Ahoj, jeden známý mi řekl, že ujel 300 km na kole na jeden zátah. Protože život a sport je i dost o egu a jsem beran, chci to ujet taky. Loni na jaře jsem si koupil silničku a po deseti letech znovu sedl na kolo. Za květen, červen, červenec a srpen jsem se z nuly dostal do fáze, že dokáži ujet švih cca 200 km. Např: pondělí 220 km, úterý 160 km, čtvrtek 200 km a tak podobně, prostě více dní po sobě, takže zas úplně zkrachovalý cyklista bez fyzičky nejsem. Akorát, že těch 220 za den, i když do sebe narvu BCAA, magnézko, energeťák, kraťák a všechno možný, je prostě můj strop. Od ujetých 160 km dál už cítím, že to je takový na morál a víc než 23 km/h už ani nejedu. Na podzim a přes zimu jsem spíš běhal a cyklistiku si doma šudlal jen tak max 2 hoďky na trenážeru.
Teďka už začíná být opět počasí na celodenní cyklotréninky venku a tak prosím o radu, jak dál.
Je ta má cesta v zásadě správná a chce to jen čas, najet si pár tisíc km v areobní zóně, bouchat tam 100+ km denně a prostě časem na konci léta už v podstatě samovolně dám těch 300? Mám zařadit i něco v anaerobní zóně, nebo je to v rámci tréninku na 300km zbytečný? Mám něco speciálního jíst, suplementovat? Případně když dám teďka 200, je už těch 300 jen o hlavě – tedy mám vstát brzy ráno, odjet si těch 200, pak tam loupnout ibáč na svalovou horečku a těch 100 km už na morál do půlnoci doplazit a mít klid?
Díky.