Zaujimalo by ma akym autom chodite na bikove dovolenky alebo vyjazdy. Pripadne ako transportujete svoj bike. Ja zvyknem vozit bajk v kufri (ked som lenivy montovat nosice). Do kombikovej Astry vlezie bez vacsich problemov a bez rozoberania.
Zaujimalo by ma akym autom chodite na bikove dovolenky alebo vyjazdy. Pripadne ako transportujete svoj bike. Ja zvyknem vozit bajk v kufri (ked som lenivy montovat nosice). Do kombikovej Astry vlezie bez vacsich problemov a bez rozoberania.
VW Polo, takže vždy na střechu. Do auta se sice s vyndanejma kolama vejde, ale to už se tam nevejde moc jiných věcí. Je to jen poloauto :-)
VW Transpoter. Na střechu bych kola nedával. Teda pokud bych nemusel.
Sa ani necudujem v takom aute :) To by si potreboval na montaz nosicov na strechu minimalne rebrik :) Auta tohoto typu sa mi moc pozdavaju. Su ale dost drahe ked sa slusne vybavia :( Uvazujem skor nad Zafirou, alebo zase Astra kombi. Uvidime.
Zafiru ma strejda. Nacpe tam celou rodinu, 2 psi a 2 kola. Pěkné auto. Jinak kola na střechu feliny, pokud mi ji naši zrovna nevyfouknou;) Pak je moooc pěkný a netak drahý Xara Piccaso nebo Renault Megane Scenic
Kup VW Touran. Zafira je už stará.
Ale daleko viac premakana ako Touran. Nehovoriac o tom ze sa mi nepaci :)
Uvažuju o něm, protože mě už sere hodinu rovnat věci do naší felicie kombi, která pak po naložení kol, vozíku a plínek, stanů a kojeneckých vod připomíná spíš citroen. Navíc jsem minulej týden z vidlice půlhodiny odstraňoval rozpláclý muchy. Más to jako rodinný nebo služební auto? Jakej motor a kolik si bere? Dokáže to řídit i ženská?
Tak to snad zalezi spis na ty zensky, ne? :)
Pozor :) Ked das „zenskej“ do ruky velke auto tak uz ti ho nevrati. Zisti ze sa s tym vlastne jazdi lepsie ako s malym :))
kombikova astra s dvomi bikami a truhlou na streche sa radi k velkym autam? tym sa vysvetluje, preco si ma cele dva tyzdne nepustil za volant
ty brdo, ten te musel nadzvednout ze jsi se kvuli tomu zaregistrovala
Nie. Ta sa radi k malym autam a nechcel som ti sposobovat traumu zo soferovania maleho auta. Naviac si sa ani raz neozvala ze chces soferovat :)
P.S. Najvacsie auto na svete je aj tak Octavia. No nie? , no ano :))
aaale, to by si mi musel vysvetlovat, co znamena to cerveny trojuholnik v cervenom kruhu na palubovke
ps: nekupis octaviu?
..vlastne cerveny vykricnik (zabudlivost je sposobena dlhodobym pobytom na sedadle spolujazdca a cumenim do mapy)
..vlastne cerveny vykricnik (zabudlivost je sposobena dlhodobym pobytom na sedadle spolujazdca, t.j. sedadle smrti a cumenim do mapy)
No vidis. To je dalsi faktor. Keby som ta pustil soferovat nasa dvojclenna posadka by stratila bezchybneho navigatora (uz neuvazujem o kupe GPS) a mozno by sme teraz bludili niekde medzi Benatkami a Sarajevom.
No a taka 10km jazda so zapnutym cervenym svetielkom vie prist aj na dve tisicky, takze by sa nam ta dovolenka sakra predrazila :)
A co sa tyka sedadla smrti. Tak len kvoli tebe som zhanal auto aj s airbagom pre spolujazdca :))
Pokud myslíš toho Transportéra tak služebák. Jinak pokud bych neměl přístup kslužebním tak určitě bude doma jako vlastní rodinej, ale starší. Motor 2.5 TDI 96 kW a spotřeba kolem 6,5 až 7 litrů nafty. Řídit to dokáže každej, protože se to v krátkým rozvoru chová jako osobák / max. rychlost kolem 170 /. Jinak ve výbavě ABS, airbagy, klimatizace, el. ovládání oken a cent. zamykání s dálkovým ovládáním.
Díky za info, myslím si, že mám rozhodnutý. Budu pokukovat po nějakým vojetým. Třeba mě ho žena pak bude půjčovat…
Transporter je dobrý auto. Jen dost drahý, řekl bych. Jel jsem s ním loni na kola a lízt da Jontes (Fr). Ten motor s turbem má v plným výkonu zvuk jako varhany a felda mu na rovný cestě nestačí.
Škoda 130, tam se vleze všechno a když jedou vic jak dva lidi na delsi cestu, tak nosice. Kdyz na kratsi, tak se dovnitr vlezou 4 lidi, 3 kola a jedna jednokolka.
to mi nekdy vyfot, to chci videt.. :)
Neni kdo by to fotil. Vsichni sedi vevnitr :)
No ja by som mal jedno foto, ked sme na streche S105L viezli na klasickej zahradke 3 bajky, v aute 3 ludia+batozina na tyzdnovku a este jedna motorova pila :) Len to musim dakde pohladat :)
souhlasím s pádlistou a to sem měl rapida – dva lidi, dvě kola, jednokolka, věci na závody.Teď už mám káru větší(ford mondeo kombi) tak to neřeším -místa moc
Uz taky planuju neco vetsiho, ale spis neco kam se leze na misto ridice nahoru :) Nejakej osamolepkovanej imagevrak. Ale nejspis az na pristi sezonu.
ja nerikam ze neverim… jenom bych to chtel videt..
sem taky tri roky jezdil 120, takze vim ze to auto dokaze nemozny.. :) par metraku psenice, par bedynek jablek, kubik dva drivi, rodina a 2 kocky to pobere jak prd.. :)
propočítej si kolik váží kubík dva dřeva a zjistíš, že je to kravina vézt samotné to dřevo.....
fousac to je fakt nejaky divny ? neridis nahodou ozraly ? ty tam do 120tky nalozis nekolik tun ?
teda nevim kdo z vas je tedkom ozralej
proc jako ? toto "par metraku psenice, par bedynek jablek, kubik dva drivi, rodina a 2 kocky " urcite vazi vice nez 1 tunu amuze i vice nez 2, v zavislosti na typu dreva
mozna bys mel jist vic masa :-)
loni jsem taky nebyl u more. inflace se zveda. u Hubblova teleskopu se porouchal spektroskop
smrk sušenej počítej okolo 400 kg/kubik.......mokrej tak 850 kg/kubík..muze byt i vic. U nás ve firmě naložila oktávka v kombajnu skoro kubík sušenejch prken. Váhově toho měla celkem dost a objemově skoro plnej kufr. Takže bych chtěl vidět, jak bys narval dva kubíčky smrku do schade 120. A pokud bys je tam nějak narval, tak bys se nrozjel, protože bys šoupal podlahou o zem:-)
lidičky nechytejte ho za slovo :)))
joooo… :))
sem to myslel spis obrazne… to drivi bylo na vleku.. :) hlavne sem chtel rict, ze vim co dokaze skodivka.. :) kdyz naklad dobre zozlozis do/na/za, tak tuna neni problem..
kolik tak vazi 5 kubiku cerstvy vojtesky???
A Lojza Kubíků, a Éda Kubíků, a … :o)
…tihle panove a parta chlapiku…
mazda 3, sklopim zadni sedacky a dam tam dve kola v pohode
Smarta :-)))) Tam to ale funguje naopak: auto dávám na nosič kola nebo místo bidonu :-))))
Ferrari 550 Maranello Kolo si kupuju vždycky nový až na místě podle potřeby
Náčelníku, měl bys mluvit pravdu..... :-)
Ty taky :-))
Tak jo: Smarta vozím v Deuterovi na zádech…A teď Ty :-P
Tak dobře… Mám Multikáru a kola vozím na korbě.
No konečně :-) , a teď ještě k tomu Maranellu: Podle prvního dodatku „ústavy SacKomu“ není toto auto doporučené pro použití členy SacKomu, protože neprošlo technickou certifikací. Zdůvodnění: kufr auta je nevhodný pro cyklistiku, protože nepojme typizovanou výčepní stolici a dva 50-litrové sudy piva. Enzo, styď se :-)))))))
víš co se říká, kdo lže ten krade … .Mrkněte někdo jestli to jeho kolo vlastně není Vaše :-))
R19, což je pro tyhle účely auto úplně na h****. Dozadu se vejdou max. 2 kola, takže musíme vozit střešní nosič, kterej se ovšem přidělává jen za rantl střechy, podobně jako u Škodáren. Čili jezdit opatrně a pomalu.
Co je na tom zpusobu uchyceni spatneho? Kdyz jezdis podle predpisu (na dalnici max.130), tak to uplne staci.
Nejezdím víc, jak 100, ale i když to dotáhneš, co to dá, vždycky na tom za chvíli vznikne vůle. Když jsme někde na víc dní, tak průběžně kontroluju, ale až jednou zapomenu…
Hmm. S tim problem nemam. S tezkejma kolama a nejlevnejsima drzakama to muzu rvat co to da (ono to moc neda, ale tech 130 to taky jede) a zatim (tuk tuk) zadnej problem.
Forman, do kufru 2 biky v pohode, ak ideme štyria, tak ďalšie dva na strechu.
VW Golf 2, dvě až tři kola dovnitř,
felicia kombi, obycajne 3 ludia a 3 biky dnu, maximum 5 ludi a 5 bikov dnu, nechapal som, ale niektore kolesa mali vzadu na kolenach
mam felici v kombiku a dozadu postavim vedle sebe 3 kola (sundam jen predni) a dovnitr se vejdou tri lidi a dozadu se vejdou jeste veci s sebou…takze dobry
No ja jezdím vlakem :o) Na auto mi už tak nějak nezbývaj peňauzle
škoda forman – 3 lidi – 3 kola – 1 kokakola
minulý týdem jsem pořídil nosič na tři kola padne krom skříňové avie na každé auto dává se dozadu na kufr a je jedno jestli je to sedan kombik nebo dodávka prostě se to nastaví a drží to perfektně nejlepší na tom je, že stál jenom dva tis. protože na moje auto nic jiného nedám tak jsem š?astej za tohle a rvát dvě kola do kufru a pořád je rozkládat se mi nechce
Napiš co je to za značku a kde jsi to koupil, případně přihoď fotku a napiš, jak dlouho se to musí montovat a odmontovávat. Jde pak vidět značku a světla auta? – Poliši by mohli remcat
kola vysí nad SPZkou a světli, montuje se to pomocí stahovacích pásků je jich 6 a přidělat to na kufr je otázka max. 10min nejtěžší je poprvé vychytat správný sklon celého systému, ale potom je to v pohodě já to pořídil v Mostě normálně v autodílech až budu doma tak udělam fotku a kouknu na název a někde to vystavim, vlastně to jednu chybu má ten komu nekočí kufr u nárazníku tak se mu hůř otvírá kufr když má nasazený nosič
a má to značku, že je to schválené pro silniční provoz?
Na tohle jsem taky koukala. Není to schválený a nejeden kámoš za to dostal pokutu 2000Kč a to byla vidět jak značka, tak světla. Prej to není homologovaný nebo co. A ještě jednu chybičku to má. Nevím, jetli to je u všech, ale většinou to promačkává zadní dvěře/nárazníky. Nic moc zkušenosti tady z ČR, ve Francii to rodinka vozila furt na malym renoldu a vše OK.
No teda nevím…Bez homologace bych to asi na auto nedal. Může se stát, že je to pevnostně nevhodné, prasknou něteré z těch popruhů, odletí to , někoho sejme…To seš teda dost odvážná :-(
nevim jestli těch nosičů existuje víc typů, ale ten co mam já tak homologaci má je uvedena v manualu
Já jej vozím několik let a s bengama v pohodě. Když sem jej kupoval byla tam homologace pro EU. Nicméně při styku s bengama platí vždy §č.1 a pokud.....
poslal jsem ti do mejlu fotky toho nosiče vyrábý to firma MAIN
Můžeš poslat i mě? Dík
14. let
??
A joo už chápu. Jsem se nepodíval na datum.
Mam Fávo, takze jedno kolo dovnitr, 3 na strechu a 4 lidi(samozrejme ze dovnitr) a veci na zavody!!!
Fabie…na dalku jedu pod 4 litry na 100…takze jsem spokojenej…teda kdyz uz si ho muzu vzit :o))
Bajky se do nej vlezou dva…vic tam nedavam bo by se mohl poskrabat a to bych nepripustil – na strechu klidne dva…ale to zas jedu draz… :o)
jezdi Ti to na naftu? nebo na benzin? (+jak velkej motor?) kombi/ kratka? pristi rok pujdu do nejake ojete fabce, bojim se ze kratkou bych si pohorsil (mam kratkou feldku).
1,9 SDi......kratka…dve kola vidim jako max…stejne se tam dovnitr treti clovek pak nevleze…na strechu se to samozrejme da dat, ale komu by se chtelo…a na tri bajky ani nemam nosic :)..
Kratkou si urcite pohorsis…Felda je prostornejsi…
a uz si na tu fabku nabehnul s vrtackou:)) se tesim na fotky;)
jo a chybi tam „?“. neni to konstatovani ale otazka..
Tinku, to je spotřeba oleje nebo vody v nádrži od ostřikovačů? :-)
Ok..umim jezdit i za osm :o)
Kam jsi ty dal svoji Octavii? :o)
půjde do světa, už jí táhne na 4 :-(
Ford Transit – na jezdeni neni tak pohodlnej, ale na zavody to je nejlepsi auto. Kdyz tam sou 4 kola, tak se tam este 3 lidi vyspej. A hlavne tam muzes delat bordel a mit vsechno prehledny… :-)
Velký auto je prima, ale zas tak často na něm (v něm) kola netahám.
Mám Golfa IV a Přítelkyni s novým řidičákem. To byl hlavní důvod pro pořízení slušnýho favorita (jako otloukánka), jelikož cena případné opravy by se stejně podobala ceně druhého vozu. Golf kola ještě neviděl ani z dálky a proto nevím jak by obstál uvnitř, ale fávo na naše dvě kola stačí (na střeše). Jistě mnozí potvrdí, že by i čtyři nemuseli být problém. Rychlost na dálnici s kolama nepřekračuji, protože to nejde :-) ale stejně jezdím i tak pomaleji.
Mitsubishi Spacestar – dovnitř zvládnu 3 lidi a 3 kola vč. pár tašek. kola vozim střídavě vevnitř (když jsem línej dávat zahrádku a nosiče a chci šetřt na benzínu) a na střeše (když mám špatný svědomí, že to auto dostává zevnitř pěknej kouř těma kolama). dovnitř je potřeba sundat přední kolo a snížit sedlo. jo a mám zálusk na něco většího;-)
Citroen Berlingo. Traja ludia, tri bajky a to vsetko vnutri.
Subaru Libero. Ve dvou se bajky vlezou i se spoustou baglu dovnitr, ve vic lidech na strechu (ale to uz abych pri ty vejsce daval pozor pod mostama). Navic 4×4 a vysoka svetlost me dostane vsude.
Ford Mondeo TDCI 2,O/130 kobyl – 4 ks na střeše,uv nitř narváno a neví,že něco veze
Buď soukr.A4 nebo firem.Octavia, kola prakticky vždycky na střechu a do Sciconu. Když jedu sám, nacpu bika do kufru. Hrozně nerad cokoliv kvůli přepravě z kola oddělávám. Taky jednodenní výjezdy auto->bike a zpět moc rád nemám. Nejvíc by se mi líbíl nějaký Vito nebo podobné, všecko pěkně uvnitř i s prostorem pro odpočinek ;-) nebo aspoň Tranzit. Asi A4ku vyměním.
honda accord 2.0 ex-i 1989america
kombajn?
mám accord aerodeck 2,2/93 a 2,0/95
VW Golf, když jedem 2 tak biky do kufru + složená zadní sedadla, jinak střecha nosiče
osobne si myslim, ze nejlepsi je treba tranzit nebo podobna dodavka.I do zakladni verze(1ridic+2 spolujezdci) a nakladni prostor se da nalozit kolem osmi kol a naky veci a pokud jedete sami , tak nemate moc prace s uchycenim kola(staci nakej gumicuk) a jeste mate spoustu mista na veci atd.Ani moc nezere..Ikdyz nemaj naky supr zrychleni,tak ten novejsi typ zvladne 170, starsi 160.Jen skoda , ze jsou delany na cenu, v zakladni vybave toho moc nenajdete, sedacky jsou jak trestny lavice..
Ať nezakládám nové téma, vykopu mrtvolu…
Doporučíte 2DIN autorádio do Golfa V?
Požadavky: BT, GPS, ideálně s WiFi a Androidem, aby tam šlo nahrát Sygic, když už ho mám koupený. Kdyby to umělo číst informace o autě z (stav paliva, TPMS…) tak bych se nezlobil.
Zatím zvažuju něco ve stylu https://www.aliexpress.com/…7409642.html?…
Roomster, nosič na 2plus1 kolo na kouli