Zdravím,
zajímalo by mě, jaké máte zkušenosti s duší Slime LITE s náplní 26×1.75–2.125 popřípadě s FOSS 26×1.95–2,25 a jestli se dá běžně použít duše Slime LITE s náplní 26×1.75–2.125 na pláště 26×2,2.
Díky za rady a tipy z vlastních zkušeností.
Zdravím,
zajímalo by mě, jaké máte zkušenosti s duší Slime LITE s náplní 26×1.75–2.125 popřípadě s FOSS 26×1.95–2,25 a jestli se dá běžně použít duše Slime LITE s náplní 26×1.75–2.125 na pláště 26×2,2.
Díky za rady a tipy z vlastních zkušeností.
Duše s náplní moc dobře nefungují kvůli malé tloušťce stěny. Zkus pohledat v historii, několikrát se to tu probíralo.
Při ceně těch duší bych vážně uvažoval o UST systému
špatné. už nikdy.
Po vyzkoušení mám stejný názor
presne tak,uz nikdy
špatné, nefunguje to
Tak tak, velká chyba že jsem to kdy vozil…
to je divne, v breznovom Velu to chvalia, dali tomu 9 bodov z 10. pisu tam ze ten gel vydrzi aj 2 roky a ze za celu dobu testovania nemali defekt, teda mozno mali, ale zacelilo sa to. tak si museli defekt sami vyrobit – dierku po ihle zacelilo hned, po trni po chvilke. takze celkovo super, nevyhody su len vyssia hmotnost a mozno zasychanie gelu vo ventile.
takze mam ci nemam to kupit? vidim ze asi ne, ale preco to vo vele tak chvalia?
…ale preco to vo vele tak chvalia?
Reklama??? :-D
ne to nebola reklama, to bol obycajny test – igelitova dusa Foss versus Slime. foss mala 7/10, slime 9/10.
ja si to predsa asi kupim :/
Duse se Slimem jsou desne tezke – jezdil jsem to jednu zimu na zimaku a pobralo to par direk od drobneho sterku, ale ta vaha byla hrozna a uz jsem to nikdy vic na kolo nedal (a dobrovolne nedam).
Já měl Foss a už nikdy více – za ty prachy to fakt nestojí, žádná zvýšená ochrana proti dírám apod. Jen co bylo lepší, tak že ten vzduch utíkal pomalu…
Chvilku jsem jezdil duše FOSS, fungovali výborně, mnohem méně degektů, ale cvaknout to šlo taky, sice hůře ale šlo (jednou sem sekl asi 4–5mm a dojel 7 km než to ušlo uplně). Pak jsem dospěl do stádia kdy nejlepší duše jsou bezduše!
Teraz sa vo fotogalérii objavila zasa táto duša so zázračnou zelenou náplňou. Ja už pár rokov uvažujem o kúpe,ale stále váham. Nosím obyčajné duše a tento rok som dostal neskutočne veľa defektov ,hlavne malé kúsky skla a tenké krátke kúsky drôtu (asi z pneumatík od aut a kamiónov) a väčšinou to malo rovnaký scenár : z vonky plášťa som po prejdení rukou necítil nič, žiadny cudzí alebo ostrý predmet, ale po zhodení plášťa som na jeho vnútornej strane nahmatal ostrý predmet,ktorý spôsobil defekt.
Nóóó…otázka znie : Slime roztok by dieru v duši okamžite zalepil (budem veriť reklame), ja by som si možno defekt ani nevšimol (tiež reklamné kecy), ale ostrý predmet by v plášti ostal a do duše stále pichal a pichal a pichal. Ako by sa to správalo potom ??
Duše s náplní jsou blbost. Duše co mi fungovala proti defektum líp byla Foss duše, ale jak píšu výš, i tam se dal udělat defekt. Pak jsem přešel na bezduše a nic takovýho neřeším, defekt bezduší sem měl jen když jsem rozříznul plášť (http://www.bike-forum.cz/…l-42418.html) a druhej když jsem shrnul patku ráfku o šutr a když jsem zlomil ventilek. Jinak trny, hřebíky, dráty, sklo, nikdy mě nic nezastavilo. Někde v lese jsem chytl hřebík a až na asfaltce jsem si ho všimnul protože začal cinkat, vyndal jsem, protočil kolo a jel dál. S duší jsem měl problém, že jsem cvakal, na bezduši si můžu dovolit menší tlak a nic nehrozí.
Tak si ji kup – ve finale dojdes taky k bezdusim, jen o jeden krok pozdeji nezli ten, kdo si nechal poradit. Ale nic proti tomu – mit vlastni zkusenost sice neco stoji, ale je to nejlepsi!