orbit XL II. Ted mam nejake integrovame na GTcku za 990kc a taky spokojenost :)
tohle mam ted taky.
v com je chris lepsi ako zvysok?
To si netroufnu rict nikdy jsem ho na kole nemel, ale lidi ho chvalej a za tu cenu je to vyjimecnej kousek a taky je na nej snad 5 let zaruka.
no mozno by mohol nejaky majitel vysvetlit. nemam totiz pocit ze chris je nejako extra inak rieseny. ze by to bolo kvalitou materialu? inak Race Face ma zaruku 5 rokov na loziska a na zvysok „dozivotnu“.
Myslim, ze 10 let. Ale jinak mi to prijde uplne obycejny. A ani nesrmtelny neni… ale kdyz je na kole… :)
okolo chrisa sa vznasa pekna aura. to sa potom predava za tie prachy :-)
www.chrisking.com/…s_index.html
Btw.: On to tu nekdo prodava?
jasne :-)
skoda jenom ze to neni zaostreny na cenovky:-)
Za kolik to tady prodavaji? Kolik si muzu rict za sundany z kola?
hele nedelej ze nevis:-))
v programu je bud za 4500,– nebo 5000,– ted si nejsem jistej… :-/
Wow. Oni tam misto loziskovych kulicek davaji diamanty, nebo co? To bych se pak nedivil, ze to nekomu drhlo pri toceni…
zda se ti to hodne na to ze si to vozej sami?:-)
Mne se to zda hodne za hlavove slozeni… ;o)
takze myslim ze v programu spis za bura…
www.chrisking.com/…/hds_ti.html A co tohle? :)
jako klidne bych ho koupil ale ta barva se mi nehodi… :(
Ja jenom, ze jsem ho nekde videl prodavat asi tak za dvojnasobek toho „obycejnyho“. Tak by me zajimalo co stoji v programu.
Ty ho budes sundavat z kola?
Uz je dole a je i kupec… hmm to je zajimavy co vsechno dokaze vhodne umisteny napis :)
No kdyby si to kupec nahodou rozmyslel, klidne se ozvi…
Osobně bych šel do Race Face – vždycky byly dost kvalitní… Pokud ale chceš nějakou kultovku, tak zkus třeba Syncros, ty nový modely vypadaj dobře, je to jako návrat ke starým dobrým časům… Ale vyzkoušený to nemám – mám BOHUŽEL IHS…
syncros vyzera zaujimavo to je fakt. uvidim ci sa u nas da zohnat…
Race Face vypadá moc pěkně i když Cane Creek co teď jezdím se mi páčí o něco víc. Před tím jsem jezdil Tioga alchemy a rozdíl ve funkci o proti o polovinu dražšímu Cane Creek nevidím, snadjenom hmotnost. Kup si to které se ti líbí nejvíc a hezky ladí s kolem…:o)
No prave minuly tyzden mi prislo.Este ho nemam na biku, ale vyzera zaujimavo. Ak chces pridam nejake foto. Utesnene je cez o-kruzok v hornom viecku-takze by sa loziska nemali tak zasierat.Napisy su frezovane…Inak je to normal hlavovka.
Este som zabudol, ze skrutka v hlavovke nie je z nerezu-trochu ma to nasralo. Pozinku neverim.
Já mám Woodman a jsem s ním spokojen.
nejake foto
pekne – dik za foto. za kolko si ho zohnal?
cca. 75 euro.V CR a SR je momentalne nezohnatelne.
jasne. zhruba to co u nas. v kakaci maju v cenniku za 2899 Sk. kamarat mi spominal ze do zanza maju dostat cely sortiment RF. tak sa uvidi…
Co je na tom tak extra krom ušetřenych x gramu?Značka?Najezdil jsem na obyčejnem Ritchey za 500kč snad 20 000km a v pohodě.Pravda nevypada tak dobře jako CH.K.Tak mi zkuste vysvětlit,proč ste ochotni za to dat 2000 a vic.
je to jednoduche. teraz jazdim najlacnejsie wtb a zhanam nieco na priemysle. ze nema zmysel do toho vrazat vela penazi chapem. ale… :-))))
No podla mna na ram istych kvalit by mali ist aj odpovedajuce komponenty.Predstav si napr. na 5-kovom bavoraku kolesa z fabie :-). Inak som ochotny dat za kvalitny komponent nejake tie money, ale zase odtial-potial.Teraz mam vyskladany novy bike a poviem ti, poriadne som uvazoval nad komponentami.
To chapu,že bude blbě vypadat na(přiklad)treku Oclv vidla RS judy,to beru,to je funkčni věc,ale myslim si,že ta obyčejna hlava uděla stejnou službu jako ta CH.K.,tam de myslim jenom o vzhled.Nepopiram,taky by se mi libila,ale nevidim v tom smysl,jenom ten DESIGN :o)
no takze smysl to ma…design! :)
a proto má CH.KING tak velkej nápis, aby to bylo vůbec vidět;)
:O)))
a proto bude muj! :)
Titanový, nebo obyč s nápisem?;
titanovy by neladilo, ja potrebuju cerveny! :)
takže hlas ve vlastní ankete sem ti nedal bezdůvodně;-P btw: červená tomu slušet nebude.
ta hlavovka bude az za dlouho, ted jsou na rade jiny veci… :) chce to trochu jeste srazit vahu… :) a proc myslis ze nebude ladit?
k šedivý vidlici? to buď černou nebo stříbrnou… červená by sice ladila s nokonama nabo nápisama, ale…
vidlice ladi s kolama, hlavovka bude s nokonama, se sedlem, napisama na ramu atd… :)
a nemohlo by to ladit všechno dohromady?;)
celkove to prave ladi! :-p
až na menší disharmonii vidle s kolama vs. zbytek;)
vubec, krasne to prechazi! :)
tohle jako by napsal meesha;)
proc? :) ten to nema zatim o cem psat… :)
tj, ale reakce to byla presně v jeho „stylu“;
a pritom mame uplne jinej vkus… :)
hele nekibicuj. Vsichni vime, ze tomuhle nerozumis :-P
Cabbage ještě nepochopil k čemu je bike, nic si z toho nedělej :o) Jsi můj člověk, bike musí hezky vypadat a ladit :))
tak,tak.
No konkretne King je cenovo mimo moju misu. Ten RF je cenovo totozny s lepsimi FSA, Cane Creek. Mas tam kvalitnejsie priemyselne loziska, lepsie utesnenie a vyrobca dava v neposlednom rade aj dlhsiu zarucnu dobu. V zasade „by mali“ loziska dlsie vydrzat, „mali by byť“ takmer bezudrzbove :-) Co si budeme hovorit, design tiez nie je na zahodenie. A ked moze farba jazdit, tak…
Mam American Classic, vaha asi 80g, cena asi 1200,– Cz.
doplnim, klasicky priemysly su to, vymenitelne, vyzera ze kompatabilne s inymi, a da sa pouzit aj ako semi-integratede hlavove.
to znie zaujimavo…
www.cykloprofi.cz/katalog.php?…
Ja som to hlavove kupoval u nich na sportlife. A cez tento eshop obchod sedlovku trigon. Dostal som ju za dva dni cez normalnu postu. Skoro som zdochol od prekvapenia :)
hmotnost aj cena su super. ako vyzera utesnenie?
Vyzera to celkom dobre, asi najlepsi system z tych co som mal. Zospodu. Zhora s hlavovym nebyva problem. Ale .. ono ked jazdit v humuse, tak nic nie je tak dobre utesnene, aby za zospodu nieco nedostalo. Ak teda nevozis stale blatnik.
Mám tady tuhle věc www.stronglight.com/…ght/page.php?… funguje to, ale žádnej kult to není …
No to je pekna debata… :-) Kazdej tady vychvaluje neco, a nikdo nevi proc… Levny hlavovy slozeni maji venecky, drazsi maji prumyslovy lozisko (tzv. cartridge) a ty nejdrazsi maji prumyslovy lozisko z nerezi..... Je uplne jedno jestli je to Race Face, Cane Creek nebo ritchey...... dulezity je to lozisko a to tam davaj vsichni made in Taiwan. Ja mam Cane Creek ZS2 a po necelym roce je lozisko v haji (zrezavelo) proto ted pujdu do cane Creek ZS6 – ma nerezovy loziska......
nevies ako je na to Deus?
Nekdo to utesni, aby to nerezlo ;)
a nekdo to i obcas namaze :-)
i takovy veci se stavaj.
Ovšem, co so budeme nalhávat, není to normální :-)
Ono to utesneny je, a namazany to mam, ale proste pres zimu se tam ta voda dostala a slozeni je v haji… a nejsem sam, kamos ma to stejny
Zkousel jsi ho rozebrat? Kdyz neni neco s hlavovym slozenim v poradku hned to prece poznas. Vetsinou staci lozisko vycistit dat novou vazelinu a muzes jezdit dal. Kdyz je lozisko vymackane staci prohodit horni za dolni (pokud jsou stejna) a zase to na cas vydrzi. Kdyz uz mas vymackane i to druhe, tak staci pootocit vuci sobe drahy spodniho loziska o 90st. a zase muzes jezdit dal. A kdyz uz to zase zacne zlobit, tak to uz po tom case clovek stejne uvazuje o novym ramu a na to nebudes davat stare slozeni :)
Wow :o
Rozebrany sem to samo sebou mel, spodni lozisko se rozsypalo uplne (vypadaly kulicky) tak jsem ho vymenil a horni sem myslel ze bude OK, ale kdyz jsem to slozil, tak je citit ze uz m ataky svoje za sebou. Ono s tou vazelinou to neni tak jednoduchy jsou tam prumyslovy zaplastovany loziska – injekcni jehlou jsem tam nacpal vazelinu, ale casem stejne pude :-(
Ty krytky se musi vydloubnout nozikem, nebo malym sroubovakem. Pak ten bordel a starou vazelinu vystrikat sprejem s trubickou treba GT85. Novou vazelinu tam potom nacpat neni problem. Jedine pak se bude zase tocit tak jak ma. Dokonce nevadi ani kdyz to trochu vyrezne :) Ja takhle servisuju loziska i v kolech a stredovem slozeni. Usetri to dost penez. Jen se nebat :)
taky to tak delam. Horsi je, ze nekdy je to tesneni kovove, otevrenim se znici, a je po lozisku :) Ale to neni u hlavoveho.
Oni jsou ty kulicky cely orezly, takze to pri zataceni jakoby drhne :-(
Neni jednodussi vymenit to lozisko?
Jednodussi by to bylo, kdyby to lozisko slo nekde sehnat..... Podarilo se me jedno vyzebrta u Sirera za 240,–Kc a pak jsem zjistil ze je v haji aji to druhy… tak budu zebrat jeste jednou :-)
Ja ti teda nechci radit, ale ja se svym pristupem jdu spis jako hrdy zakaznik do prodejny s lozisky :)
Nooo… ty jsi asi hlavovy slozeni nikdy rozebrany nevidel ze? jsou tam atipicky loziska, ktery normalne nesezenes..... www.canecreek.com/zs-2.html Nebo jestli vis kde ho sehnat, tak se podel :-)
Jezis fuj to je integrohnus. S tim na me nechod. Hele nekdo to vyrabet musi. Neverim tomu, ze by si je nechavali vyrabet na zakazku. Urcite ma nejaky cislo.
Jakej integrohnus? nahodou to vypada moc pekne :-) ale ja ty misky mam jako soucast ramu, takze slozeni spociva jen ze dvou lozisek + spodni tesnici krouzek + krouzek na vidlu, horni krouzek + ta horni cast s guferem Loziska nekdo vyrabi – TH Industries – primo pro Cane Creek, jinde sehnat nejdou. Ja ho sehnal u Sirera za 250,–Kc coz je celkem palba, a potrebuju jeste jedno…
Tak to jestli se ti zda 250Kc za lozisko jako palba, tak ten odkaz na specialku beru zpet.
On neni problem ani tak v tech 250,–Kc (i kdyz to neni zrovna malo) ale v tom ze ty loziska se proste normalne nedaji sehnat. Sehnali me jedno, a ja potrebuju jesto jedno a to nevim jestli me sezenou…
Hele, sháněl jsem ložiska na isis osu truvativ. Ve speciálce mi bylo řečeno, že je to atyp dělaný na míru pro výrobce a běžně tento rozměr v prodeji není…
Levná varianta, se kterou jsem ale úplně spokojenej. Žije na kole už přes 3 roky, bez známky nějakého zhoršeného chodu. Před 14. dnama jsem to preventivně rozmontoval, abych se kouknul jestli se tam neděje něco nekalého. Neděje. www.koloshop.cz/index.php?…
Jenze ja mam integrovany… :-(