Uvažuji o koupi JEFFSY 27 CF PRO RACE 2018, doteď jsem měl Cube LTE Pro 2013, ale přišla chuť na celopéro. Zároveň si koupí udělám radost :-) Jezdím rekreačně spíš teren 30–50 km jednou za čas delší výlet. Diskuze jsem pročetl horem dolem.
Trošku mam obavy ze značky komponentů e*thirteen – na některé věci se nenajdou moc dobré recenze. Ošoupaná kazeta, prasklé ráfky, kliky s vůlí atd. Jde mi o to jestli máte tady někdo osobní zkušenost, protože podle tich recenzí tomu ty lidi dávají nehorázně zabrat, velké skoky, najeto tisíce km v poušti atd. Což já takovou zátěž komponentům určitě nedám. Trošku řeším jest-li dopředu rovnou nekoupit převodník 34Z místo 32Z ( snažím se hodně makat tak v nohou nějaká síla je). Dále mi trošku vrtá v hlavě jest-li pro mé užití nebude problém zdvih 160mm, že to je zbytečnost, to je mi jasné, ale nemůže to byt na delších trasách na škodu oproti 150mm ? – nezvolit nižší model JEFFSY 27 CF PRO ? Velikost kol 29" nechci už jsem párkrát zkoušel a nesedí mi to, přijdu si děsně neohrabaný. Dale jaké jsou zkušenost s pedály RACEFACE Atlas ? přihodit do košíku ke kolu nebo né ?
Omlouvám se za takový dost nekonkrétní dotaz, ale potřebuji nakopnout, abych už to objednal a byl klid :-D Díky