Nazdar lidi, opět mám jeden dotaz. Hledal jsem, ale zkušenosti s komponentama, které mě zajímají, jsem nanašel.
Sháním nějaké vlaštovky se středně velkým zvednutím (řekněm poctivé 25mm zvednutí) a šířkou kolem 660mm. Ty co momentálně vlastním sice udávají zdvih 25mm, ale jsou zvednutý jen velmi lehce a to mi nesedí, oproti Pellsům a Truvativům, které udávají stejný zdvih, je tak tak poloviční. Zkoušel jsem to měřit a při takovém natočení, aby mi sedly do ruky, je rozdíl výšky od země u představce a v polovině gripu u Truvativů XR cca 45mm u těch druhých jen asi 25mm. Zahnutí dejme tomu střední – navyhovují mě ani moc zahnutá ani příliš rovná řidítka – třeba truvativ XR 640mm mi do rukou padly dobře. Váha pokud možno někdo kolem 250gr a cena ± tisíc.
Co jsem našel, tak dobře vypadají Truvativ Team Riser: www.kolokram.cz/…uct_info.php?… podle obrázku vypadají, že budou zvednutý dost, navíc mají dvojí možnost zvednutí – nemá je někdo na kole a nemohl by to náhodou vyfotit???
Dále Race Face a to buď Evolve XC, které mají jen 640mm, ale zase příjemnou váhu kolem 250gr a pak Evolve AM, které jsou sice trošku težší, ale zase mají délku kolem 680mm. www.trinnity.cz/DetailPage.asp?… www.trinnity.cz/DetailPage.asp?…
U všech navrhovaných by mě taky zajímala tuhost, ne že bych nějak spurtil, ale nejsem nejlehčí a tak jsou pode mnou vysloveně mekká řidítka hodně znát :)