Předem se omlouvám všem co jezdí na fullu. Kdysi jsme tady řešili odpružené sedlovky. Nakonec jsem si ji loni pořídíl taky / Suntour / a teď o víkendu jsem se rozhodl udělat testík. V pátek jsem si objel svoje oblíbené kolečko cca 70 km vlastně pořád lesem. No a v neděli jsem si půjčil od kamaráda karbonovou sedlovku od Pellse CR Mono, která by už měla být za tu cenu docela dobrá. No a najednou člověk jede a říká si, kruci ten štěrk tady včera nebyl, kde se nabraly takový velký kořeny, jak to, že pořád stojím v pedálech a tak dál. Prostě teprve tak člověk pozná, jakým přínosem je odpružená sedlovka. Dojel jsem domů, záda skoro na padrť, vnitřnosti proštěrchaný jako ze šejkru a vůbec žádná radost z kola. I sedlo Selle Italia SLR XC, který je jinak úplně super, mně připadlo jako kus obrubníku. No a hliníkovou jsem už nechtěl ani nasazovat, protože pokud se takto chová vychvalovanej karbon, tak co teprve hliník. Jinak sedlovka o průměru 27,2 a vytazená cca 24 cm. Takže podle mýho za karbonovou sedlovku nemá cenu platit.