Mozna blbe hledam, neb oblbe hleda BF, ale nemuzu nikde najit,,zda je nejaky funkcni rozdil mezi brzdami M8000 a M8100. Nemyslim u novejsich hnusnejsi objimku a jiny i spec, Jestli teba 8100 lip brzdi, maji mensi krok apod?
Mozna blbe hledam, neb oblbe hleda BF, ale nemuzu nikde najit,,zda je nejaky funkcni rozdil mezi brzdami M8000 a M8100. Nemyslim u novejsich hnusnejsi objimku a jiny i spec, Jestli teba 8100 lip brzdi, maji mensi krok apod?
Docela zásadní. Páky jsou hezčí a tužší = páčka chodí pěkně ostře jako to bylo u m785. A má imho lepší tvar. Jinak to samý, freestroke šroubek, točítko na vzdálenost páky. Krok páky je standartně řekl bych stejný.
A zatím se u nich neobjevil problém s pumpovánim jako u některých kusů řad mx000
Takze asi ma smysl dat na kolo 8100. Nyni mam 8000 a nepumpuji, ale potreboval jsem hadici, tak jsem koupil,celou brzdu a zvazuju, zda ji nasadit. Jen mam razeni 8000 na i-spec a to zase neni kompatibilni s tim novym. I kdyz to mozna jde nejak poladit.
Musel bys dokoupit nějaké redukce z produkce jiných značek nebo objímky pro to řazení.
Zvažovat nové brzdy tak je to jasně pro 8100 nebo 7100, takhle ale těžko říct jak moc se to vyplatí… Leda že bys spolu s tim vylepšil i řazení na dvanáctku. :)
No 12 planuju, mala do dvou let vyroste z kola a svoji 11 sadu bych mohl presunout na jeji budouci kolo.tady pisou ze staci neco z ispec II vyhodit (predpokladam tu vlozku do objimky) a ze to pak pouzit
Když nad tim přemýšlim tak by to mohlo jít. Otázkou je ale jaký rozsah posunutí řadících páček tam bude.
Sram matchmaker (páčka k Reverbu) je s IspecEV teoreticky taky kompatibilní, prakticky jsem to ale radši dal na samostatnou objímku, na objímce brzdy jsem to nemohl dát ani zdaleka do vyhovující polohy…
No mam jeste xt razeni s objimkama na kole zeny, tak si je vezmu a ji nadelim ispec
Jestli jsou 8100 tuzsi, tak jasna volba
Trochu oživím téma, zlomil jsem pravou páčku a mám na kole 8100 , můj dotaz je , jestli je páčka z 8000 stejná po hlavně funkční stránce.
Nemohu nikde najít na prodej samotnou páčku , resp najdu, ale jen na model 8000
Díky za radu
Nech sa páčí, 3 sekundy na googlu…
A ted jestli chtel paku, nebo packu?
díky , google zvládnu taky , jedná se o páčku ne celou brzdu -)
to je ten hlavní dotaz
A plastovou kulisu, které vodí ten váleček máš v pořádku? 4asto totiž praskají také a ty sehnat samostatně nejdou.
Levr blejdy hýr: https://www.aliexpress.com/…9584347.html?…
Pokud je ta vyobrazená pružinka ok tak jde použít i kit na opačnou stranu – kromě té pružinky je to stejné.
Ostatní je v pořádku , jen jsem chtěl vědět jestli ví někdo rozdíl, mohu koupit za dobrý peníz 8000 , ale nevím jestli to je stejné s 8100.
Není