Zdravim,hledám nějaký výplety na 29er ale jenom do ± 3500 kč.Jde mi o to jestli nevyjde líp nechat si vyplíst něco na zakázku nebo koupit nějaký hotový.
Zdravim,hledám nějaký výplety na 29er ale jenom do ± 3500 kč.Jde mi o to jestli nevyjde líp nechat si vyplíst něco na zakázku nebo koupit nějaký hotový.
Nejako veľa si toho nenapísal.
Kotúčové brzdy? RU/pevná os/? tvoja hmotnosť? chceš to používať bez duše? čo jazdíš? …
Chci to na Maratony,někdy XC kotoučovky,s dušema,váhy 67 kg takže no prob ;)
Při tvé váze a rozpočtu co třeba Shimano ? Imho ta hmotnost je včetně RU, reálně to může být do 2 kil bez. Vím o pár lidech co je vozí a nestěžují si. Nebo přihoď na 4000 a podívej se po nějakých Fulcrumech.
Pokud zaplétat, náby bych vybral XT, mají nejlepší poměr cena/kvalita/hmotnost, dráty 2/1.8/2, Alu niple, ráfky nějaké do 520 g a budeš těsně pod 2 kilama. Ale zas 32 drátů oproti 24! Finančně se to dá do 3500 zvládnout při akcích Kupkola atd. Já bych určitě zaplétal.
na koloshope sú za fajn cenu ráfiky dt swiss x 470, by sa oplatilo priplatiť (lebo celkovo by s nábojmi za 1500kč asi neostalo veľa na výplet a prácu :) )
O DT X470 jsem nedavno uvazoval, ale po precteni par recenzi na mtbr jsem odolal, ty rafky bych si nedal ani na krose a na 29er budou naprosto nevhodne, viz ty recenze. Prece jen 470 g navic pri silnejsi stene, jsou na V brzdy, se musi v pevnosti projevit.
Na kotouce je celkem velky vyber rafku, radeji bych vybral rafek s hmotnosti 490–500 g urceny pro kotouce, nez tyto subtilni rafky na Vcka.
x470 je na v-brzdy? :) Nemá náhodou len nejaký predajca totálne zlý popis?
Tak na strankach DT sice pisi na kotouce, ale ja ziju v domeni, ze se delaji i ve verzi se soustruzenou stenou, tomu by nasvedcoval i profil a silnejsi stena.
http://www.dtswiss.com/…s-MTB/XR-425
http://www.dtswiss.com/…MTB/X-470–29
Ten profil ani zďaleka nepripomína typický v-brake ráfik a aj dt swiss v-brake ráfik (prvý odkaz) vyzerá úplne inak :)
x470 jsem vozil, 105kg, na HT – za mě pohodový
Hm, tak skoda, ze ses neozval, nedavno jsem tu resil lehke zaplety na Vcka do 2 kil a o techto jsem uvazoval, jenze nikdo se k nim nevyjadril a na mtbr spise negativni reakce. Nakonec jsem vybral RMX Galactic, za 1/2 cenu, vyzkousim.
X470 mám taky, používám je spíš do lehkého terénu, v pohodě. Ale rozhodně nejsou na V-brake.
Pak je to chyba Kupkola uz se to tu jednou v nejakem vlakne probiralo, zda jsou na Vcka jak pisou.
to jsem se neozval páč jsi řešil záplety na Véčka :-) x470 rozhodně není na véčka viz stránky dt
Přesně takovou kombinaci mám a zatím si nestěžuju. Vážím 75kg, ráfky Remerx Magic.
Zdravím,
priživím sa trochu na téme. Tiež mám v úmysle nákup nových kolies na 29er. V prvom rade pevnosť, keďže musia zvládnuť ±120kg a cena cca ±200EUR.
V tvojem případě minimálně 32, spíš 36 drátů, vepředu 15 osa. Bych zkusi zaplést Competition 2/1.8/2, jsou skoro stejně pevné, jak 2 mm. Ráfky nějaké nesubtilní podle rozpočtu, třeba od Mavic.
Pokud ti nejde o hmotnost, vezmi nezeslabované DT Champion, mosaz niple a ráfky klidně Remerx Gr. Hammer, jsou sice na Včka, ale to je jedno a hlavně to jsou držáky jak prase za pár korun. Hmotnostně nad 2 kg, což při tvé váze až tak vadit nebude a bude tě to stát polovinu uvedeného rozpočtu.
Pri mojej hmotnosti naozaj nebude záležať kilogram hore-dole. A keď sa zmestím aj do sumy, tak paráda. Srdečná vďaka za radu
neriešil si na mtbiker fóre vidlicu? Ako to dopadlo, máš pevnú os alebo nie?
Do 200€ by sa v pohode zmestili vhodné kolesá pre teba, len je potrebné upresniť ten predný a prípadne aj zadný náboj :)
Trochu se tu přiživím, budu prodávat MasterDiscy na nábách od Novatecu s průmyslovými ložisky, a dráty DT Swiss Stainless Black, předek na 15mm osu, zadek na RU. Jsou to záplety od RB, staré 2 měsíce (cca. 500km, mnou ježděné-67kg), budu prodávat z důvodu přechodu na Fulcrumy. Když někdo bude mít zájem ať napíše na mail jirka.mac@gmail.com
zapletl bych váhou se dostaneš pod 2kg, já mám kola pod 1800g už si přesně váhu nepamatuju, dráty 2–1,6–2, al niple, Remerx Magic a náboje AC zadní a Maverick přední. Napleteno s Tenziometrem. Pláště vozím do 35PSI a spokojenost mám 85kg a i maratony zládnou OK a to je nešetřím. POkud bude málo, nebo moc napnutý výplet tak to moc nevydrží, na to pozor
Možná budu mimo, ale proč zapletená kola kolem 3,5 tis. korun má to nějaký smysl u kol přes 20 tis. jsou ty kola v tý ceně 3,5 tis. snad i standardem akorát se to honosně nenazývá zapletená kola. Jak jsem měl možnost zjistit vážením jednotlivých kol serie vs. zapletené kolo tak váhový rozdíl byl zanedbatelný. No v jízdních vlastnostech to asi bude jiné.
Zalezi, co mas za osy. Bych si nasel neco na cyklobazaru, za tyhle penize asi nej volba, neco velmi malo jezdeneho, napr. Bontrager RL tam byvaj za dobre penize..