Jaké máte zkušenosti? Nyní mám na kole MT200. Mám 193 cm, téměř 100 kg, na kole sedačku s dítětem a ve sjezdech ty brzdy nestačí. Kopcovitý terén, XC kolo, nejsme žádný pomalý výletníci
Jaké máte zkušenosti? Nyní mám na kole MT200. Mám 193 cm, téměř 100 kg, na kole sedačku s dítětem a ve sjezdech ty brzdy nestačí. Kopcovitý terén, XC kolo, nejsme žádný pomalý výletníci
To jezdíš s děckem rychle kopce terén?
jakýkoli 4 pístek shimano a 203 mm (ne sendvič icetech) kotouč i dozadu
Když to není terén, kde bude lítat v sedačce jak hadr, tak jo.
Takže spíš Deore, dobře. Díky.
Bacha na kompatibilitu s řazením…
Řazení mám SLX Dynasys 11
Pokud s objimkou, tak nemusis resit nic.
S objimkou, ano.
Jen aby nebyl problém s ukazatelem řazení… :-)
Ukazatel nemam :)
Za mě bych šel do M6120, na tuto váhu to podle mě bude lepší varianta. Pro mě mají M6120 i příjemnější chod a tužší páku. Navíc M8000 pumpovaly (alespoň ty, co jsou doma). U nových M6120 pák jsem toto nezaznamenal.
Díky za zkušenosti.
Ještě bych doplnil, že je potřeba myslet na to, že M6120 nemá banjo, a tedy horší vedení hadic.
Ještě se zeptám… Hadice mám vedené rámem. Brzdy si budu měnit sám, i když Shimana jsem nikdy nedělal. Hadice odšroubuju u brzd. páky, protáhnu rámem a zašroubuju zpět. Pak brzdy odvzdušním? Nic víc potřeba není ne?
V podstatě ano.
Ale je potřeba počítat s tím že hadici budeš muset i zkrátit a pak potřebuješ novou olivu a trn.
Brzda ti taky může přijít rozpojená, pak záleží co vše je v balení – většinou vše potřebné. Oliva je pak v páce a náhradní trn je přibalený zvlášť. V tomhle případě většinou nemusíš odvzdušňovací komplet stačí jen přes páku.
Trn použiješ stavící oliva nova .
Je s tím taková drbačka, že by mne to nikdy nenapadlo a raději vždy nový.
Cvaknes stipackama, nebo treba nahrejes a vytahnes pin.
Ano práce navic nestojící za ztracený čas :-P
Cca 1 minuta .