By mě zajímalo, má-li smysl koupit si na zimu právě třeba 28 nebo 25mm ,jestli to má nějakou výhodu, bezpečnost atd.
By mě zajímalo, má-li smysl koupit si na zimu právě třeba 28 nebo 25mm ,jestli to má nějakou výhodu, bezpečnost atd.
Je to pohodlnejsi a ubyde prurazu, ale na druhou stranu uz s 25 jsem mel pocit, ze to hur jede a taky to uz nevypada nejlip. Ted jezdim 23 a myslim, ze je to nejlepsi kompromis mezi komfortem a tim jak to jede. Navic ne do kazdeho ramu se vetsi balony vejdou – mel jsem italskou silnicku Campione a tam se vetsi balon nez 23 dat nedal. Proste mezi kolem a sedlovou trubkou bylo tak malo mista, ze se tam nevesel.
Momentalne vozim 25mm, jsou pohodlnejsi. Jestli uberou na vykonu neumim dost dobre posouditm nejsem zavodnik.
A není v zimě jedno, že to míň jede? Jde přeci o čas strávenej jízdou a nezáleží jestli průměrem 22 nebo 25. Naopak bych upřednostnil odolnost, protože řešit defekt v mínus osmi je pěkný peklo. takže já bych se těch osmadvacítek nebál, jestli se tam vlezou. Já jezdím v zimě na předělaným biku se slickama 1,3 palce. (fakt je, že s partičkou na silničkách už to moc základní vytrvalost není, ale já stejně v zimě jezdím hlavně sólo)
btw: když se do rámu nevejde 25mm tak to tam nedáš asi ani blatník, ne? to je taky celkem blbý.