Prosím o radu. Mám teď na silničce plášť rozměru 700 a chtěl bych si koupit nový. Ten má ale rozměr 622. Bude tím pádem užší? Nebo nižší? Může se tím pádem objevit problém? Chci ten Continental. Teď tam Mám Maxxis.
Prosím o radu. Mám teď na silničce plášť rozměru 700 a chtěl bych si koupit nový. Ten má ale rozměr 622. Bude tím pádem užší? Nebo nižší? Může se tím pádem objevit problém? Chci ten Continental. Teď tam Mám Maxxis.
Myslim ze ten rozmer je stejny, je to jen jiny zpusob znaceni.
Je to jen jiný způsob značení jedná se o stejný plášť, ale záleží ještě na šířce jakou chceš 20,23,25,27mm
Aha. Skvělé. To jsem netušil. No mám tam teď 23, takže šířka bude stejná. Výborně!
700C je stary francouzsky rozmer a odpovida 622 mm rafku/ISO znaceni. Kompletni prehled kompatibility rozmeru je tady: sheldonbrown.com/tire-sizing.html
A znáte někdo ten Contík? Co na něj říkáte? Je to dobrá volba? Potřebuju nějaký červený. Mám tam teď červený a navíc mám i červený kolo. A cena je dobrá – 720,–Kč.
Mám Continentaly Force/Attack a jsou to nejlepší pláště, jaké jsem jezdil (včetně Pro Raců) a dělají se i v červené. Jestli je to stejná technologie, tak vřele doporučuji – jeden stojí litr.
Tady máš info:
Ahoj, vytáhnu mrtvolu, protože pořád netuším, kde sehnat stará kola, aby na ně šel normální silniční plášť (700×23,25.. to už je jedno). Všechna stará kola co mám já, nebo v okolí mají rozměr 26×1 a 1/8 a nebo 630–32. Co jsem pochopil, tak jsou malá, tudíž tam normální silniční pláště nepůjdou? Děkuji za ujasnění. PS tabulku výše zmíněnou jsem pročítal, proto ta nejasnost.
stara silnicka s kolama 26" ale rozmer jinej nez 26mtb i 28cross jeste se na ni plaste i rafky daj sehnat (vloni sem je kupoval) ale spis zajit nekam do obchodu a nekam si je objednat
630 se driv znacilo v palcich 27", ale to kolo je vetsi nez dnesnich 29"
Mivali to starsi favoryti.
Plaste 622 (700) s tim kompatibilni nejsou, jsou mensi.
Díky, toho jsem se obával. Pláště k sehnání jsou, ale nechci nějakýho hybrida, pořád toužím po normální rozměru, je lepší dostupnost :o)
Jo, myslim, ze ten 27" x 1 1/4 k sehnani este bude. Neni to ovsem silnicni plast, on ani ten favorit nebyl silnicni kolo
Ahoj to je jedno jestli 700 nebo 622 je to stejny romer
datum ;)
Zajimalo by me, co k tomuto archeologa vede?
Zaregistrovat se a jako prvni vyhrabat 3 roky stare vlakno.