Tak co, poznali jste rozdil oproti hlinikove??…Mam pelss XR1 light a chci jit do CR2 ram mam RB CR1300, takze solidni sloping a trci mi vcelku hodne.
Tak co, poznali jste rozdil oproti hlinikove??…Mam pelss XR1 light a chci jit do CR2 ram mam RB CR1300, takze solidni sloping a trci mi vcelku hodne.
Krome financniho pozitku zadny…
Jako to fakt nepoznam???:.....to se mi nechce verit!!! Ty ji mas?
jo mam, vysunutou asi 25 cm. Nejaky extra rozdil oproti hlinikove jsem nepozoroval.
Zalezi na vysunuti.Ty novejsi Pellsky nevim,ale mam ten puvodni model se zamkem na 2srouby a spokojenost.Oproti nove verzi s klasickou 1sroubovou hokejkou je o dost lehci.Ta moje,zarizla na cca 375 mm vazi 214g,novejsi ma kolem 300g. V pohodli jsem osobne rozdil zaregistroval,ale mam ji dost vysunutou a dost polozeny sedlovy uhel.Hlinikova Ritchey pro se mi v tomto ramu zohla a karbonova stale v poho drzi a to mam pres 80kg oblecenej.
Tak vysunuta bude dost…takze by kapku zapruzit mohla!
No jestly chces aby to pruzilo tak bude asi lepsi reseni jinej ram
Mam tu starou se dvema srouby a jsem s prinosem pohodli oproti Ritchey Comp spokojeny. Rozdil je jeste nasobeny prechodem ze sedla Turbo Matic 3 na Fizik Nisene.
Tak já byl např. rád že sem se fizika zbavil. Ovšem je fakt že Nisene 06 je trochu jinej, v mým případě horší.
Se starým, tvrdým Nisenem s Cr-Mo jedna báseň.
Karbonovou sedlovku jsem poprvé vyzkoušel před 5ti léty. Byla to obyč kaloyka s přímým zámkem. Měl jsem jí vysunutou asi 1cm nad maximum trošku strachu tam bylo… První jízda byla milým překvapením pružilo to fantasticky až jsem byl z toho na větvi. Jednou jsem se jen tak opřel o sedlo a skoro jsem dostal šok…vážně se to prohýbalo tak 2–3cm proti ose:-)) Od té doby jsem čekal jen kdy to praskne…a vono nic. Sedlovku už nemám,ale má jí kámoš na Cannonu a tvrdí že to byl nejlepší kup co kdy udělal…sedlovka drží!!! vysunutá ještě víc nad maximum a to si dá občas i nějakej maratonek…
2–3cm se při zatížení ohýbá snad každá hliníková sedlovka (při větším vysunutí)
hehe, tak tohle muzu potvrdit :)
Já taky…
jen jestli se vrati do puvodni polohy:)
Mám CR2 od Pellsů a jsem spokojen jako blecha. Docela často mívám pocit prázdného zadního kola. Nedovedu si představit jezdit hlínu, už jen proto, že mám průměr 31,6.
Jenom dotaz, delaj CR2 v delce 400 mm v prumeru 31,6?? V jejich e-shopu jsem ji nenasel :(
By ses divil, jak dokáže krásně tlumit Race Face XY ve 31,6mm. Ale stojí asi 3tis.Kč
ta uz se ale nedela a marne ji shanim, tak dybyste nekdo vedel.. (400×27,2)
Tak tu bych chtel taky. Jeste nedavno jsem ji videl na bikezone, ale uz ji nemaj a mit nebudou, se uz nevyrabi.
No ani nevim, proc ti pisu, ze uz se nevyrabi, kdyz to vis. :)
Ano, poznal a zřetelně. A konkrétně s Pell'skou …
Presne!
Taky tak.
rada mimo dotaz. Pokud karbon do al rámu, tak nejlépe přes umělohmotnou redukci, 2 roky sem takto jezdil Pells a v pohodě, pak 3 jízdy bez redukce a podélné nalomení. Redukce prodává Maxcursor za cca 250,– Kč. rozměrově z 25,0 a 27,2 mm na cokoliv. Teď mám rám 31,6 mm a karb. sedlovku 27,2 mm, pořídil jsem si těsnější redukci 27,2/31,8 a sedí naprosto perfektně.
Treba by to prasklo i s tou redukci. :) Ja jsem na karbonovym pellsu bez redukce jezdil taky asi 2 roky a neprasknul.
muzu potvrdit, ja sem sice nekoupil sirsi ale dodal sem kus plechu z prazdroje :)
je to sakra poznat… presla jsem z ritchey hlinikovy na amoebu scud a spokojenost. Ze zacatu velky problemy se zajizdenim do ramu, ale plisek z plechovky od cocacoly to vyresil. od te doby no problem.
Mám raceface next v rámu rb crx s al redukcí. Pruží docela dost, až mám strach že to někdy praskne.. Vysunutá drží, nezajíždí. Myslím, že je u karbonové sedlovky důležité, aby tam v oblasi upnutí byla Al vložka jinak se to tlakem zámku zdeformuje a zajíždí to… to se stalo kámošovi s nějakým pellsem.
Mám na kole toto a nezajíždí, nepraská, drží!pcshop.pells.cz/sport/default.asp?mtc=0&cls=stoitem&stiid=7664
no tak buď rád, kámoš to už musel zahodit…
Mam Woodmana hokejku a pruzi fantasticky,je lehoucka… Mam ji v ocelovym ramu a mrcha zajizdi a to uz jsem zkusil uplne vsechno mozny… No tak ji trochu pretahuju,coz ji moc asi nedela dobre,ale zatim drzi…:))
Rozdil jsem poznal, ale byl jsem varovan v ksefte kde je prodavaj, ze se Pells lamou. Takze ja jsem ji z kola sundal.
Aspoň jednou tu zlomenou pelsku někdo vyfoťte.
Ja nastesti nemuzu slouzit. :)
Takže, jedna paní povídala…
Jedna pani co je prodavala a videla jich dost zlomenejch pri reklamaci…
Prodám těch sedlovek poměrně hodně, a pořád nic. Proto vyzívám ty, kterým se zlomila pellska, ať ji vyfotí a hodí na B-F. Nebavím se o rozlepení zámku u CR1. Díky
Obnovuju tenhle thread. Právě se rozhoduju jestli se prásknout přes kapsu a pořídit karbonovou sedlovku, když už bych ji kupoval, tak bych chtěl zámek na dva šrouby a musí to být hokejka, průměr 27,2 Mám vyhlídnuté tyhle kousky: eshop.bikezone.cz/index.php?switch=detail&id=3109&kat=669&trideni=ID_KAT&pocet=10&PHPSESSID=abb9329d3b9a93ffceaae83cd68271ae eshop.bikezone.cz/index.php?switch=detail&id=2084&kat=803&trideni=ID_KAT&pocet=10&PHPSESSID=abb9329d3b9a93ffceaae83cd68271ae
Víc se mi líbí tak Gass. Má někdo ještě jiný tip v téhle cenové relaci.