Vlastním tuto vidlici a rád bych ji předělal na pružiny.Jde to vůbec?A když ano,tak jakou pružinu použít při váze jezdce 84kg±?požadovaný sag tak 20%.A hlavně kde je co nejlevněji pořídít? Díky za každou reakci…
Vlastním tuto vidlici a rád bych ji předělal na pružiny.Jde to vůbec?A když ano,tak jakou pružinu použít při váze jezdce 84kg±?požadovaný sag tak 20%.A hlavně kde je co nejlevněji pořídít? Díky za každou reakci…
Klidne bych dam dal mekci pruziny a dolazoval zbytek vzduchem. Jinak Marzocchi ma pruziny rimo na 80 kilo, takze pripadne ber tyhle. Poridis to u Bartonicka, ale cenu nevim. Za hubicku to nebude
Díky moc,na Bartoníčka koukám a má na výběr z několika barev/tvrdostí pružin.Nevíte náhodou někdo tu pravou barvu+měří se potom hladina oleje ve vidlici včetně pružin?
Hladina se meri bez pruzin, ale z pravidla tam toho oleje byva krapet min.
Ked do nej dáš pružiny, žiadny vzduch tam už nebude.Mám ju 100mm a pružiny.
Inak ten kit na zmenu zo vzduchu na pružiny stál komplet 700 Sk, ale písal sa r.01.
byl ten tuning na pružiny k něčemu,respektive zlepšila se citlivost vidlice?
Myslím že tam klidně můžeš nechat zátky s ventilkama a pak tam ten vzduch fouknout když budeš chtít ne?
Mne určite viacej vyhovuje varianta s pružinou,začína pracovať už na menších nerovnostiach,je citlivejšia ako vzduchovka.A ten nápad aj pružina aj vzduch to ma ešte nenapadlo.Asi do jednej nohy pružina a druhú nechať na vzduch.Ale podla manuálu sa menia obe nohy.
A co treba dat pruziny pod ventilky?kdyz nepouzijes serizovaci zatky pro pruzinovou verzi a das tam o stupen mekci pruziny,tak je to OK.
Takhle jsem to myslel…
Souhlasím, bratranec takto Z5 air 2001 provozuje už pár let bez problémů (pružiny v obou nohách).
Zapoměl jsem dodat, že má pružiny z MXR (2002) – standardní (snad červená), má kolem 75 kg.
vraz tam nakou pruzinu, kdyz bude kratka tak ji doraz nakym kusem neceho (ja davam elastomer nebo jednou i kus nasady od kostete :-P) funguje to ok
Presne tuhle vidli jsem takhle upravoval, teda + jeste zdvih z 80 na 100 mm. Pruziny jsem kupoval v Praze v Razzu asi za 600 + 200 za negativni (ale uz je tam na 99% nesezenes). Na 80 kg mam zelenou. O stupen tvrdsi nez je standard, ale mam vzduchovy zatky, takze bez predpeti je to akorat. Ma snad 4,5Nmm a delka urcite 187 mm.
Neválí se někomu po přestavbě , či po destrukci této vidlice , doma uvedené pružiny?Pokud ano,tak bych o ně měl vážný zájem. Díky
Opravdu nikdo?