Ahoj odborníci, přemýšlím o náhradě kol pro Superfly 100 Elite. Původní Bontragery RX bych rád vyměnil za něco lehčího a epesnějšího. V terénu se pohybuju někde na pomezí XC a těžšího XC, ale i s občasným trailováním (spíš Rychleby než Singltrek, nebo kdo zná, něco jako červená z Ještědu na Výpřež ;)).
Pořizovací cena kol do cca 20 000 (+/- pár procent), podmínkou tubeless ready kola, vepředu QR15, vzádu pevná osa 12×142.
V síti mi uvízly následující kousky:
Zapletená kola:
- American Classic Race 29, váha (dle kolokrámu) 1419 g,
cena 16000, váhový limit 95kg
- Mavic SLR, váha 1610, cena cca 19500Kč, váhový
limit 80kg
Nebo si necht zaplést:
- DT Swiss 240s (buď klasika, ale rád bych ty straight
pull, pokud budou k mání odpvídající dráty) s ráfky NoTubes Crest. Tady mi při pouhém součtu komponent a započítání vychází váha na cca 1550g a cena cca 20 000Kč.
Moje nezávodní váha je momentálně na těch limitních 80kg (a nepředpokládám, že se nějak zásadně změní), takže mi navíc připadá v úvahu ponížení těch crosmaxů na ST místo SLR, případně napletení Arch Ex místo Crestů.
V tomhle světle překvapivě vynikají ty American Classicy, ale čert ví, co vše se v té doporučené váze schovává, zdali váha jezdce + kola + vybavení (občas vyrážím s fotografickou výbavou, která dělá klidně 8kg navíc).
Na druhou stranu, DT Swiss jsou držáky (na starém kole mám Hugi a pořád si krásně a hlasitě klapou), u těch AC nábojů si tak jistý nejsem. A teď babo raď ;).
Nějaké fundované relevantní rady, případně zkušenosti?
Díky