Jaké vé brzdy - Sram 7.0,Sh. LX či Avid SD7?

22 nepřečtených
  • Terranpva

Ahoj všem, chci si koupit nové véčka, v součastnosti mám avid3 a chtěl jsem přejít na něco lepšího ale zas se mi nechce dávat 2400 za Avid ArchRival. Porad te mi které bzrdy jsou lepší a jaké máte případně s nima zkušenosti. Díky

0 0
    • JSt  

sd7

0 0
    • Veeteck  

Mam na kole Avid SD7 se spalkama Koolstop a je to parada. Tatovi jsem ale ted na kolo daval vecka Deore a neni to uplne zly, prekvapily me. Ale taky dost zalezi na pakach…

0 0
    • P@vel  

Avid SD 7

0 0
      • Terranpva  

Včem jsou lepší ty Avidy SD7, je tam velký rozdíl? Každý říká že je s tím co používá spokojen, ale ještě jsem neslyšel náký pádný argument pro a proti

0 0
        • lubos  

Dizajn, vaha, a snad taky serizeni pruziny na ramenach. Jinak zadnej rozdil proti Sram7 myslim. Shimano LX je asi paralelogram, mam pocit.

0 0
    • kubajs mtb  

já mám Lx ale eště ty starší s paralelogramem a sou úplně v pohodě, předtim sem měl deore a je to docela rozdíl

0 0
    • Terranpva  

Mám páky AVID Speed Dial 7

0 0
    • Pekáček  

Avid Arch Rival jsem jezdil, pak přešel na Sram 7.0. Na zimáku Shimana tuším Altus, pak Sram 5.0 a teď zas Altus. Ten je v poho, jen je třeba si dát pozor aby ramínka neměly nápadně velkou vůli (mě se to u jednoho stalo). Tím jsem chtěl říct, že nezáleží na ani tolik na véčkách pokud nekoupíš nějaký šunky, ale na špalíkách. Jezdím Koolstopy a trojbarevný BBB (ty trochu syčí při dlouhém brždění). Ušetřený peníze vraz jinam.

0 0
      • Terranpva  

Takže když koupím ty SRamy 7.0 (mohu je mít za do 700) tak nic nepokazím, takže asi jsme zvolili krále. Jezdil jsem i Avid SD5 u kámoše a taky spokojenost.

0 0
        • Pekáček  

Špalky schovej do šuplíku a kup si lepší. Smyky Sram jsou super, vyhákneš je bez sundávání gumičky, která u konkurence stejně dost často vypadává.

0 0
          • Terranpva  

taky jsem uvažoval o Mrazek MLP V+ jen mě straší ta montáž, kámoš je má za 1000,–

0 0
      • gersa  

Presne tak, nejdulezitejsi sou spalky, pak tuhost celku. Mam Sram 5.0 + paky 9.0Carbon a nemuzu si se spalkama kuulstop stezovat

0 0
    • black.horse  

SD7

0 0
    • ydaho  

Ahoj, Véčka Avid jezdim odjakživa. Skončil jsem u Avid digit single Ti, ale předtím sem jezdil AD7. Maximální spokojenost, jednoduchá montáž, dobrá síla i dávkování, výborný a jednoduchý nastavení čelistí. Dobře vyměnitelný špalky… Stačí to?? :)

0 0
      • Terranpva  

jj stačí díky. líbí se mi u avidu ty špalíky typu rw2 či jak se to jmenuje.

0 0
        • lubos  

Avid brzdove spaliky jsou spatne. Nic moc hlavne ve spatnych podminkach, zato poziraji rafek.

0 0
        • JSt  

ja kdyz je kupoval, tak sem rekl, ze je chcu bez spalku :) s rafkem se moc nemazli…

0 0
    • gobike  

Mam LX vecka 2004 a k tomu mackam Avid SD 7 a nestezuju si:)

0 0
    • Loner  

Dal bych přednost brzdě s paralelem. (Rovnoměrné opotřebení gumek, ušetříš na nich, sjedou se pomaleji, závlačky se pozdějc dostanou k plášti, líp brzdí, zatím se mě nerozpadly – asi 15 kkm.

0 0
    • St1c  

SD7 + red koolstop. No.1:D

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.