chtěl bych se zeptat,co mám dělat proto,aby mě v závodech nebolelo v boku…Já se na závodech ani neunavim,protože mě skoro kazdej závod bolí v boku.....Díky za rady…
chtěl bych se zeptat,co mám dělat proto,aby mě v závodech nebolelo v boku…Já se na závodech ani neunavim,protože mě skoro kazdej závod bolí v boku.....Díky za rady…
mna picha v boku jedine ked som poriadne najedeny alebo naliaty vodou a idem bajkovat alebo behat…
Je pravda,že neběhám,to mě nebaví…ale mě bolí v boku,ikdyž jsu nenajezený
Je pravda,že neběhám,to mě nebaví…ale mě bolí v boku,ikdyž jsu nenajezený
A v jaky situaci te zacne bolet v tom boku? A v jakych zavodech?…na jaky vykon jedes? :)
MTB,Moc se neženu…,Když se hodně zadýchám.....
Nekde jsem cetl (www.kpoz.cz mozna),ze to souvisi s nejakym zpracovanim cehosi a adaptaci na zatez. Kdysi – par let zpatky – me tez pichalo v boku – uz to nedela, tez tlak na klicni kosti, to uz temer nikdy nepocituju.
MTB,Moc se neženu…,Když se hodně zadýchám.....
je to hned pod pravym zebrem spis u stredu ?
jo:-) ze do toho teda lezu:-)
ty ses neptal :p)
Mne na tohle pomohlo zmenit dejchani, z rychlyho na pomaly a pokud to zacne bolet tak nezastavovat jenom trosku zvolnit tempo a pit asi jednou za minutu 50–100ml, vetsinou to do 5min prestane. Neosvedcilo se mi zajidat to, spis se to zhorsilo.
tak to já když jsem na maratonu tak dejchám rychle krome sjezdu pořád…
To dejchani myslim stale, ne jenom pri bolesti.
no tak me se to stalo parkrat.ale hrozne me zajimalo co to je:-)
tak to sme dva, doktor mi na to odpovedel neco jako „ze pri vetsi zatezi se vice prokrvuji nektere casti tela“, moc sem z toho moudrej teda nebyl
To je zpusobeny tim, ze veskerej kyslik spalujou svaly a pak se ho nedostava pro vnitrni organy – pak te pichaj jatra.
a co nedostatek tekutin a minerálů – to myslim dělaj ledviny ne? orpavte mě jestli kecám
ledviuny jsou vzadu
:-))
detail ja už neměl biologii 4 roky :), protosem psal opravte mě
Ja ji nemel vubec
no pockej,nedelej si srandu:-)
Nedelam si srandu. Na co by mi byla biologie kdyz sem elektrikar:)
no tak snad na zakladce vam o tom neco rekli ne?:-)
no ted si matne vzpominam ze neco mozna kdysi bylo:) ale nebyla to prirodoveda?
Marcellus Wallace z Pulp Fiction by ti rekl, ze kdyz citis takovy pichani v boku, tak to s tebou jebe Pycha.
Je to takzvany kyslikovy dluh, jedina prevence je kondicka a pravidelne dychani, ale ani to neni 100%
Tak dneska mne to opet bolelo, potreti tenhle rok. Nejhorsi bylo ze to zaclo uz po 300 metrech (pohodovej rozjezd), po 10ti minutach uz sem nevedel co s tim. Prestalo to az kdyz jsem jel asi minutu uplne naplno, pokazdy to je holt jinak :/
Kdyz si to tak uvedomim, tak v boku me pichalo obcas, kdyz jsem behal a pred tim jsem kaslal na zivotospravu a jakykoliv rozcviceni. Mozna i s tim souvisi pri nejruznejsich zavodech, napr. ted ZAVOD MIRU, to jejich 5km rozjezdeni „pro divaky“. Samozrejme ze to neni kvuli boleni v boku, ale asi celkova adaptace – priprava telo na zatez, nebo ne?:D
Asi jsem predtim nemel jist tu rajskou se sekanou :)
pak se divis:)