Ahoj všem!
Mám dotaz ohledně vidlice SUNTOUR EPICON LOD 120mm, model 2008.
Lze tuto vidlici upravit na zdvih 80mm?
Ze 100mm to u těchto vidlic není problém, jen nevím jestli tento typ to umožňuje: http://www.kupkolo.cz/…acit_z90564/
Ahoj všem!
Mám dotaz ohledně vidlice SUNTOUR EPICON LOD 120mm, model 2008.
Lze tuto vidlici upravit na zdvih 80mm?
Ze 100mm to u těchto vidlic není problém, jen nevím jestli tento typ to umožňuje: http://www.kupkolo.cz/…acit_z90564/
Je to model 2008 a starší,tam jsou spacery-měli by jít nastavit 80–140mm po 20mm.
A spacery si budeš muset buď sehnat, nebo vyrobit. Čím nižší zdvih, tím víc spacerů je potřeba.
Ty spacery jsou nějaké distanční sloupky (válečky)?
Jak je to vlastně s výškou vidlice, tedy délkou? Po úpravě na 80mm bude její max. zanoření o 40mm nižší, ale v nezatíženém stavu bude stejně dlouhá jako při 120mm? Chci ji totiž na starý rám(původní vidle 50mm) , takže 80mm je pro mě max. hranice.
Když dáš spacery na 80mm, bude mít nezatížená 80mm. zdvih. Spacery se dávají mezi pístek a negativku.
Takže jestli jsem to dobře pochopil, tak se vidlice po úpravě „sníží“.
samozřejmě, prostě bude vyjetá místo 120mm jen 80mm
Super, díky!
Ještě poslední dotaz ohledně hlavového složení: Na kole mám teď A-Head, rozměr nevím, měřil jsem vnější průměr spodní misky co je v rámu – ten je 45mm. Pokud se mi ze staré vidlice nepodaří sundat kroužek, seženu ho zvlášť, nebo je nutné koupit celé hlavové složení nové?
Neboj, kroužek jde vždycky sundat, stačí trocha trpělivosti.
Dobrá tedy!
Vidlici objednám.
Díky všem za odpovědi!
Pokud nebudou spacery v balení vidlice, budeš je muset sehnat někde v servisu, nebo nechat vytočit na soustruhu. Jsou to jen plastové trubičky. Na kupkole se zkus zeptat, jestli by Ti dva neposlali s vidlicí.
Na tom KK spacery přímo nabízejí, akorát k RS, otázka je, jak moc se liší.
Spacery nemusí být po 20mm , můžeš je mít třeba po 1 mm. Jinak pro tazatele, může použít 1 Spacer 60mm a 20-ti mm vyndat, nebo doplnit 40mm. Jinak já je vyrábím odstupňované po 5 mm.
Jasné,spacer si můžeš udělat jaký chceš,ale většinou jsou po 2cm.Taky mám Epicona rok 09 a mám ho na 130mm-stačilo navrtat jednu dírku navíc :-)
Ahoj, mohl by jsi mi poslat rozměry Spaceru(průměry), potřeboval bych snížit epicon o 30mm (musí tam být to malé osazení) díky
A to mas tak stareho, ze tam jsou spacery?
prý 3.r. stará zdvih 140mm potřebuju 110mm epicon na rychloupínák a osku 9mm
Tady spacery nejsou. V noze kde je vzduchová komora, najdeš tyčku. Na tyčce pružiny. Pružiny stáhni, na tyčce zůstane černý bazmek a vněm malá tyčinka. Na tyčce jsou dohromady čtyři díry. Máš nadstaveno na 140. To je krajní poloha, každá další díra znamená o 20mm menší zdvih. 110 nelze nadstavit. Běžně bývá 80–100–120–140. Zdvihu 110 lze dosáhnout dovrtání díry. Někteří dokonce navyšovali zdvih u Epicona až k 160mm :-)
Možná to není srozumitelné, ale po rozdělání vidlice pochopíš. Malou tyčinku opatrně vylisuj. Jde použít svěrák.
Po pár sklenkách vína se dobře datluje :-)
Jj,mám to stále na 160mm a funguje.
tak dík za info. zkusím to rozdělat a uvidím
ahoj takže jsem zjistil že to chce spacer, vnitřní průměr je jasný 10mm ale vnější.. musí tam být to osazení?.. pisněte mi někdo rozměry. udělal bych to z plastu. dik
Na stránkách Suntouru jsou video návody pěkné srozumitelné – kdyby si to nenašel napiš mi maila odkaz dohledám…