• svářeč

žádám o radu,jak dokončit tuto stavbu.

je to kolo pro manželku,167/50.

je to moje první stavba,takže v tom trošku plavu.díly povětšinou bazar + co dům dal.

rám cube AMS 150,vidle epicon 150(olej),tlumič RP23(mlokCZ),HS token,střed press fit shimano(obojí hnoj),zadní kolo DT 1600(batzar)přední záplet -nába DT 370+DT ráfek asi za litr.

řazení SLX.představec+ro­dla+sedlovka bontrager.gripy a sedlo nahozeno jen pro dobrej pocit(určo bude změna).smyk XT(součást rámu)

nevím,jaký vybrat pohon a brzdy.mám na víc kotouč formula 180 alu.ten bych hodil na předek.zadek by stačil 160?jaké brzdy?stačily by deore nebo mám koukat na vyšší řady?

hazku bych viděl na deore,kazetu taktéž.kliky pokud narazím na dobrý bazar,chtěl bych XT,když neseženu vzal bych deore.

máte někdo tušení finální hmotnost?nerad bych přes 14kg.

co si o tom myslíte?

jak víme,žena dá nejvíc na vzhled,já se snažím trochu o funkci a samozřejmě cenovku.

díky za rady.

0 0
    • Luma  

Deore brzdy jsou vpohodě,lehké a levné kola-třeba Fulcrumy.Podívej se na moje kolo,jezdím od v Beskydech a všechno drží už několik roků a s váhou se dostaneš kolem 13kg.

0 0
    • deekay  

Nahazel bych tam SLX, imho nejlepsi pomer cena/vykon. Brzdy i pohon.

Co se tyka vahy, tak se tam imho dostanes, viz kamosuv, bohuzel ukradeny, AMS150

http://www.bike-forum.cz/…l-13292.html

0 0
    • Luma  

http://www.bikesport.cz/…s_3000645464 ty jsou pěkné

0 0
    • Luma  

Jestli to chceš levné tak bych vzal Deore,protože mezi Deore a SLX je pouze vzhled a trochu váha.Funkce je skoro stejná.Já bych dal XT řazení a zbytek je jedno,klidně to Deore.

0 0
      • deekay  

S pakou mas pravdu, SLX ma navic akorat rucne ovladany sroubek vzdalenosti paky, deorka maji na inbus. Ale SLX ma uz nove trmeny, shodne s XT, deorka maji trmeny jeste ze stare rady.

Ale pro manzelku to bude dostacujici.

0 0
        • svářeč  

s těma brzdama to bude oříšek.

na dosavadním kole má LX,jsou prý moc gumové.

pak zkusila elixíry 5,ty jsou zase moc ostré.

nejvíc vyhovujou moje formule,jen se jí zase nelíběj:-(

0 0
          • deekay  

ta ostrost se da trochu poladit deskama

ale v tomdle jsou deore a vejs podobne

0 0
      • svářeč  

no a mě zase přijde SLX a XT řazení jako to samé.

měnil jsem na svém a rozdíl minimum.

proto žena dostala SLX

0 0
    • svářeč  

ještě mám dotaz k délce sloupku.

jdu poshánět nějaké podložky,ale 90mm nebude určitě třeba.

na kolik seříznout +/- kvůli doladění posedu?

0 0
      • Luma  

Orientačně 30mm plus výška představce,takře cca 70mm od hlavového složení.Raději trochu více,seříznou to můžeš vždycky

0 0
    • svářeč  

včera jsem chtěl natahat bowdeny řazení skrze rám…no porod největší.

na rámu byly sice pomocné trubičky,ale dostat bowden do horního pruchodu nebylo možné.tak je vedení rozděleno na dva kusy,asi to tak být nemá,ale nechtěl jsem na to šahat pilníkem.

0 0
      • Slavoš  

No máš to dobře u Cube je bowden přerušený a rámem prochází jen lanko, jo a dozadu asi 160-ku kotouč nedáš jen 180, protože tam menší nejde dát.

0 0
        • MlokCZ  

Přesně tak, dozadu na PM 180mm úchyt nedá menší než 180mm kotouč.

0 0
        • svářeč  

tak v podstatě s tím kotoučem je to dobrá zpráva,180 mám na výběr a předpokládám že bez jajékoli redukce na třmen brzdu přišroubuju v pohodě.

pokud končí bowden hned u hlavy rámu,začíná další až u středu?

protože tam jsou otvory velké,bowden tím pádem proleze do trubky.prostě bowden je po celé délce lanka,jen je ze dvou kusů.tak jsem to vyřešil já.

možná mají být u střebu nějaké vložky do rámu,ale co bych si s nima pomohl nevím.

0 0
          • MlokCZ  

U středu má být redukční vložka do které se vloží koncovka bowdenu. Uvnitř rámu už pak vede pouze samotné lanko.

0 0
            • svářeč  

redukční vložku nemám:-(

ale určitě nevadí ten bowden v celé délce .snad jen že by to mohlo tlouct o sebe.

nevíš co přesně za vložku mám shánět?mám to rozkuchaný,klidně to ještě předělám :-)

0 0
              • MlokCZ  

Je to jen kovová koncovka do které pasuje zevnitř koncovka bowdenu a vnější rozměr pasuje do díry v rámu.

Označení to žádné nemá. Samotné jsem to nikdy nesháněl, já to měl vždy na rámu rovnou (kupovaná ale celá kola).

0 0
                • svářeč  

díky,já vím co sháním,jen nemůžu nic najít.

prostě koncovku bowdenu s rantlem.

tohle dělat nebudu,takové miny kraviny mě nebaví:-(

0 0
                  • Dejv0  

hledáš tohle viď http://www.bike-discount.de/…s-10pcs.html je mi jasný, že tě to určitě napadlo. Možná se s objednávkou k někomu vetřít nebo jestli toho nemáš víc co tam koupit :)

Btw díky za mail ;)

0 0
                    • svářeč  

ahoj a díky,tohle jsem hledal…ale na cz shopech nenašel.

tobě to v rámu nechybí?;-).že bys to objednal:-D

0 0
                      • Dejv0  

:D nene me to prislo s ramem. Skoda, vedet to tri tydny zpet, objednaval jsem tam tlumic a ted uz nic v planu nemam. :(

0 0
                      • romachain  

Tohle je normálně k sehnání, mám pár kousků i doma.

0 0
                  • svářeč  

vlastně by šela provrtat osmička šroub vrtákem pr.4(akurát na bovden) a neprostřelit díru zkrz,ale nechat něco na oporu bowdenu.mohu myslím použít bez koncovky bowdenu,není tam nutně třeba.

tak ještě alu (měď,plast) šroub kdybych měl.

0 0
      • MlokCZ  

Uvnitř rámu být bowden nemá, tak je to v pořádku.

Nevím jak chodí samotný rám s pomocnou trubičkou. Mám zkušenosti pouze tyto:

• již jednou bylo lanko naistalováno: nejednodudšší je napojit novélanko na staré již protažené; a kvůli malému otvoru používámnásledující metodu pro spojení lanek – omotám spoj lanek (párcentimetrů) nití a pak na to kápnu sekundové lepidlo, drží to tak velmidobře a není to až tak moc práce (samotné lepidlo nedrží vůbec a naomotání třeba nějaké lepící pásky okolo spoje lanek není místov průchodu do rámu)
        • nastane problém a přijde se o protažené lanko (nebo tam ani nebylo) anení ani žádná pomocná trubička (nevím jak vypadá když tam je): nejprvese spodním vstupem v rámu prostrčí smyčka vytvořená z jednoho lanka,pak se nové protahované lanko k řazení prostrčí horním otvorem a cílemje konec trefit do připravené smyčky; pomůže k tomu přisvícení baterkoudo rámu otvorem pro košík; po chvilce hraní se tak dá trefit a pak pomocísmyčky vytáhnout ven spodním otvorem

Běžně by se už měla dělat jen ta první varianta, která je celkem v pohodě, i když trochu práce navíc to pořád je.

0 0
        • svářeč  

podařila se mi jedna vodící trubička mojí nešikovností vytahnout.ale není to taková tragédie.

pro znovuzavedení jsem použil mosaz. svářecí drát cca 1mm silný s mírně zahlím(pokrouceným) koncem a za pár okamžiků se dá prostrcit rámem.pak už jen stačilo plastouvou trubičku navléct na drát a poté protahnout lanko.

0 0
          • MlokCZ  

Tak to já doma nic podobného neměl, co by prošlo nahoře u hlavy a čím by se dalo rovnou přímo trefit do výstupu dole u středu.

Ohebným lankem to je bez šance se tam trefit jak výstupní otvor není u obvodu spodní rámové trubky, ale více zapuštěný.

0 0
    • svářeč  

tož nakonec jsem objednal takový mix…

kliky + kazeta + hazka DEORE

řetěz SRAM

brzdy SLX

• nějaké ty pičačinky,jářku celkově za desítku:-(čekám ještě na přední záplet,stavitel nemůže sehnat náboj DT. snad to stihnu dostavět pod borovici:-D
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.