Mám dotaz zda mi bude chodit nová kazeta shimano 105 CS 5700 s řetězem campa veloce c10 ,díky za odpo.
Mám dotaz zda mi bude chodit nová kazeta shimano 105 CS 5700 s řetězem campa veloce c10 ,díky za odpo.
jo
…a sednul by si i na jetou 105 při první výměně řetězu??
mozna
jo:-)
Mám taky tuto kazetu používám zásadně řetěz 105 (CN-5701)
řetěz má teď cca 4524 km, a myslím že ještě dost dá. Kazeta jak nová. Ale i ten řetěz co píšeš by to schrouplo v pohodě nebál bych se.
u mne pri 4.5k km uz byla na vymenu a to rozhodne „nedupu“ tolik co ty. Meril si tu retez, prijde mi to uz docela dost na ni.
No, pravda je ta že měrka říkala že to ještě vydrží, ovšem nevím jestli jsem dobře měřil. Ale odborníci v servisu co se mi staraj o kola tak řikali jasná smrt. Přeměřili a je to natažený. Obojí na výměnu. Vyměnil jsem a ted necelých 8000 na tom Giantu se 105 mám a řetěz už střílí znovu nejspíš je znovu přetažený. Velký převodník už byl načatý vymačkané zuby u té první výměny a dávám tomu do 10 000 km a je taky vyřízenej. Rada je taková kolem 3 tisíc to hodit do popelnice a nový materiál. Asi se tím budu řídit, řetěz není taková položka. Kazeta a převodník už jo. Ale upřimně co se týká servisu kola je to práce pro jiné co tomu rozumí. Já sednu a jezdím. Po jízdě mne zajímá co nejlepší regenerace těla ne obíhání kola s hadrou v ruce.
Ano, přesně tak jezdím. Je hlučnější na 39z(FSA) ve předu ale to byl i orig.SH CN-5701.
jen tak orientačně, kolik najezdíte na řetězu než vyměníte. Mám kompletní sadu 105 (na CX viz profil) a teď mám něco přes 2 tis a měrka už propadá (0,75 úplně, 1,00 skoro celá).
Myslel jsem, že ten řetěz vydrží tak 4, ale asi ne. Dnes jedu pro novou 105.
Nejseš sam ja mam natočene 2,1t km a měrka ukazuje to same a tež uvažují nad c10
no jo, ale ta cena … nejsem si jistý, že na té C10 najedu o tolik víc…
zase je to skoro dvojnásobek toho, co najedu na bikovým HG-73 :-)
asi člověk nemůže mít takový očekávání.
Vtom maš pravdu z toho duvodu také vaham.
už mám objednáno, za necelých 500 bezu 5701. snad vydrží déle :-)
C10 jsem měnil po 15 tisících km … měrka zapadla na druhý zoubek :) říkal jsem si, že když uvádí životnost 8k tak po těch 15 bych už novej řetěz koupit mohl … takže o5 C10…
Pokud jezdíš aspoň trochu v terénu, tak ti řetez na CX odejde dřív než na silnici – dostane se na něj víc bordelu (písku, bláta…).
jasně, tomu rozumín, ale přeci jen jsem myslel, že aspoň ty 3 tis. dám :-)
když tu občas čtu, jak dávaj 3 tis. na bike ;-)
Tak jsem po vyjížďce řetěz změřil a už je také zralý na výměnu. Najeto 3tis. Je to nějaké KMC, příští bude asi Sram.
Na bajku mi vydrží HG-53 zhruba 2 až 2,3 tisíce.
zalezi asi kus od kusu – ja jsem natocil 4k v pohode, Knize nahore pise ze pri 4.5k je jeste OK