Tak jsem se po dlouhé době dneska projel na kole svojí přítelkyně a úplně jsem se zhrozil na čem ji nutím se trápit. Asi jsem už hodně rozmazlený ze svého Kosmika, ale na tom se prostě nedá jezdit. No a jelikož to svoje už jsem přivedl prakticky k dokonalosti, tak bych se teď pustil pomalu do toho jejího. Financovat to budem nějak společně. Jako zdroj dílů použijem ten bajk co má teď – je u mě v profilu, ale základ bych bral určitě novej. Už je celkem jasný co se bude měnit – rám, vidla, představec, řidítka, pláště – ty poslední tři věci jsou vyřešení – představec je celkem jedno co, ale tak s délkou 60–70mm mírně zvednutý, řidítka budou ty co mám já, tedy Pells XV6 – jen se zaříznou na cca 58cm, rohy půjdou dolů. Pak pláště – tak na 90% RR 2,1 v kevlaru, do předu možná NN, ale to uvidíme. No a teď to s čím potřebuju poradit – tedy rám a vidla. Takže rám – má asi 165 cm. Teď mám 18 – na ni evidentně velkej, efektivní délka horní rámovky asi 57 cm. Novej by měl být pokud možno co nejlehčí, ale ne drahej – tak do 5 tis, velikost kolem 16 palců a trošku kratší než má teď – asi tak 55–56 cm, a určený pro vidlu 80–100mm. No a to nejdůležitější, pokud možno modrá barva, ještě bíla by určitě prošla, ale jinak nevím, ale určitě by si zvykla. Hodně se mi líbí RM Explosion, ale je už prostě vyprodaný – nějaký tipy?? Ten rám nemusí být nutně dámský, stačí nějaký pánský s odpovídajícími parametry :o) No a vidla – takže limit – no řekněme 6–8 tis, zase pokud možno žádný závaží, rozumná váha kolem 1900–2000gr, zdvih 80–100mm (bude záležet na rámu) a to nejdůležitější – co největší žehlička. Takže je celkem jasný co z toho vypadne – Black – potřeba určitě vyměnit pružinu, nebo Recon – a teď jde o to jestli vzít pružinu s tím, že se bude muset asi vyměnit nebo jestli radši vzduch – přece jen dobře nafoukaná vzduchovka, bude žehlit asi líp něž tvrdá pružina. Přítelkyně váží kolem 52 kg. Napadá někoho ještě jiná možnost?? PS – vím, že odpověd nba jednotlivé problémy, lze nalézt v threadech co tu jsou, ale kdo se v tom nepořádku tady má vyznat :o)