28. Října, 100 let od vzniku samostatného Československa

353 nepřečtených
  • Tom-T45

S koly to sice moc nesouvisí, ale zajímalo by mě, co budete dělat zítra. Máte v plánu nějakou tématickou akci, budete slavit na náměstí, organizujete něco, nebo to máte na háku?

My si chceme s rodinu udělat výlet do Olomouce, oni tam pojedou autem, já si asi píchnu na kolo tyčku s vlaječkou s spojím to s projížďkou. Pochodíme po náměstí, kouknem se na nějaké doprovodné akce, budeme mít takovou tu slavnostní náladu a po ohňostroji pojedem dom.

0 0
    • zdenal8  

Votevřu si pivo a vokno.

0 0
      • Tom-T45  

Pardon, to jsou ty legendární Dobřany?

0 0
        • zdenal8  

Tak tady je legendární maximálně smyšlené „gheto“.

0 0
          • Tom-T45  

Já jsem právě ze zdejších příspěvků nabyl dojmu, že když si člověk v Dobřanech otevře okno, tak se rázem ocitne v centru dění :-)

0 0
            • BlickM  

on si otevře jen pivo … okno bude druhý den :-)

0 0
              • zdenal8  

No to je taky dost možný :-)

Hlavně jestli k pivu otevřu ještě třeba ty zkapalněný hrušky v lednici.

0 0
            • zdenal8  

Aha. Tak to mě nenapadlo. Mě napadla jenom Sovákovo hláška z Marečka.

Do centra dění to mám kus cesty. Tady když otevřu okno, tak slyšim občas vlak když jede.

0 0
    • couffy  

Oslava vzniku neexistujícího státu. :-) Jinak ,když bude počasí,tak projížd´ka,teda bez vlaječky.

0 0
      • MirosPikos  

Tak můžeme oslavit alespoň Francouzský protektorát tehdejší doby :)

0 0
    • Japhy  
      1. na háku.

Na úpění pod Rakousko-Uherskem si vždycky vzpomenu během lyžovačky v Tyrolích. Jaká by to byla skvělá tuzemská dovolená.

0 0
      • Tom-T45  

Do Tyrol sice nejezdím lyžovat, ale občas mě napadne to stejné v souvislosti s tuzemskou dovolenou u moře :-).

0 0
    • Breakpain  

ne…

0 0
    • MrtweyUbrus  

Ne, budu akorát nasranej že je všude zavřeno a v pondělí budu chroupat k snídani chleba ze soboty, slavíme vznik státu který už šestadvacet let neexistuje.

0 0
      • bezdratova.sprcha  

Mam jakekoli statni prislusnicke hrdosti totalne u ****** a nesnasim sebemensi naznaky vlastenectvi.

Nicmene tvrdit ze se slavi vznik statu ktery uz neexistuje je naprosta debilita. Slavi se to ze nejaky samostatny stat vubec vznikl.

A kdybys nekupoval srackoidni chleba, byl by dobry jeste v pondeli :)

0 0
    • Libores  

Já si dal slavnostní kilo už dnes, páč zítra nemůžu. Snad nevadí, že většina trasy vedla Německem:)

0 0
      • Japhy  

Já si dal o fous míň, ale pár let ta moje trasa taky vedla Německem. :-)

0 0
        • Tom-T45  

Teda vy máte ale odvahu, podle toho co čtu na nezávislých serverech, tak je to tam samej uprchík :-)

0 0
          • Japhy  

Sudetengau byla součástí Velkoněmecké říše jen cca 7 let ;-), tady díky uprclíkům Burešovi a Okamurovi žádný uprclíci nejsou.

0 0
            • Tom-T45  

Jo už to chápu, napoprvé mi unikla pointa (11 hodin večer + rezavá břečka v hlavě) :-)

0 0
      • jan.pernik  

Prokop Holý taky dělal švihy do Německa a fungovalo to dobře.

0 0
    • BlickM  

Když bude aspoň trochu rozumně, vemu to kolem gheta do lesa.

0 0
    • jIrI___  

Neděla jako každá jiná. Ale dneska v obchodech to vypadalo, jako by kvůli jejich zítřejšímu zavření lidé očekávali apokalypsu…

0 0
      • zdenal8  

Jako před každým svátkem. Si dykcy řikám, jak to ty lidi všechno můžou sníst. Hlavně když je v tom krámu v pondělí potkáš znova.

0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
    • plzakj  

Na kole do Dobřan na pivo. Treba spatrime Onuceho.

0 0
    • jan.pernik  

Dej Český národní dres aspoň!

0 0
    • Pavel  

Svátek oslavím stylově. Dám si ČESKÉ PIVO! :)

Stále se považuji za Čechoslováka a Československo za svou vlast…

0 0
      • Martin  

Hovno Čechoslovák, xenofobní nácek jsi!

0 0
      •  
        0 0
    • iron.hide  

Aky sviatok?

0 0
    • iron.hide  

Ovela viac ma sere ta zmena casu.

0 0
    •  
      0 0
    • Jamin  

Mám kocovinu, shlídl sem přehlídku zelenejch mozků + izs a večer se kouknu na předávání vyznamenání, protože prej Laco Déczi něco chystá.

0 0
    • losik_p  

protoze jsem zapomnel, ze je dneska zavrena billa, musim vytahnout chleba z mrazaku, nebo si objednat pizzu.. kdo se ma orientovat v tom, ktery svatek je zavreno a ktery ne..

na Zemana se fakt divat nebudu..

a jak nekdo psal vyse, mnohem vic me stve zmena casu.. 5 hodin a tma jak v prdeli, hlavne ze je svetlo uz v pul sedme

0 0
      • jIrI___  

Netřeba se v ničem orientovat, státní svátky se zavřenými obchody jsou vypsány všude možně. Na pana prezidenta se já naopak dívat budu, věřím že nějakou hláškou opět uvede pražskou kavárnu na pravou míru :)

0 0
        •  
          0 0
        • tromboonen  

Docela Tě zklamal, je tak sjetej aby se mu nepodlomily nožičky, že na všechny kundy a zmrdy zapomněl…

0 0
          • jIrI___  

Pravda, čekal jsem to více pravdomluvnější.

0 0
            • tromboonen  

Takový to když vystuduješ dvě (nebo kolik) vysoké školy, ale dobrovolně se staneš proletářem a pak se musíš chovat jako proletář, včetně hýkání na podporu největšího hovada sprostýho proruskýho, protože Tě děsně rajcuje když si myslíš, že to někoho, kdo není proletář, sere… k nezaplacení. Děkuji!

0 0
              •  
                0 0
    • Vrci  

V poledne zvonil na Černý věži Bumerin. Byl jsem se podívat přímo na patro se zvonama.

0 0
    • Renda69  

Když teda slavíme výročí nástupnického státu, tak to si můžeme vybrat jakéhokoliv předchůdce? Klidně je možno zabrousit až ke keltům, beztak se tvrdí, že máme kus jejich genů (zbytek je ve Skotsku).

0 0
    •  
      0 0
    • PatrikKalista  

Praha – Blava za 20 hodin 370 km

0 0
      • Rychlej turista  

To říkám furt – prát tam velkou a pevná vidle k tomu je nejvíc :-) Ale bez blatníků bych si to v tomhle počasí teda nelajznul :-)

0 0
        • Japhy  

Při tomhle průměru kol a běžné rychlosti už snad nemůže mít břečka takovej střik, aby to dolítlo až na zadel, ne?

0 0
          • Rychlej turista  

Jsem já to ale roura, to mě nenapadlo. Myslel jsem si, že to jel na tom malém kole opřeném o zeď :-)

0 0
      • Tom-T45  

Konečně příspěvek k tématu :-). Blahopřeji a obrovský respekt!

0 0
      • iron.hide  

Blava? to myslis ten potok pri Trnave?

0 0
    • Tom-T45  

Děkuji všem za názory. Z příspěvků výše vnímám v podstatě pozitivní myšlenku, že po 100 letech od vzniku samostatného Československa (ano, tohle bylo skutečně v názvu tohoto vlákna), je našim největším problémem, jestli si můžeme dát na záchod 500 W žárovku.

Myslím, že téma bylo vyčerpáno dostatečně a komu to nestačilo, může pokračovat zde.

0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce