Brno - vyjížďky, říjen 2017

797 nepřečtených
  • Paja

…a jedeme dal…

0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • LM  

Nevím už kdo se ptal na ochranu rukou před zimou. Ty guardy co mám na kole na to úplně nebudou, to chce spíš něco takovýho :-)

0 0
      • pepek  

Vyfotil jsem ti tu žlutou do Udolí biomatek, když už jsme se tam minule kvůli tomu hladovcovi nedostali :-) Branka dole jde už otevřít a potok lze taky lehce překonat. Začátek je nezřetelný, musíš se držet vpravo od plotu školky (obr.3) a pak už to uvidíš.

0 0
    • mastihuba  

dodelam vinobraní, poryju vinohrad a zahradu a pocitam ze na Mikuláše se vobjevim. :-)

0 0
    • pepek  

. . . . . zase další brněnské vlákno? Ten hodný člověk z Kladna může dostat infarkt, to tě nenapadlo?

0 0
      • Paja  

Ten by si mel podle spisku pane Batisty omevat prirozeni vlaznou vodou, zari ma uz skoro 1000 prispevku.

0 0
      • Jaroslávek  

Další, kteýmu přestávám rozumět.

P.S. V so jsem dával Kleť po ZTZ se silničkou, měl bys mít ze mne radost, že jsem pohrdl asfecem.

0 0
        • RomanH  

Vidis, a ja dal naopak na silnicce 90 km po Orlickach. Z Ricek okruh na Serlich, luxusni prazdnej asfalt v Polsku do Myedzylesie, a pak pres ten Kankrlickuv vymrd Kamienczyk (tam mi dosly prevody) zpet do Ricek. Fakt me prekvapila hlavne ta polska strana, a pak sjezdy do Destneho, ze Serlichu, a do Klasterce.

0 0
          • kankrlicek  

Kde je Kamienczyk? :) nevzpomínám.

0 0
          • kankrlicek  

Už jsem našel – tos vyjel, jo?

Jsem si dal ten 3denní výlet a ujel to s nadšením. :)

0 0
          • Motyll  

V sobotu jsem tam venčil rodinu. Ale MTB.

0 0
            • RomanH  

V sobotu jsme šli (4 rodinky se svišti) hřeben ze Šerlichu do Říček.

0 0
              • Paja  

To je skoro jak vyjezd BF do Orlicek :-) taky jsme tam v sobotu byli, ale v podhuri Kunvald-Bartosovice.

0 0
                • RomanH  

:-) Pres KunDvald jsem se vracel na te silnicce v patek :-)

0 0
              • Motyll  

Jste určitě někde zavazeli

https://www.strava.com/…s/1210403888

0 0
                • RomanH  

Hanička byla ve čtvrtek.

Na Šerlich dorazil opoždený bus v cca 10:50. Tam jsme šli přímo do toho motorestu u cesty. Polívka, panák na cestu, chvíli váhání, jestli počkat na toho berana, kterého rožnili, ale nakonec jsme v 11:30 vyrazili, poctivě pořád po červené. Odskok na Velkou Deštnou, pivo na Pěticestí, a přes Zakletý po žluté do Říček (cca 16:00).

0 0
        • mastihuba  

dofam ze ze strany pod lanovkou a v silnicnich tretrach a stejně bych rekl zes netrefil tu sirokou cestu do kola k rozhledně, takže tu prezentujes z nouze cnost. 

0 0
          • Jaroslávek  

Prezentuji jen to, že jsem to přetaktizoval:-)

0 0
          • Jaroslávek  

P.S. Notoricky nevozím mapu, vozit nebudu, GPS nemám, mít nebudu, cedulky ještě přečtu.

0 0
            • babicak  

GPS i mapu máš v telefonu :-)

0 0
              • Paja  

Ten uz po posledni navsteve Rosnicky radeji ani neotvira :-D

0 0
                • Jaroslávek  

Pepek může být klidný. Zatím.

0 0
                • pepek  

Měli bychom předběžně zjistit, zda tam ve čt. bude opět kulturní vložka. Protože to na nic jinýho, než tu *** Holednou nevypadá a podruhý bych to tam už nechtěl zažít.

0 0
                  • Jaroslávek  

Já som za st na Buk. Je ti jasný, že terénem neé.

0 0
                    •  
                      0 0
    •  
      0 0
    • Motyll  

Nevíte jestli někdo bastlí v Brně samolepky/polepy na vidlice? Potřebuji buď černobílou nebo raději černo červenou kombinaci na FOX 32.

0 0
    • Jaroslávek  

… Kometa jede …

0 0
    • Jaroslávek  

Co tento týden ? Rodina je základ státu ?

0 0
    •  
      0 0
    •  
      0 0
    •  
      0 0
    • Motyll  

Vím, že je to celkem brzy… Ale na kdy plánujete Mikuláše?

0 0
      • les  

Zamykačka v Oslandu je 4.11. Od letoška bude tradičně vždy první sobotu po změně času.

0 0
      • Polka  

8.-9.12.2017. Jeder ist willkommen.

0 0
      • Jaroslávek  

To se ptáš toho pravýho.

0 0
      •  
        0 0
    •  
      0 0
    • JSt  

karosu, tys jel sobesickeho suldu s cislem 157? estliva jo, tak skvely vysledek!

0 0
      • Polka  

Jel, jel. Dal Vancurika aji kamosa z orientaku, co jezdi se mnou Acka (ale je teda kua daleko rychlejsi jak ja). Takze zrejme farar dobre pomazal :-)

0 0
        • Paja  

Tak clovek nikdy nevi, precejen uz taky neni nejmladsi, ale ze by pred zavodem dostal posledni pomazani ? :))

0 0
          • Polka  

Dobrá zpověď přináší vnitřní úlevu a klid, tím napomáhá také léčení těla. Pak maže posvěceným olejem čelo a při tom říká: „Skrze toto svaté pomazání, ať ti Pán pro své milosrdenství pomůže milostí Ducha svatého.“ Přítomní řeknou: „Amen“ a kněz dále pokračuje mazání dlaní: „Ať tě vysvobodí z hříchů, ať tě zachrání a posilní“. Přítomní opět řeknou: „Amen“.

Nevim jak tomu rikaji, jsem myslel, ze to neni jen pro pripad smrti, voe. Ja to chapu tak, ze kdyz je slabej, tak „pomaze“ a je silnej :-)

0 0
            • RomanH  

Třeba mu (po)mazal jen řetěz

0 0
            • pepek  

Kdoví, co ty církve do těch hostií dnes dávají. Holt konkurenční boj, je třeba být vždy v něčem napřed.

0 0
              • Paja  

Jak Contik? Hostie kontaminovane clenbuterolem? ;-)

0 0
                • pepek  

Jo musí si držet ovečky za každou cenu. Jedna církev tady má prý jako marketingovou výhodu to, že mají mšu o hodinu dříve, než karošovci – takže jim zaberou parkovací místa. I takto asi vznikaly náboženské války.

0 0
                  • Karaya  

To sis špatně zapamatoval. My jsme právě začínali o hodinu dřív než ostatní. Teď to máme všichni stejně a parkuje se možná líp než předtím. A pak že se zázraky nedějí.

0 0
            • Paja  

Je to mozny, v tomto nejsem prilis kovany, ale prislo mi to ftipny ;-)

0 0
        • JSt  

je to dabel. ;-)

0 0
      • Motyll  

Karošovi to jede, viz PDV. Gratulace.

0 0
      • Jaroslávek  

Já neznaboh jsem v pytli. Proto jsem přestal závodit.

0 0
      • Karaya  

Jo jel. Chtěl jsem ještě ve spurtu dát Rygla, ale to už se nepovedlo. Nezvyklý umístění je dáno i tím, že jsem jezdil ten strmý blátivý výjezd a výšvih, což dalo dobře půl minuty každý kolo.

Pomazal jsem se dobře – ze čtvrtka na pátek kalba na teambuildingu v Baldovci, potom dopoledne lození stěny, která je teda hodně vysoká. Večer slezina ze základky. V sobotu jsem se z toho nějak vyspal a v neděli jsem to zkusil :-).

0 0
        •  
          0 0
    •  
      0 0
    • pepek  

3,7 miliardy korun? ( to jsou amatéři, posunutí brněnského nádru kósek po louce: 20× tolik :-)

0 0
      • mastihuba  

nejaky levný, za to by u luzanek nepostavili ani stadion :-)

0 0
        • pepek  

Jj. Myslím, že s. M. by tam měl zajet a naučit je, jak se má účtovat ve stavebnictví

0 0
    •  
      0 0
    • Paja  

Pokud by chtel nekdo celovku Skilhunt h03 neutral white s TIR optikou za 30 USD, muzu poskytnout mailovy odkaz.

0 0
    • Motyll  

Tento týden středa? Je poslední kroužek…

0 0
    •  
      0 0
    •  
      0 0
    •  
      0 0
    • marshalll  

Zkoušel jste někdo projet ten trail v Mariánským? Někde jsem četl něco o východná straně údolí, ale podle mtbmap.cz by to mělo být spíše na západní straně nad Bobovkou. Kde je případně nástupní místo (o tom mapka mlčí)?

0 0
    •  
      0 0
    •  
      0 0
    • kankrlicek  

Pro Pepka (jestli ještě shání medvědí česnek) – tady je další postup:

http://styl.instory.cz/…-chorob.html?…

mk

0 0
      • pepek  

Použijeme jakýkoliv bezbarvý alkohol, který má 40% a více. Čerstvé nasekané jmelí, nebo i sušené z lékárny zalijeme alkoholem a nádobu uzavřeme – to musí fungovat i bez jmelí. A navíc s tím nebude tolik práce.

0 0
    • RomanH  

Predbezne (sam se taky mrknu, jestli ji doma nekde nevystracham), nevali se doma nekomu obycejna sedlovka hokejka 31.6 × 400mm ? Teoreticky ji mohu vymenit za 350mm :-)

0 0
      • Karaya  

Jak velký offset chceš? Měl bych něco od BBB, offset tam je, ale malý.

0 0
        • RomanH  

Ja nejsem narocny, okolo 2cm. Vicemene (pokud dnes neco nenajdu doma) by stacilo i docasne, nez by mi prisla tato z Ali.

0 0
          • Motyll  

Tu mám. Ale v 27,2.

0 0
          • Karaya  

To bude tak 1cm. Jestli ji chceš, tak je tvoje. Není to žádná lehká váha, takže nemám obavy, že bys ji zlomil :-) Pak mám ještě na prodej EC70, co jsem vozil na Supovi. To pro změnu lehká váha je.

0 0
            • RomanH  

Diky, ja jsem ji doma nenasel. Vem mi, prosim, zitra k sobe do prace tu BBB. Diky moc.

0 0
    •  
      0 0
    •  
      0 0
    • scoty  

Přicházím s nabídkou kvalitní jeleni říje na Holedné, vypadá to na posledni možnost..:-)

0 0
      • pepek  

To bych chtěla vidět toho smělce, který do tohoto půjde :-)

0 0
      • LM  

Dneska? To by šlo :-)

0 0
        • LM  

Tak nakonec jedu jinam a už teď ať toho stihnu co nejvíc ještě za světla…

0 0
    • mastihuba  

zkusím to tady, je tu někdo kdo by uměl zadat do excelu pár vzorců na výpočet nejistoty… akademik mne s tím odbyl že není žádnej počtář :) pokud by někdo znal nějakýho študenta co by to napsal za nějakou úplatu jako melouch tak uvítám kontakt.

jinak za mne pozitivum že bisku nebude řídit nějaká pipina blonďatá, ale konečně někdo kdo tomu skutečně rozumí… :)

0 0
      • Karaya  

Až na tebe klekne, tak tě ten humor přejde…a ani podpis ti už nepomůže :-)

0 0
        • mastihuba  

tak ja už jsem defakto na správné straně i přes fakt že sem volil nekoho jinyho. :-)

0 0
          • Karaya  

Jakože jsi se stal součástí Impéria s Darth Vaderem v čele?

0 0
    •  
      0 0
    • les  

Někdo v sobotu hore ? Neděle je nebezpečná skrze vítr. Jedu sobotu.

0 0
    • LM  

Červená TZ směrěm od jezírka na Ořešín je pěkně rozbahněná. Naučná byla na pár místech taky – takhle zajebanej jsem už dlouho nedojel :-)

0 0
      • pepek  

Holedná: sucho, misty lehce navlhlo.

0 0
        • Excel  

Sucho až nad Šmelc, sjezd od Javůrku navlhlej, první brod směr MTZ hlubokej, na Úsuší venku sucho, uvnitř lilo…se. Tři paňáci na cestu, nejvíc blátíčka za druhým opravovaným mostkem až skoro do Tišnova.

0 0
      • obda  

Tam bývá bahno pravidelně :D V tomto počasí je nutno volit jné trasy ;) (ono i jindy – ta ČTZ není nic moc).

0 0
        • LM  

Když to nahoře rozšlapeš a nebrzdíš až k bažině s objížďkou, tak je to celkem fajn. Teď jsem to taky rozjel protože to nahoře vypadalo normálně ale kousek dál už bylo jenom bahno od kraje ke kraji a veprostřed vymletá díra. Měl jsem co dělat abych se udržel na cestě a neskončil v lese. Kousek níž šel nějakej turista a když viděl jak tam lítám tak radši poodstoupil do lesa :-D

0 0
    • Karaya  

Nemám sice nic prasklýho, ale bych postiženým spravil náladu, tak mám něco ze servisu vidlice. Rozdělal jsem mladé Foxku a nic moc teda. Ve vnějších nohách nezbyl olej už skoro žádný, do vnitřních se nemůžu dostat, musím koupit 26 unior klíč, protože má Fox matky jen 3mm vysoký. S pístama od tlumení i vzduchu nejde skoro pohnout, což nevěstí nic dobrýho.. Nejradši bych to potupně poslal Švecovi. Jenže je strženej spodní závit u PM, takže bych nerad třmen sundával a s ním to asi ke Švecovi poslat nemůžu :-(.

Anebo se na to vybodnu a za cenu dvou servisů jí koupím epixona…

Na fotce je stav po vytažení vnitřních nohou. Levá sucho, pravá pár ml. Správně tam mělo být 30ml v každé.

0 0
      •  
        0 0
      • RomanH  

Ten klic nemusis kupovat, staci na soustruhu stocit gola orech – po nabezne hrany.

0 0
        • Karaya  

njn, ale nemám soustruh ani takovou golu, takže už můžu rovnou koupit tu správnou. Případně kdyby někdo měl na zapůjčení, tak bych se vůbec nezlobil.

0 0
          • pepek  

Na to je přece nejlepší univerzální klíč , nepoškodí ani hnilíkový šestihran

0 0
            • Macik  

Nebo pořídit tohle,

http://www.epicbleedsolutions.com/…kshox-forks/?…

Akorát teda nevím, jestli by za tu cenu nebyla i celá Gola i se soustruhem ;-)

0 0
            • Karaya  

přesně ten mám, ale poškodí.. Je to fakt nízký a měkký. A asi to dlouho nikdo nepovoloval. Na RS s tím nemám problém. I stará foxka s tím šla, ale tady ne.

0 0
              • mastihuba  

kolikátka to vlastně je? měl bych to mít v gole, tak se klidně zastav.

0 0
                • Karaya  

26, ale musí to být bez náběhů. Normální náběh je cca 2mm a ta matka má 3mm, takže to by se nabeton strhlo.

Jestli máš, tak bych se stavil.

0 0
                  • mastihuba  

zkusím vyfotit a pošlu.

0 0
                    • Karaya  

Tak není třeba, vyštrachal jsem WD, nechal chvíli působit a stavitelným klíčem jsem to povolil. WD rulezz :-)

Noha se vzduchem je uvnitř v pohodě, teď jdu na tlumení.

0 0
              • RomanH  

Mam stocenou 24 orech. Jestli se pro ni chces stavit treba do prace a pak mi ji nejak dopravis, dej vedet.

Ted ctu, ze tam mas 26, tak nic

0 0
            • RomanH  

Tim bych se tam u Maruny nedostal, je to trosku utopeno.

0 0
          • Vilém  

Tak ho obrus na brusce.

0 0
          • obda  

Obyčejnej trubkovej klíč za pár korun to řeší.

0 0
    • pepek  

Tak kde jste kdo dnes bajkoval?

0 0
      •  
        0 0
      • mastihuba  

ja byl na kole na fotbale, tam vopruz, zpatky bez šlapání, skoda ze to prevracelo i hrnek s grogem. a odedneska mam dilema jestli v dubnu zase nastoupim do letadla. :-)

0 0
      • Karaya  

Co vlastně říkáš na Hamiltona? Sledoval jsem manévr v 68 kole (prostě někdy ke konci závodu :-)) a v jeho podání je to vždycky kontaktní sport. Ale vyšlo mu to.

0 0
        • pepek  

No je dobrej, no. A má štěstí na týmy. Škoda, že je to takový metrosexuál se zlatým řetězem kolem krku, který ještě k tomu rapuje.

Kontaktní? Teď už vyjímečně, normálně vždy jede z první řady a hned ujede.

Kontaktní byl dnes Vettel :-)

0 0
          • Karaya  

To jsem jen zaslechl v komentáři. Škoda, mohlo to být dramatičtější. A proč jel Hamilton tentokrát tak vzadu?

0 0
            • pepek  

Vettel zvolil ofenzivní taktiku k vyřízení konkurence: napřed najel do drzého mlaďocha, ulomil si kus křídla a pak tím ostrým koncem rozřezal černochovi kolo :-) Ovšem uplně dobře to nezvládl, neboť musel jet taky měnit křídlo a pak se prokousávat od konce až dopředu, což už nezvládl uplně na 100%. No a černochovi to šlo ještě pomaleji, ale stačilo mu to i tak.

0 0
          • Karaya  

Teď na to koukám a to bylo na ban pro Alonsa ten Hamiltonův defekt, ne? Připomnělo mi to Schumiho v Adelaide…

To ať mi nikdo neříká, že to neudělal schválně.

0 0
            • pepek  

Určitě to neudělal schválně (Vettel). To nejde udělat dobře. Ten Šumík tehdy, to byl uplně jiný případ.

0 0
              • Karaya  

Řekněme, že šel záměrně do rizika, že mu to nevyjde. Stejně jako Cav a prošlo mu to. Pozornost si teda zaslouží to jeho 4. místo. Hamiltonovi mechanici se asi moc nevyznamenali, když se Vettel vrátil dřív a navíc se Vettel prokousal polem mnohem dál.

0 0
                • obda  

Hamiltonovi mechanici měli úplně jinej problém než ti Vettelovi. Fakt bych to nesrovnával.

0 0
            • pepek  

Byl ve smyku, bez toho křídýlka mu to nechtělo zatočit

0 0
              • Karaya  

Tak viděl jsem, že tam korigoval smyk, ale taky mohl ubrat už předtím plyn, ne? Způsobil v 1. třech zatáčkách 2 incidenty a vyvázl jen tak? Trochu mi to připomíná rozhodování UCI o Cavovi.

0 0
                • pepek  

Ubrat? Jak ubrat? :-) To neexistuje. Těsně za sebou měl 20 rychlíků, někdo by do něho narazil. Nikdo si ani nestěžoval, nepodal protest a ani nenadával, takže: závodní incident.

0 0
                  • Karaya  

Ty seš zaujatej jak na fracouzský auta :). Když by ubral o půl metru, tak do něho někdo narazí? Stejně všem zkřížil stopu.

0 0
                    • pepek  

charlie whiting to viděl stejně. Nikdo si nestěžoval, jseš první, co si stěžuje :-)

Nejsem zaujatej proti francouzkým autům: třeba Citroen WRC je určitě dost dobrý auto. A ten Pažout, co v něm jel Loeb Pikes Peak je asi taky dobrej.

0 0
              • Jaroslávek  

Kristovanoho, už máš ptáčka lapenýho ? Yuru na vás !

0 0
    •  
      0 0
    • mastihuba  

od 9:14 Tvargl jede bomby :-D

http://novaplus.nova.cz/…-29-10-2017/

0 0
    • hmm  

Merida to není sice, ale je to Spešl stumpjumper kterého jsem sedlal od 12/2008. Ložiska původní a chodí volně a krásně. Meridu jsem koupil místo toho sice byla o 50tis levnější ale na pevňáku jezdit nebudu nech bych mohl rovnou jít pod kudlu se zádama takže další koza je doma.

0 0
    • Motyll  

OT:

Potřebuji pro dědu uživatelsky přívětivý sw na převod CD do MP3. Ony mu ku**y japonské nedaly do auta CD, jen jakési USB :) A tak nemá jak poslouchat Stouny v zácpě u kasáren.

Ď

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.