Vím že se to tady několikrát řešilo, vím že rámy to patrně v XC zatížení snesou, otázkou ovšem je jaký rám a hlavně systém a odpovídající tlumiče/vidlice zvládne hlavní úkol a to „vyžehlit“ nerovnosti a nedát je najevo zádům, což je důvod proč do toho systému chci jít.
Rozhlížím se na ebay, kde bych kolo rád pořídil (DE, AT – osobní odběr), a v podstatě nabídka je velmi, velmi široká, jenže přiznám se že moc tomu nehovím a v podstatě ani neumím rozlišit výhody a nevýhody systémů (jednočep, čtyřčep, …). Původně jsem měl namyšleno že šáhnu po něčem osvědčeném a bude to EPIC od specialized, nebo FSR XC. Ovšem rozdíly moc nechápu … tady se naopak hodně mluví o NRS od Giantu, různých taiwanských rámech jako Spyder, Duratec … to beru jako německé Votecy, Cube, Ghost, … ale jak vybírat.
Existuje nějaká poučka jak vybrat rám který bude plnit co chci, tedy jestli systém takový či makový, atd. ?? Zdvih myslím že 100mm je akorát, tedy srovnávám se současnou 80mm vidlicí.
Pro představu teď jezdím na KLEIN Attitude s Fox Float F80R a jsem v podstatě spokojený, jen se ozývají čím dál častěji záda, tak bych jim chtěl nějak ulevit.
Cenovou hranici nemám, možná bych byl raději jít cestou rámu a složení, než koupě celého kola, ale nebráním se ničemu, kolo mě baví takže nějakou kačku do něj pustím.