už jste četli článek na idnesu? prý je v horách moc cyklistů… http://cestovani.idnes.cz/ig_kolo.asp?…
už jste četli článek na idnesu? prý je v horách moc cyklistů… http://cestovani.idnes.cz/ig_kolo.asp?…
„Hltači kilometrů“ asi nejsou lidé..
Ale je úsměvné doprovázet článek o cykloturistech fotkou ze závodů ;-)
jo, to jsem cetl, je to pekna bejkarna… zajimalo by me, jak to chtej hlidat – predstava, ze kdyz otevrou dalsi stezku, tak ji cyklisti budou ignorovat a jezdit jen po tech starych mi pripada utopicka! jsem zvedavej jak jim to dlouho vydrzi – podle me turista jako turista, at je pesi nebo cyklista. Navic prijdou prave o ty dve tretiny navstevniku… Ja osobne jsem nikdy s pesima problem nemel (mozna proto, ze se frekventovanym stezkam vyhybam) :-)
To je trochu nedorozumění. Ta připravovaná trasa povede z větší části po stezkách, kde jinak velmi tolerantní Správa CHKO Jizerské hory, cyklisty nerada vidí. A cyklisté, alespoň ta masová část, je stejně nevyužívají. Je to takový krajský pokus o vylepšení podmínek pro rekreační turisty, pro cyklisty toho tam moc vylepšit nejde, snad jen nastavět nějaké překážky na ty asfaltky, aby to bylo více „cool“.
Jo, Black dokonce i reagoval, a má pravdu:). Proč rozdělujou lidi na chodce a cyklisty, prostě jsou lidi blbí a chytří, a obě tyto skupiny patří jak pod cyklisty tak pod chodce…
A jak je videt dokonce i mezi redaktory :)
jako že normálně se k novinám nevyjadřuju, tady jsem nějak musel :-) jsou to magoři. Do Jizerek jezdím jenom na skály takže pro mě osobně je to jedno, ale vadil mi ten celkový dojem z „článku“.
Asi hlavně jejich blbost a škoda, když je baví se koncentrovat v takových kvantech na pár místech ( JIzerky, Krkonoše, Ráj, a teď i Šumava). Jako by u nás existovaly jenom tyhle destinace. Asi jsou omezení a mají malou fantazii. Já jsem schopen vybrat si trasy, kde hezky a na 30 km potkám 2 lidi nebo taky nikoho.Měli by se občas podívat na mapu ČR.
Tomu nak nerozumim, 2/3 lidi davaji prednost kolu, ale oni to chteji omezit kvuli mensine pesich (1/3) ?! No to budou mit lide, ktere zivi turisticky ruch, radost…
Vcelku normální článek hodný našich zpravodajských médií. Je dlouho trvající „okurková sezóna“ a vražd , nehod a celebrit není pro novináře bohužel tolik aby tím zaplácli všechno. Problém tu je jednak v českým Klubu turistů, je to organizace to organizace která měla za Komančů hodně hodně privilegií. Její členové jsou převážně starší. Jedná se o konzervativní až zkostnatělou organizaci. Odpor k cyklistice je jasný je to konkurence, která se děsně rychle vynořila. Oni jsou totiž děsně rychlí ve smyslu že člověk před nimi musí uskakovat ,ale za den toho stihnou víc než pěšák a to se jim nelíbí. Pak tu je ještě taky to, že podle členů mají dotace a jejich naivní představa je že pokud nebudou to členové nějakejch CK tak bude za něj navíc nějaká dotace. A to ještě můžeme počítat s tím že je tu taky závist, často lidé žijí v představě že kdo má pořádní kolo je děsně v balíku :-/. Ne vždy , všechno je na úkor něčeho. Pak tu máme problém ze strany státu. Já osobně třeba KRNAPáky vidím jako totální lempli který maj děsnou ulejvárnu za státní peníze. Hory ti hle „ochránci“ rejpou svejma starejma Hugswarnama , který sou ekologický a šetrný jak Žigulík. Pokud by mělo dojít k většímu přílivu cyklistů bylo by nutné také víc pracovat a to se jim nechce. Pokud vezmu jak se vytvářejí cyklistické stezky v mém okolí tak se jen obtáhnou stávající cesty o nějaké upravování pro potřeby cyklistů nelze ani říct. Bohužel by si lidé co měly uvědomit že pokud plánují trasy kterou projede stokilová mamina na skládačce s dítětem nebude vždy to pravé. Měli by si uvědomit že by měli být i těžší trasy a to ne jen ve smyslu delší . Lyžaři mají také odstupňování podle obtížnosti a přijde to už normální, protože tu pouze dýl.
Myslím, že argument o větší nesnesitelné zátěži pro přírodu jsou jen jakousi obranou proč jsou zákazy a proč nemusí se pro to nic dělat. To že to jde v Alpách to jen potvrzuje. To samé průzkum z Kanady a USA že kterého vyplynulo že MTB neničí víc přírodu než pěšáci. Je tak mimo , takové ty výlevy, že někdo musel před někým uskakovat. Pokud potkáte „vola“ je úplně jedno jestli bude nebo nebude v právu, protože tomu co proved to nezabrání. Něco jako naivkové co do své obce dají značku, že se tam smí jet jen 40 hmmm.. a zabrání mi to tam jet 60? Ne, je pokud mě někdo chytne může mi dát pokutu ,a le nezabrání. Potom tam někdo dá retardér a … zase mi to nezabrání abych jel jako prase. Trochu přibrzdím a akceleruji. Takže tomu čemu sem chtěli zabránit to neudělá nic jen to v konečném důsledku se obrátí proti nim protože pak u toho retardéru musej brzdit všichni ;-)
Takže celé to je z většiny o lenosti a zkostnatělosti té necyklistické strany. A jediné co s tím může něco udělat je náš (ze strany cyklistů) pasivní odpor a bojkotování lokalit které jsou necyklisticky zaměřené. Pokud sezóna u nás netrvá dlouho můžete si bejt jistý, že peníze o které potencionálně přicházejí by byly opravdu znát. Jen tlak komerčních objektů na příslušná místa může vest k uvolnění většího prostoru pro cykloturistiku, k smysluplné regulaci a vytvoření odpovídajícího zázemí.
Zatím je to bohužel jen populistické téma pro média.
Souhlas..velice trefná charakteristika ! jen bych dodal že v čechách spočívá činnost ochranářů pouze v tom že když něco zakazují tak „chrání“.Cyklisté jsou „neorganizovaní“ tznmn že není žádný kravat'ácký stádo který by za ně lobovalo po schůzích.Proto se cyklistům zakáže skoro vše a potom se v tisku objevují takovéto články vytrubující „zase jsme zachránili kus přírody“. Myslím že do budoucnosti nás bákjkry stejně donutí něco takovéhe založit protože bychom skončili jako lovná zvěř at' už od myslivců nebo „ohleduplných " řidičů......tady v tom státě kdo sedne na kolo je automaticky vyvrhel a nemá žádná práva jen povinnost respektovat co si kdo na něj vymyslí… Od našich !worgánů“ kteří se titulují „vláda“ nemůžem čekat vůbec nic nebot' bájkři nejezdí na benzím , tím pádem není z nich DPH která se dá tak krásně rozkrádat......
Je to o nicem, jako kdyby rekli, ze na Vaclaku je preplneno. Stejne jde o to ziskat argumenty na stavbu te pesi stezky, holt si zase nekdo strci milionek do kapsy a jeste se ziskaji politicke body. A ze se to nebude krizit si moc nedovedu predstavit. B.
Jarinové proniknou všude …
„Je to o nicem …“ a navic to ze nejakym mistem projelo tolik cyklistu a proslo tolik pesaku jeste prece nevypovida o tom, kolik jich je tam skutecne. Cyklistu v horach klidne muze byt stejne nebo dokonce min nez pesaku, ale jenom se pohybuji rychleji, tak toho vic zvladnou.
me se v tom clanku hrozne libi ta reklama na scott:-)).dobra infiltrace do proti bikerskyho clanku:-)
Hm.. pripomina mi to jednu sloku oblibene pisnicky:
Neni treba svetla blbost aby kvetla staci mit jen temno v kebuli…
nepisu to na tomto a predchozim foru poprve: zda se mi, ze MfD usilovne a uspesne klesa mezi bulvarni platky :-/