Zdar,
máte někdo zkušenosti s deemax 2012? Zajímalo by mě jak fungují s TLR pláštěma bez duše a kolik toho vydrží. Případné pro a proti, např. cena ND a tak. Díky
Zdar,
máte někdo zkušenosti s deemax 2012? Zajímalo by mě jak fungují s TLR pláštěma bez duše a kolik toho vydrží. Případné pro a proti, např. cena ND a tak. Díky
Mam normalni deemaxy a jsou super. Vsechny kola od mavicu co jsem jezdil nebo jezdim jsou super. Nebal bych se. Pouze je nutny pocitat s vyssi cenou kdyz se neco posere.
JJ cena ND je vyšší. Snad se nebudou ***** váha má být 1965g na celý pár což je dost slušné
A jak je to prosím tě s těma bezdušema? Teda myslím TLR ne UST pláště, když už do toho budu cpát takové prachy tak ať je váha co nejníže.
na TLR od Schwalbe bych se vysral, ty zničím i já při XC. Letos už jeden řízlý a jeden cvaknutý o ráfek nadvakrát. A to jsem ještě nezačal pořádně jezdit…
2,4 – TLR + SS 750g už zase takový papír nebude
No vozím teď muddy mary FR 2.5 1000g a big betty 930g, takže toho bych se nebál.
v tehle katagorii je problés UST nízký tlak občas to umí ufouknout když tomu zboku naložíš, takže záleží jak foukáš
1.7–2bar
S TLR ti neporadím, na deemaxech jsem vozil vždy pouze DH Maxxisy s vyztuhou a maxxis FR duse…na cmaxech mam ust pythony a to funguje super, ale tyhle ty napulbastly jsem nikdy nezkousel.
jezdil jsem loňskou sezónu na deemaxech plnohodnotnej ust minion (vepředu dokonce obyčejnej drátovej ardent bez duše) a musim říct, že zvažuju návrat k duším… buď to musíš mít nabušený, nebo musíš počítat s tím, že když někde pořádně zahraníš (nejčastěji na hraně nějakýho dopadu a pod.), tak patka se v ráfku prostě neudrží a uteče ti to…
já tomu zkusim dát ještě trochu šanci, ale při další „nehodě“ jsou zpátky duše
Možná by ty aspoň trošku těžší a trošku odolnější TLR pláště byly lepší kvůli tomu ufouknutí.
Už jsem to tu rozebíral jinde, ta o něco užší patka TLR plášťů zaskočí v patkách UST ráfků za tu hranku mezi patkou a středovým žlábkem a je o ni slušně zaseklá.
Třeba ani tohle na hodně agresivní ježdění stačit nebude, ale v tomhle ohledu je to určitě lepší než plnohodnotně UST.
UST pláště mají ty patky širší, takže patka přesahuje tu hranku a nemůže se o ní zaseknout a stačí pak menší boční síla aby se to ufouklo.
A pláště typu snake skin TLR HD se 750g už nejsou až takové šlupky a něco by vydržet mohly.
TLR jezdim Bontragery XR4 a je s nima úplně stejnej problém
jen pro doplnění, vozil jsem na DT 5.1 a teď je mám na ZTR Flow… obojí stejnej problém… jezdecká chyba, prudkej náraz předním kolem do něčeho a vzduch je venku… navíc jsem ho už dvakrát při tom nárazu drbnul (nevim, jestli ráfkem, nebo kamenem)
Ani jeden z těch ráfků ale vůbec tu hranku o které píšu nemá (mají jen plnohodnotné UST ráfky), takže tam je fuk jaký to bude plášť.
S tou hrankou drží mírně lépe v patkách i ty UST, ale ne tak výrazně lépe jako ty TLR.
a zrovna ten deemax u patky žlábek má, ale asi to je i tak málo
taky jsem to řešil a zvažoval jsem jestli deemaxy a nebo red firy od fulcrumu. Nakonec jsem vzal red fire s tím, že mají širší ráfek (23mm stejně jako měly starší stříbrný deemaxy). Váhově vychází Deemaxy na 2230 tuším, red fire na 2200 a deemaxy ulitmate těsně pod 2kg. Pokud se pamatuju tak ráfek stojí něco kolem 3 tis. Kč. Zase na druhou stranu vydrží o hodně víc než klasickej ráfek na kolech s toudle váhou.
Pláště bych ale na technický ježdění vzal stoprocentně plnohodnotný UST, přítelkyně bude mít Miniony UST tak pak řeknu, jak fungují
Jeste existuji lehky kola tyhle http://www.syntace.de/…t_W40_MX.pdf ale 1k eur … a tyhle jsou taky uvadeny jako DH http://www.singletracks.com/…heel-review/ Ale asi ani jedny z nich tu nikdo nejezdil …
Se to ještě ani neprodává je to novinka :D
Ale vypadají dost dobře
ta zadní nába 225gr to je hodně ostrý na FR použití.
Cenu samotné radši nechci vědět :)
Vychází z DT240 co to snese se uvidí, ty ráfky vypadají dobře, nemít podobně kola urcite bych zvažoval
Tak mě jde o to, že můžu mít ultimáty za pěkný peníze. Nejsem nějaký ničitel ráfků, takže by mě to mohlo vydržet na dlouho.
A hlavně váhová úspora oproti tomu co mám teď přes 300g kdybych vozil bezduše tak 500g na rotujících částech, což už je dost znát. A co jsem slyšel tak deemax vydrží víc než ex721.
Takže proti Deemaxum nikdo nic nemá(kromě barvy)?
Me se libi i ta barva :o)
No zatím to vypadá, že si pro ně zítra jedu.
Za ty prachy to neni spatny, mne by se taky libila, ale nastesti nemam prachy :D a ta barva je fajn tobe se to tam moc hodit nebude, ale mne by tam sedla :)))
Dám na ně černou pásku a bude:)
… a bude po lehkejch kolech… :-)
Hlavně jediná šance jak je schovat před ženou:) Koukal si na youtube. Docela se včera povedlo, hodil jsem tam jen něco.
Jo, koukal jsem, docela mě dostala ta turistická dolů, vždycky si říkám jak se tam pěkně svezu a na kameře 14 vteřin :-)))
Proč myslíš, že na to prdím když už jsem utahanej?:)
Ne, že v hlavě mi to příjde, že si to užívám mnohem dýl :-) Jako třeba skoro půl minuty :-)
Ty jsi taky trochu hráblej, viď?:)
Cože? Strčím ti klacek do těch deemaxů!!!!!
8D
mně ta barva přijde super, už se těším, až nahodíš foto, protože tipuju, že je určo vemeš :), budeš mít killer-stroj jaxviň