Ahoj,kupuju Avidy Juicy 3 a nevím, zda 160,nebo 185mm kotouč.Jaký je rozdíl v uchycení? Jde 185 i dozadu? Mění se jenom adaptér? Díky
Ahoj,kupuju Avidy Juicy 3 a nevím, zda 160,nebo 185mm kotouč.Jaký je rozdíl v uchycení? Jde 185 i dozadu? Mění se jenom adaptér? Díky
Nejdřív je třeba si uvědomit svoje jízdní nároky. Na klasický XC stačí 160/160, pokud se ale spouštíš z kopců je dobrý mít větší kotouč na předku. Vzadu bych rozhodně nechal 160. Záleží taky na tvojí váze. Já mám 185/160, vepředu je třeba akorát pokoupit adaptér třeba od A2Z.
Já mám vpředu taky 180 (vážim tak 65) a je to v pohodě, menší taky brzdil ale tohle je pohodlnější při dlouhých sjezdech. Jestli máš vidlici s PM, tak není potřeba adaptér, stačí delší nerez šrouby + podložky (válečky) z véčkovejch špalíku
Když ale koupím sadu naplněných kompletních brzd 180/180mm tak už by tam měl být přibalený adptér jak na montáž dopředu, tak i dozanu, nebo se pletu? Jde mi o to, abych pak nemusel ještě něco schánět… Díky
Ano, nebudeš dokupovat nic.
tak kup 180/180. kdybys chtěl vzadu zmenšovat, tak věřim že 160kovejch kotoučů a adapterů se určitě válí v bikerských krabicích dost. Ale záleží, co s tim chceš jezdit, jak dlouhý sjezdy, kolik vážiš…
já zrovna koupil místo 180 kotouče 160 a teď bych ten adaptér potřeboval,neválí se teda někomu doma v krabici? :-) a kolik asi bude stát nový?
tady určitě najdeš :)) www.cykloprofi.cz/katalog.php?…
VÁLÍ SE MI DOMA JEDEN 160KOVEJ :O)
a bude pasovat na rs a maguru? jestli jo tak ho od tebe vezmu.
nejsem si jistej jakej je vyhrabu ho a večer sem hodim foto…
tady je pokud ji někdo chcete písněte :O)
pokud bys mel adapter na 180mm, tak bych do nej sel :-)
pokud bys mel adapter na 180mm, tak bych do nej sel :-)
jen 160 a do měsíce mi bude přebejvat ještě na 203ku ale 180 fakt ne sorry :O(
Jeden bych tady měl :)
jo a odkud jsi?,klidně se domluvíme i poštou,ale kdybys byl z brna tak by to vylo super :-)
Taky bych jeden měl.
Pro mě je to asi nejlepší kombinace 185 nebo 180 mm kotouč vepředu a 160 mm vzadu. Vozím tuhle kombinaci 185/160 na HT i na fullu. 160 mm bych dopředu nedal. Ale je to skutečně na tom co jezdíš. Já jezdím docela rád sjezdy i delší, pokud jsou a náročnější, takže jsem docela dlouho na brzdách, hlavně přední. Pokud sjezdy moc nejezdíš, tak stačí asi kombinace 160/160.
myslíte, že na XC a maratony bude stačit 160/160? vseci mi doporucujou dopredu vetsi kotouc…jen nevim proc. a nejake silene sjezdy neplanuju…
záleží jaké brzdy na jaké kolo a jakou máš váhu, ale na to co popisuješ by mělo 160/160 stačit
vazim cca 80kg…brzdy xt2008 hydrauliky… ale myslim si taky ze 160/160 by mohly dostacovat;) a z jakeho duvodu se teda davaj ty vetsi kotouce
Vetsi brzdna sila a lepsi chlazeni.
No, já vážím tak 77kg, ale hlavní důvod je v tom, že na jednom bike shopu jsou oda průměry za stejný peníze, tak si říkám proč nevzít oba větší.Jinak jezdím na hardtailu a jezdím takovou turistiku, ale občas mě to taky chytne a pošlu to z kopce jako divej… :-) Myslíte že vzadu je na takový účely 180 blbost?
vzadu je opravdu víc jak 160k ničemu.....
no já mám 70 kg měl jsem 160–160 ted jsem dal 180–160 jenom kvůli tomu že v dlouhých sjezdech kde musíš stát na brzdách (třeba 2 km) se to už přehřejvalo ale 160 vzadu bohatě stačí stějně se to utrhne do smyku
řešil jsem to samé,no řešil,neváhal sem a vzal 185.Nevidím důvod brát menší,pravda,větší budou o chlup těžší,ale co už,pokud to bude vyváženo lepším bržděním a snad i menší možností přehřátí…Pro mě jasná volba.
jde jenom o tvuj styl jezdeni tak jestli jezdis v klidu tak dej 16O.ja je mel taky ale furt jsem varil tak jsem dal 180 a je to parada ale jezdim jak magor:)
V sadě budeš mít tutově i ten akorát adaptér. 160 dozadu stačí. Třeba HOPE dělá i 140, což na XC stačí. Co neubrzdí guma, to kotouč nedožene. Jestli jde o výkon, tak i 160 vepředu stačí. Jde spíš jak bylo výše zmíněno o vaření ve dlouhých sjezdech. Já od doby co vozim mechaniky BB7, už nevařim a domů se pravidelně vracím sjezdovkou a pak šusem lesem. Dělá to tak 5 km, tam mi Magury slušně vařily. Mechaniky no problem.Jenom asi v noci by svítily.