Nemohu se dopatrat, zda nekdo vyrabi karbonovou sedlovku o prumeru 28,6mm s offsetem a delkou 350mm.
Redukci bych nechal az jako vychodisko z nejvetsi nouze.
Poradi mi chytre B-F?
Nemohu se dopatrat, zda nekdo vyrabi karbonovou sedlovku o prumeru 28,6mm s offsetem a delkou 350mm.
Redukci bych nechal az jako vychodisko z nejvetsi nouze.
Poradi mi chytre B-F?
Vrele diky, RF me nenapadla.
A to ja bych zase redukci volil automaticky je to dobra prevence pred zlomenim
V cem je redukce dobra jako prevence pred zlomenim?
nevim jak před zlomením, to bych si netroufnul tvrdit, ale před přetažením kvůli zajíždění určitě. Stačí zářez na redukci dát jinam(asi nejlépe opačně) než je zářez na rámu a při utahování by se měly síly lépe rozložit.
To jako fakt? Nerejpu, spíš mě to zajímá, teď jsem redukci instaloval a dost jsem nd tím přemejšlel, kam ten zářez natočit. Nakonec jsem ho dal stejně jako na rámu, říkal jsem si, ze se to snad lépe stáhne…
jj urcite otocit o 180°, navic do ramu nebude padat bordel.
Kdyz ja nevim, tohle reseni, pokud zaroven nejsou stycne plochy redukce a sedlove trubky namazane, je dost nebezpecny v tom, ze svadi k pretazeni upinaku/sroubu. Obecne to nevadi, pokud clovek nema rychloupinak a sedlovku casto nezasouva. Kazdopadne je vhodny redukci z vnejsi strany lehce maznout vazelinou.
asi ano, aby to líp klouzalo, já to měl na sucho, utahoval jsem to postupně tak aby sedlovka nezajížděla.
Pokud mas hlinikovy ram tak o konec toho ramu se sedlovka ohyba ponevads pruzi a jak pruzi tak se odira zatimco plastova redukce se ponekud vice v tomto pripade prizpusoby
Dekuji obema za osvetleni.
Jasne, ale je potreba dodat, ze mluvis o plastove redukci, protoze se delaji i duralove.
jj, zvlast Al, univerzalni, co je slozena ze dvou casti ve mne duveru prilis nebudi. Sice ji pouzivam, ale tim, ze je oprena v ramu pouze ve dvou mistech mu asi moc radosti nedela.
Nejlepsi reseni je to co doporucuje nize kubad.
OK dik za doplneni to je fakt, ze jsem asi nejak polkl :)
Taky se priklanim k redukci, ale spis z duvodu prechodu na standardni prumer 27.2, u ktereho je podstatne vetsi nabidka sedlovek.
přesně tak, sedlovku 28,6mm pokud teda nechce tu RF bych vubec neřešil a automaticky volil 27,2mm + plastová redukce USE
Jak jsem psal, redukce jako nejzazsi reseni. Next je fajn, tak bude karbon v karbonu bez redukce.
Jeste jednou diky Pebemu.
Pokud mas karbonovy ram bez hlinikove vlozky tak neni co resit
:-)