Zdravím všechny,
rozhodnul jsem se přesednout na gravel a chtěl bych vás poprosit o radu při výběru. Cenu si představuji do 40 000,–.
Jaké máte názory na Canyon Grizl 5,6? Popř. nějaké tipy na jiného výrobce?
Děkuji za rady.
Zdravím všechny,
rozhodnul jsem se přesednout na gravel a chtěl bych vás poprosit o radu při výběru. Cenu si představuji do 40 000,–.
Jaké máte názory na Canyon Grizl 5,6? Popř. nějaké tipy na jiného výrobce?
Děkuji za rady.
No, zalezi jestli chces dvouprevodnik.. pokud ne, nic moc lepciho nez todle za ty prachy neporidis.
Jo, já souhlasím. Přesně takový Koyuk jsem si před třemi týdny přivezl domů (do profilu si ho přidám co nevidět).
Najeto mám sice zatím jen něco kolem 300km, ale jsem nadšený :-)
Jednopřevodník jsem neměl dosud možnost vyzkoušet. Jen co jsem se různě dočetl, tak více lidí doporučuje dvou. Samozřejmě každému vyhovuje něco jiného, ale každopádně děkuji za tip.
Zalezi kde jezdis a jakym stylem, no. Lec silne doporucuju ten jednoprevodnik aspon vyzkouset, ja uz treba nechci jinak.
Jezdím hlavně cyklostezky, silnice, sem tam když je třeba projet lesík nebo polní cestu. Zkusím tedy vyzkoušet i ten jednopřevodník.
1× je lepší do terénu. Na silnici jemnější zpřevodování 2× chybí.
Já jsem z MTB světa a jezdím i na gravelu hlavně terén, ale na silnicích tak skoky jsou. To je realita. Jezdit to jde, ale jezdit 70%+ silnici a hladké stezky šel bych do 2× bez debat. Tam 1× nemá výhody, které by převážily nevýhody
Sabro GR1. Na GRX 1×11 to vyjde na 41tis. Karbon rám, logo v barvě na přání :)
mrkni na sabro.bike
Kolik stojí u mtbikeru takováhle reklama?
Nvm. Nikoho jsem se neptal a mimo tvých palců dolů si zatím nikdo nestěžoval :)
Palce dolů jsou za to hnusné logo na rámu :-)
Podobné má Cervelo Jonase V. na TdF
Hodně ublížena reakce. Když jsem před lety u tebe kupoval kolo na rámu od Axitu( viz profil ), tak logo taky nebylo žádná sláva, a vzal jsem ho kvůli poměru cena/výkon. Stejně jako teď, mám u Hnoje objednané kolo, cena poměr/výkon super.
Nikdo ti nebrání dělat kola jako Hnoj za stejnou cenu s hezčím logem, trh si vybere sám.
Nebuď taková famfulina zapšklá:)). Po těchto tvých ublizenych reakcích bych si od tebe to kolo naschvál nekoupil, i kdyby to tvé logo hezčí bylo.
Jasně, díky tobě zchudne… :-D
Ani nemusí, jen to o něm dost vypovídá
Soudíš, aniž bys znal souvislosti. Mně admin nařídil smazat si z profilu odkaz na Facebook, kde jsem měl nějaká sestavená kola. Jen odkaz v profilu, na který jsem nikde ve vláknech neodkazoval, nikde ho nesdílel.
A někdo jiný si tady dělá zdarma reklamu přímo ve vláknech, s odkazem na svoje stránky, s fotkama, cenama…
Názor ať si udělá každý sám.
V tom případě očekávám adminovu intervenci.
Ale pokud si myslíš, že to je ze známosti, ujistuju tě, že nevím, kdo je admin.
Tuším, že nějaký čas to býval jecnak, to tak vše.
Přesně tak, fuj…
Já rád přijmu na kolo zpětnou vazbu, ale reakce typu „fuj“ je skutečně dětinska.
Nehch mě hádat. Ty bys chtěl matně černé s šedým logem? :)
To logo je pod lakem nebo jen samolepka?
Běžně samolepka, ale pro tebe to bude pod lakem :-D
Mně je to jedno strécu.
Logo je lakované
Mě by třeba barva a logo nevadilo, ale když to má být gravel, představoval bych si „modernější“ rám na UHD patku, více úchytů na případné brašny a víc „gravel“ geometrii.
Pak bych to dokonce i obratem koupil :-)
Ale přiznám se, že jsem si nedávno něco o reklamě říkal taky, tohle je několikáté téma, kde je to kolo nabízeno, někdy celkem i mimo dané téma
Myslím, že jsem to dával jedině do „gravel“ témat, ale dejme tomu.
Nebudeme si nic nalhávat, rámy mám od výrobce z Číny a ti používají starší formy a třeba UDH je na gravelech relativně nový fenomén. Navíc v tuto chvíli asi ani není můj cíl mít „nejvíc“ moderní kolo. Cílem bylo udělat osazením nepřekonatelný kolo za 2K Euro, což věřím, že se podařilo. Myslím, že moje „nejlevnější“ konkurence je Riverside za skoro 72tis (i když Rival, ale ten není proti apex o moc dražší). A zcela upřímně, to funguje. Zatím jsem prodal o 10 kol víc než jsem čekal a mám objednávky na dalších 8. A všichni, kdo ho mají zbožňují tu měňavou barvu jako bonus :)
Beru to tak, že kolo koupí lidi, co třeba ani gravel moc nechtěli, ale za ty prachy se rozhodnou to vyzkoušet nebo se prostě nadchnou.
„Můj“ výrobce aktuálně připravuje „endurance road“ s UDH (IMO ztráta času, ale trh si je prý žádá). Takže jo, dostanu se časem určitě k „modernějšímu“ stroji, ale bude to chvíli trvat. Ber to jako startup, můžeš jen pro zajímavost sledovat vývoj.
Jistý je, že zákazníky poslouchám. Už jsem adresoval loga na přání. Příští rok určitě budou rámy s více montážemi a průchodem gum 50mm. A bude víc sestav, už mám na cestě vzorky sad SENSAH Team Pro, které fungují s GRX 2×11 pro ty, co chtějí levnější sestavy, atd.
Já to jako startup beru a určitě sleduju, líbí se mi to. Barva je za mě super.
Tu UHD patku bych asi přežil, úchyty asi taky, ale ta geometrie mi vlastně přijde dost sportovní a taková „nervozní“, celkem strmej úhel hlavy na kolo mimo cestu :-), ale nejel jsem na tom, takže to neodsuzuju.
Třeba se na tom někdy někde svezu a změním názor :-)
Když budeš mít cesto do Prahy, napiš, vezmu tě přes pole a lesy na pivo a koláč :)
Je pravda, že v tuto chvíli je to spíš „do silničky“.
Taky velmi dospělácká reakce no.
Logo je čistě věc vkusu.
Znalci 90tek ho ocení nejvíce :)
Tady poznáš, kdo kolo kupuje jej kvůli značce….
Sdílené koloběžky už nejdou? ;o)
Každopádně by už někdo z adminů měl zasáhnout, začíná to být trapné…
Nikomu by se nemělo nadržovat a nikdo by neměl zneužívat čehokoliv tady…
Jde všecko, ale jsem cinorody člověk a práce mi nesmrdi.
Klidně mě adminum nahlas, pokud shledaji, že moje akce tady překračuje pravidla,jistě mě včas upozorní.
Hezký den :)
Heleď a ten rám je vlastně co zač? Vidím že minimálně kliky a kola bereš z Aliexpressu. Rám taky?
Z aliexpresu neberu nic kromě silikového špuntu, kterým zadělávám díru pro bowden u přehazovačky.
Beru všecko rovnou od výrobců, případně přes číské obchodní agenty. Ti fungují jako velkoobchody a sdružují zboží od výrobců, když to -jako já- bereš málo. SRAM je nakoupený tady v ČR.
Rámy je otevřená forma čínského výrobce, vlákna T700. Cvičené oko pozná, že ten rám používá i pár menších značek, která se minimálně v EU dají koupit.
Aha, tak ono ty produkty budou asi stejné. Ty kola tam taky mají a ty fake Ingrid kliky taky. Být tebou, tak fake produkty bych na svoji značku nedával. Činu klidně, ale tyhle napodopeniny z Aliexpressu moc dobrý obrázek o výsledném produktu nedělají.
To je něco takového, ne?: https://www.aliexpress.com/…2092478.html?…
JJ, jsou to ony.
Dal jsem je tam, protože se mi hodně líbily kontrastní stříbrné, ale nakonec jsem nebyl moc spokojen a další generace dostane jiné kliky. Vím o tom a poučil jsem se :)
Tak jsem zvědav na další generaci a co za rám vybereš. Aktuální cena je zaváděcí anebo bude růst?
To záleží na vstupní ceně dílů. Tuhle cenovou politiku budu určitě držet, ale zároveň musím udržet určitý zisk, aby to celé dávalo smysl.
Tam píšou cena kola je 50 tisíc a konfuguraci nelze měnit.
Kola sestavuju já. Můžu tam dát doslova cokoliv, co bude dávat smysl. Reálně 50% lidí chce něco jiného než APEX.
Taky by se hodilo uvést maximální nosnost kola.
Dobrá poznámka. Proberu s výrobcem a doplním.
Oni by Ti tam neuměli udělat logo HNOJ? Dyť by to bylo parádní dle mého. Bych koupil rámovku a dělal reklamu ;-).
Hnoj zní líp. Co vůbec Sabro znamená?
Hnoj teda určitě nezní líp :D
No, zajímavý si myslím, mít to na rámu, tak se každej ptá co je to HNOJ. A aspoň by to bylo signifikantní :-D
Chceme švárovi ke třicítce koupit Gravel. Tak asi už víme, kde to bude :)
Jsem k službám :)
Ahoj, mohu se přidat do diskuze? Nějaký Gravel dvouprevodnik za rozumné peníze z českých prodejen? Ideálně 2×11 nebo 2×12? Dá se sehnat neco lepšího než Kross 6.0 2024? https://www.newbike.cz/…14898/v15219?…