• DejvGSR

Zdravím, potřeboval bych poradit, jak dobře vymezit vůli na ložiskách u zadní náby. Mám cca najeto na nich 1800 km, jednou jsem pomocí toho plastového klíče dotáhnul tu matku, vůle pak zmizela, ale po zhruba asi dalších 400 km se vůle objevila znovu. Je to normální? Ta matice je opravdu na vymezení vůle? Má nějaké zajištění? Jak se má tedy správně postupovat?

P. S. Nechci se někoho dotknout, ale měl jsem dříve Remerx Viking a byly jaksi spolehlivější a za poloviční cenu. Moje vlastní zkušenost.

0 0
    • Vilém  

Navod jsi u nich nemel?

0 0
      • DejvGSR  

Neměl, alespoň nic o tom vymezování vůle.

0 0
        • Vilém  

Nevim jestli to v nich pisou i dnes, ale predpokladam ze ano, kdyz to psali uz asi pred 10ti lety v navodu ke crossridum.

0 0
    • scret  

Koupim ti klidne novy Vikingy vymenou za novy STcka, beres?:))

Ta matice je tam na jemne vymezeni vule, bohuzel i Lister psal, ze se mu to povoluje… U starsich rocniku jsem s tim nemel problem – odzkouseno nekolikero STcek… Podle me staci vysroubovat matici a kapnout tam Loctite, aby se nemohla dal povolovat…

0 0
      • DejvGSR  

Ke kolům fakt návod na vymezení vůle nebyl. Ale pochopil jsem, že ta matice asi opravdu slouží k vymezení vůle mezi nábojem a ložisky. Ale co mě překvapilo, že ta matice nemá žádné zajištění. Zkusím tedy povolit matku, nanést lepidlo na závity a dotáhnout. Snad se to pak už nebude povolovat a dá to pokoj.

0 0
        • Lister  

Je to tak, jak píšeš. Asi to většině lidem funguje, ale obecně to bude náchylnější na případné povolování, protože i tady bylo pár lidí, kteří s tím měli problém a museli použít to závitové lepidlo.

IMHO tohle má dobře vymyšlené Fulcrum na silničních kolech (předpokládám, že MTB to budou mít stejně), který má tu pojistnou matici jištěnou pomocí malého imbusového šroubku, které se povolí, matice se dotáhne se na potřebnou úroveň a pak se to zase zajistí a drží to bez potíží.

0 0
          • scret  

hmm, tak tohle Mavicu chybi a je to skoda…

0 0
          • Bombík  

Resim ted to same. Jake pouzivate lepidlo? Bezny sekundak, neco na kov nebo existuje spesl neco na zavity? Diky..

0 0
            • jecnak  

Existuje zavitove lepidlo. Staci to nejmin tvrde a velmi malo.

0 0
            • tonik666  

Zavitove lepidlo, lepi tak, aby to slo znovu povolit. Kdyz to slepis definitivnim lepidlem, budes mit problem to povolit.

0 0
            • Patar  

LOCTITE 243

0 0
        • scret  

na starych STckach to kontroluju cca jednou rocne a zadne extra povolovani se nekona…

Takze fakt loctite a bude to fungovat…

Tak jako tak si myslim, ze to jsou super kola…

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.