Chtěl bych koupit vlačtovky na XC… V shopu mě odrazovali od délky 660–680, že to jsou spíš na sjezdová kola. Prý na XC se dávají řídítka délky 580. Tak jaké máte s tím zkušenosti a jaké byste konkrétně doporučili?
Chtěl bych koupit vlačtovky na XC… V shopu mě odrazovali od délky 660–680, že to jsou spíš na sjezdová kola. Prý na XC se dávají řídítka délky 580. Tak jaké máte s tím zkušenosti a jaké byste konkrétně doporučili?
tak ja bych rekl ze panove byli asi hodne oldschool:-)).ale jestli maji na kolech,nebo nekde videli,580mm vlastovky,tak sem s nima:-). ja mam 685mm eastony EA70 a jsou fakt dobry,tvar mi perfektne vyhovuje.ale mozna by snesly centimetr nebo dva kratsi.na XC:-)
mne pripadaju 680 uz prilis siroke ideal pre mna je 630
620mm vlastovky mam taky.neni to spatny.a na cistokrevny XC kolo se skarebem treba je to akorat.
no presne jsem to neuvedl… 580 mysleli klasicke rovne… Vlastovky tam meli 600, aspon to tvrdil
Ono se obcas potrebujes vejit mezi stromy, nebo aspon doma mezi futra, abys moh vubec vyjet ven a na to ty 680 nekdy nejsou moc idealni :-) Vlastovky bych bral tak max.620
ale nee,to neni pravda:-))
Mezi futra se vlezes i s 710 :)
A jinak – kama jezdis, ze se nevlezes? :))
ja se prave vlezu vsude :-)
na jednom kole mam 72 a na druhym 68 a este se mi nestalo ze bych se kvuli tomu nekam nevesel.
Pridam se a doporucim 620–640 mm, na obou kolech mam Easton a spokojenost.
Mam Ritchey Pro Rizer OS 670 mm a pohoda…
Mám vlaštovky Syncros délky cca 620 a naprostá spokojenost. Loni jsem zkoušel rovný řidítka, ale rychle jsem to přehodil na vlaštovky. Vejdeš se s nima všude a je jistější vedení kola. Loni jsem měl na vlaštovkách i rohy, ale letos to jde i bez rohů.
ja bych se sdovolenim pridruzil sem. poradte nekdo rovny riditka o delce alespon 600mm,prosiim!je to fakt problem sehnat.
bontrager race lite, FSA dela vsechny modely rovny snad 600mm… :)
no to bude penez.chci to na karkulku,pro pritelkyni.a taky abych na tom kdyztak mohl obcas vyjet.na 560mm to fakt nejde.
tak bontrager race, to jsou snad jediny v neoversize verzi a drahy nebudou kdyz racelite staly litr a tyhle budou jeste za min!
hodne bontrager veci maj u Kraba, ale to asi vis… :)
jo tak tam mrknu,diky!
answery,a vychazej na cca 600kc sou to myslim 610, mam je a docela prijemny
fakt jo???tak ty by meli mit v progressu ne? bohuzel,teda:-)
tak mas pravdu,diky!je to sice 690,–,ale to neva:-)
pells za 199Kč:)
ja mam na skoro xc-kole 710 vlajdy a pohoda…
mam 60 vlastovky a jsem spokojenej,jezdil jsem i 63,na brachovim kole 66.je to jen o zvyku a o tom jaky xc budes jezdit.Neprijde mi ale ze by mezi nima byly v souctu vyhod/nevyhod az tak velky rozdily.ale vcelku si myslim ze 68 je az zbytecne moc ..
580mm je pro opravdu chrtí ježdění, dost nepohodlné. 630–660mm je na maratonské L-ko kolo docela OK. Jedny takové karbonové zánovní v bazaru pouštím – Easton Monkey Lite XC (66cm, 25.4mm, high rise, 150g).
Jezdím Kaloy Uno 610 a no problém…
na XC tak tech 64–68 cm, sam mam 68.
Mám rovný 58cm, dlouho jsem vozil rohy, protože jsem si to bez nich nedokázal představit, teď jsem je sundal a posunul gripy víc ke kraji a hodně to pomohlo, je to rozhodně lepší. Momentálně čekám na vlajdy, budou široký 640mm tak uvídím, jak mi to bude sedět, ještě jsem měl v ruce 660 a taky mi to přišlo OK.
ideální délka pro mě je 68–72, a co doporučit tobě, to teda nevím, tvoje volba.
Zalezi hodne i na sirce ramen. Mne treba vyhovuje sirka kolem 64cm. A mam i delsi. Kazdy vozi co mu vyhovuje. Nicmene, obvykle sirsi riditka znamena vic turisticky posed, resp. clovek je vic vzprimeny, kratsi na posed s delsim predstavcom.
Hele na XC mam vlastovky 600 a vic bych nechtel. Snes bych 580 ale min uz zase asi taky ne. Na sjezdaku mam 680 a prijde mi to akorat. Geometrie vyhovuje kazdymu jinak. Ja mam rad rovny klacky – ne moc zahnuty k telu.
Přešel jsem z 58 (rovné) na starém kole na 68 vlaštovky (na novém XC). Zvykl jsem si poměrně rychle a vyhovuje, jen na rovině a silnici mám tendenci chytat je blíž k představci. Přechod ze širokých na úzké je o rozbití úst…
vozil jsem rovné 56–58 cm, ale s přechodem na XC-celopéro jsem si pořídil vlaštovky 62 cm (Amoeba titamové) a je to daleko lepší. Jistější ovládání ve sjezdech i výjezdech. S širšíma mám jen malé zkušenosti, ale pro XC mi příjde 62 cm OK.