Ahoj všem, chci si koupit nové véčka, v součastnosti mám avid3 a chtěl jsem přejít na něco lepšího ale zas se mi nechce dávat 2400 za Avid ArchRival. Porad te mi které bzrdy jsou lepší a jaké máte případně s nima zkušenosti. Díky
Ahoj všem, chci si koupit nové véčka, v součastnosti mám avid3 a chtěl jsem přejít na něco lepšího ale zas se mi nechce dávat 2400 za Avid ArchRival. Porad te mi které bzrdy jsou lepší a jaké máte případně s nima zkušenosti. Díky
sd7
Mam na kole Avid SD7 se spalkama Koolstop a je to parada. Tatovi jsem ale ted na kolo daval vecka Deore a neni to uplne zly, prekvapily me. Ale taky dost zalezi na pakach…
Avid SD 7
Včem jsou lepší ty Avidy SD7, je tam velký rozdíl? Každý říká že je s tím co používá spokojen, ale ještě jsem neslyšel náký pádný argument pro a proti
Dizajn, vaha, a snad taky serizeni pruziny na ramenach. Jinak zadnej rozdil proti Sram7 myslim. Shimano LX je asi paralelogram, mam pocit.
u toho lx bejvávalo
já mám Lx ale eště ty starší s paralelogramem a sou úplně v pohodě, předtim sem měl deore a je to docela rozdíl
Mám páky AVID Speed Dial 7
Avid Arch Rival jsem jezdil, pak přešel na Sram 7.0. Na zimáku Shimana tuším Altus, pak Sram 5.0 a teď zas Altus. Ten je v poho, jen je třeba si dát pozor aby ramínka neměly nápadně velkou vůli (mě se to u jednoho stalo). Tím jsem chtěl říct, že nezáleží na ani tolik na véčkách pokud nekoupíš nějaký šunky, ale na špalíkách. Jezdím Koolstopy a trojbarevný BBB (ty trochu syčí při dlouhém brždění). Ušetřený peníze vraz jinam.
Takže když koupím ty SRamy 7.0 (mohu je mít za do 700) tak nic nepokazím, takže asi jsme zvolili krále. Jezdil jsem i Avid SD5 u kámoše a taky spokojenost.
Špalky schovej do šuplíku a kup si lepší. Smyky Sram jsou super, vyhákneš je bez sundávání gumičky, která u konkurence stejně dost často vypadává.
taky jsem uvažoval o Mrazek MLP V+ jen mě straší ta montáž, kámoš je má za 1000,–
Presne tak, nejdulezitejsi sou spalky, pak tuhost celku. Mam Sram 5.0 + paky 9.0Carbon a nemuzu si se spalkama kuulstop stezovat
SD7
Ahoj, Véčka Avid jezdim odjakživa. Skončil jsem u Avid digit single Ti, ale předtím sem jezdil AD7. Maximální spokojenost, jednoduchá montáž, dobrá síla i dávkování, výborný a jednoduchý nastavení čelistí. Dobře vyměnitelný špalky… Stačí to?? :)
jj stačí díky. líbí se mi u avidu ty špalíky typu rw2 či jak se to jmenuje.
Avid brzdove spaliky jsou spatne. Nic moc hlavne ve spatnych podminkach, zato poziraji rafek.
ja kdyz je kupoval, tak sem rekl, ze je chcu bez spalku :) s rafkem se moc nemazli…
Mam LX vecka 2004 a k tomu mackam Avid SD 7 a nestezuju si:)
Dal bych přednost brzdě s paralelem. (Rovnoměrné opotřebení gumek, ušetříš na nich, sjedou se pomaleji, závlačky se pozdějc dostanou k plášti, líp brzdí, zatím se mě nerozpadly – asi 15 kkm.
SD7 + red koolstop. No.1:D