Mam v-brzdy su trochu vyklepane ale brzdia super aj ked su mokre ale ked su mokre strasne ale strasne pískaju ked je sucho tak čušia?? Poradte čo mam stimi kravami urobit!!!!
Mam v-brzdy su trochu vyklepane ale brzdia super aj ked su mokre ale ked su mokre strasne ale strasne pískaju ked je sucho tak čušia?? Poradte čo mam stimi kravami urobit!!!!
Maximalne zkus jine spalky, ale jestli ty stavajici brzdej dobre i za mokra tak bych to nedelal. To ze brzdy za mokra piskaji je vcelku normalni.
Přejít na jiné špalky …
mozno to je normalne ale ked prejdem cez potok a totom idem cez niaku dedinu a trochu pribrzdim tak…
Zkus špalky seřídit do tvaru šipky ve směru jízdy.
aj to som skusal ale potom musim stlacat brzdove packy viac k riaditkam aby som zabrzdil a hlavne za chvilu sa to vybeha zas do rovna!!!
A pomohlo to aspoň na tu chvilu?
na tu chvilu ano ale aj tak to trochu ziapalo
Pokud máš brzdy s paralelogramem, tak bývá pískání způsobeno m.j. i jeho vůlí. Vůli v paralelogramu (a tím i pískání) jsem odstranil trvalou deformací příslušného dílu pomocí svěráku.
dobre ze si mi to povedal a to som si chcel kupit LX brzdy oplati sa mi kupit deorecka bez paleogramu te stare su uz dost vyklepane a je na nich strhnutý zavit!!!
Deore jsou dobre, ale chce to k nim rovnou koupit nove spalky nejlepe s botickama. Ty original jsou hrozne.
LX-iek sa neboj. Mam ich tri roky a ani nepipnu. Vaklik maly, nepodstatny. Mas 5 moznosti co spravis s brzdami:
obrusis gumicky = docasne nastavis do sipky = podla mna postacujuce, podla teba docasne vymenis gumicky vymenis rafiky (piskanie brzd byva sposobene vhodnou kombinaciu s rafikmi) zvyknes si
mě to teda píská protože se mi zasere ráfek, nejčastějc od oleje…
no tak to je vostry, nebo sundat brzdy, protoze kdo brzdi prohrava
ten zavit je strhnuty na srobiku ktorim sa nastavuje sila brzd tak bud to mam nastavene na stlabo ze mi ani nevracia packu alebo moc silno!!!
Já vás nechtěl odradit od paralelogramu, mám úplně první XT véčka s paralelogramem z roku 1996 a ten svěrák jsem použil jen jednou. Přední brzda má už sice větší vakl na čepech vidlice, ale nepíská a pro můj styl jízdy to brzdí dostatečně.
Na jaře sem koupil xtr,ani nepíply.V okamžiku kdy sem vyměnil špalky to bylo v hajzlu,ale nakonec se podařilo doštelovat :-)
.
.
copak bys jeste potreboval vedet? :-) jestli chces, tak zkus jeste na tema piskani pohledat v historii (pouzij vyhledavac), resilo se to tu dost s piskanim brzd XT03. Predevsim bych ale zkusil jine spaliky a nastavit to do sipu (to leckdy pomahalo).