Zdravím,
predal som HT MTB nakoľko v okolí BA nemám pre tento typ biku až také vyžitie (vačšinou jadzím hrádzu a iné rovinky). Rozhodol som sa zainvestovať do momentálne populárneho segmetnu Gravel, ale pri prezeraní toho, čo by mi sadlo som narazil na niekoľko problémov:
- ako občasný jazdec nepotrebujem karbón ani nič špeci, takže budget jemne nad 1000 € musí stačiť
- gravel negravel, niekedy musí ponať aj detskú sedačku – čiže montáž na sedlovú trubku a geometria musí zodpovedať
- sada od Shimana – jednoplacku od sramu by som asi neutiahol (kondične), takže sada musí niesť meno Shimano a verzia najlepšie 105
- brzdy – postačia aj mechaniky, hydro by potešilo však viac
- nie je 100% podmienka, ale bike ma musí podržať aj na amatérskych triatlon pretekoch (haha)
Keď si toto všetko zhrniem, tak veľa možností nie je – sedím a šprtám každé info viac ako dva mesiace. Momentálne som naklonený pre CTM, model Koyuk vo verzií 2.0 – čo sa najviac približuje tomu, čo by som potreboval/chcel/rozumný peniaz.
Taký malý sen mám Meridu vo verzií Silex, model 400 2019, ale tam sa už hýbeme na úrovní 1500 € so zažmúreným očkom manželky.
P.S.: plánovaný nájazd na tento rok mám cez 3000 km.
Ďakujem za každú reakciu – musím sa už rozhodnúť, lebo doma…však viete :D