pekny den, muzete mi nekdo poradit, kde lze stahnout z netu navod k pouziti vidle JUDY XC? diky…V.
pekny den, muzete mi nekdo poradit, kde lze stahnout z netu navod k pouziti vidle JUDY XC? diky…V.
Rock shox fuzoval se Sramem, takže tyhle cajky najdeš na jejich strance. Dívej – http://www.sram.com/…fo/index.asp Jinak mám Xc.čko taky a je to neskutečnej ******. Už to nechci doma. Trošku sem si jí přestavěl, ale co to je za nápad foukat vidlici jako kopačák. Hodně štěstí s montáží – nedělej to v obejváku, jinak máš všechno mastný .-))) Zdar
to máte judy xc 04?Jak jste ji přestavěl.Já myslel že judy xc 04 nemá vzduch.
Ne ne, mám Judy XC 2002. neni to klasická vzduchovka. Jezdí to na péru, ale dofukuje se řádově podstatně menším tlakem – jen pro doladění. Řikalo se tomu air assist, ale nepřipadá mi to zas tak převratnej nápad. Musel sem to celý předělat.
no a co jste teda konkrétně předělával.Nepopsal byste mi úpravu té vidle.Jsou tam i elastomery nebo ne.
Já tam elastomery nemám. Asi měsíc po koupení sem jí rozdělal a přehodil sem tam takovou bílou distanční podložku. Zdvih mi poslušně vyskočil na 100. Triošku sem to dofoukal a jezdil sem na tom rok. Pak to chytlo vakl v podélný ose. na konci chodu byl tak cen?ák, kdy to šlo lehce, než se to dostalo do pružení. Tak sem řek, kurvááá, takhle ne. Zase sem jí rozebral a dal sem tam 1,5 podložky. přitom sem odvrtal ventil na foukání (byl tam jako na balónu) a vlepil tam normální auto ventil. Jenže jak sem tak dal tu podložku, tak mi to ztvrdlo, že už to dofukovat nemusim. Prostě sem našponoval pružinu – nic víc. Moudrý to asi neni, páč ta vyidlice je vysunutá na max a chodí tak 90mm, ale mě to tak vyhovuje. Za rok jdu do Bombera ETA.
mam judy XC 00, vytazenou na 100mm. Taky predelanou na vzduch, ale ten mi posledni rok zacal fest upoustet. Predtim jsem tam mel jen jedno pero, a hodne vzduchu, ale uz to ten zduch neudrzi. Jinak je to dric, po 5-ti letech bez vaklu.
předělej taky ten ventil. Co to je za nápad dát tam ventil jak na kopačák. Normálně sem to odvrtal, ze starý duše vyamputoval ventilek a epoxidem sem ho tam zalepil. Je to jak Rock Shox made..-)
To já bych koupil duší s tím dlouhým ventilkem jak má závit i zvnějšku až po gumu.A po navrtání díry bych si tam ještě vyrobil závitníkem závit pak to potřel epochidem a zamontoval to by drželo více než jen vlepit.
tak to máš stejný uvažování jako já. Původně sem to tak taky chtěl udělat. Ale měl sem jenom ten pogumovanej ventilek. Vyprostil sem ho z gumy, nasadil sem vrták 6,5 a sedlo to jak prdel na hrnec..... i bez závitu. Ale ten epoxid je nutnej – jiný lepidlo bych neriskoval. Epoxid nevyschne a nesmrskne se.
Taky sem ho shanel, ale v cestine nikde nesehnal…
Tak si stahni anglickej a vem si slovnik…zas tak tezky to neni…